Tuesday, August 4, 2009

Hangus

Semalam I layan youtube, Britain's Got Talent, tengah I syok melayan video2, I tercium bau hangus, I melihat sekeliling, tak ada apa2 yang pelik, terus I bangun menuju ke ruang dapur, alamak terkejut bila melihat air dalam periuk dah kering habis, nasib sempat perasan, kalau tidak habis lah hotdog yang dimasak kazen tu hangus, rupa2 nya kazen ada masak hotdog tapi dia terlupa pula nak tutup api gas dan terlelap dibilik, nasib baik I duduk di ruang tamu, kalau dua2 di bilik masing2, kan berasap dalam rumah

Bila kazen keluar dari bilik lepas bangun dari tido, I tanya dia ada tak cium bau hangus, terus muka kazen berubah dan berteriak kecil apabila dia dah tahu dia terlupa sesuatu...

"bahaya lah kalau aku sorang2 dirumah neng, nasib u tak tido", kata kazen dengan rupa yang bingung

"aah betul2, lainkali kalau u sorang, u masak pakai periuk elektrik jak lah, selamat sikit hehe", jawab I sambil sengih2

Entah berapa kali I buka youtube gara2 nak melihat Susan Boyle, love her voice and her voice gave me chills, she great, simply amazing and excellent


Chicken Curry
My Cousin Jaime yang masak ni semalam untuk makan malam kami berdua, sedap tak terkata, nasi I bertambah2 haha

muka senyum rajin makan
Jom Makan lalala...

27 comments:

SEN said...

bahaya..nasib bait susan boyle, eh, ivy menyelamatkan keadaan..

-Si PiccoPicca- said...

(^_+)heroin dalam cta ini, miss IVY!!beri tepukan--yahuuu!!:)

azman shah said...

berseleranyerrr

Dakjaat™ said...

luckily ivy ada.. mun ndak ..

UTUSAN BORNEO 6 Ogos 2009

RUMAH TERBAKAR KERANA TERLUPA HOTDOG

eh? betul ka tajuk ya .. wakakkaka!

f.i.e.z.a said...

i love chicken curry..mkn jak pndei..masak lom gik.teehhee~

Willie said...

Ish sib bait semua okay

Ivy Metaga said...

sen:
mun susan boyle yg tolong selamatkan keadaan bagus juak oh, terus nyuruh nya berlagu ekekeke

piccopicca:
jom clap clap clap...heeeeee...=)

azman shah:
berselera..sedap curry tu =)

daakjaat:
bole bole diterima pakai tajuk akhbar, nasib tak jadi apa2 kan huhu...

f.e.i.z.a:
sedapkan kari ayam, uihhh..mun cam ya, harus belajar polah kari ayam, lak kmk mok cuba masakan ktk lalala

willie:
auk nasib ok, imagine luar rumah dah berasap, tiba2 dalam rumah pulak bole berasap huhu, kazen kmk tok cepat pelupa, ada sekali air dimasak pun lupanya tutup..adoii..

eugene said...

hey have to be very careful, you know dulu i ada satu jiran,anaknya terlemas dalam bathtub kerena dia sibuk berbual dengan telepon, the bayi handy 8 bulan,,,,

hey you are my friend now and i am your pengikut setia,,,,,bravoo

Krisno said...

hehe nasib baik tak terbakar lauk tu...

cik nana~ said...

ivy, bahaya laaaa... nasib baik dia terer masak kan? kalau x, sure ivy dah majuk dengan dia.

Rosy Girl~ said...

ahahah~ makan lagi.. dan lagi.. dan lagi.. muahahah~

Ms Tikot said...

Nasib bait Ivy ada menyelamatkan keadaan...

AmirFX said...

hot dog bahaya juak owhh... Nasib juak hot dog.. Mun masak grill lamb lagiklah.. uishh... dasat...

Monkey D Luffy said...

ko kuat makan

Ivy Metaga said...

eugene:
poor the baby...
tq jadi pengikut setia, sy pun akan jadik pengikut setia u hahaha

krisno:
tu lah nasib baik, tapi lauk terbakar takpe, jgn rumah berasap suda...

cik nana:
yer nasib dia terer masak, mmg sedap ooo, kalo tak merajuk lah hehe

rosy girl:
yer makan , makan dan makan lagi muahahaha, jom lyne join sy makan lalalala

ms tikot:
hehe..jadik heroin japppp...:p

amiefx:
uihhh..mun lamb yg dimasak, nanges kelak tgk lamb ya hangus hehehe

monkey d luffy:
yer sy suka makan, luffy tak suka makan ke, nih mesti slim huhu...

Encik Azizan said...

nak jugak..hoho

GRuNGe said...

Ivy, selagi masih boleh makan, makanlah. Esok karang bila dah ditarik nikmat boleh makan tu, kan ke susah.

Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut suka hati.

.:kiwi-buLan:. said...

muke ivy mmg muke kuat mkn la=))

designationjazz said...

bahaya nihh... kazen ko slalu lupa. Bgs ko beri nya mkn kerang.. utk improve memorinya sb kerang banyak zat zink for memory booster ahah ha ha :-D

Nolee Zahari said...

hehe.nasib baik kak ivy tak tdo lagi masa tu

DilOt said...

nasib baik de penyelamat...kalau die xpandai masak...ngamuk x ivy..hehe...

Ivy Metaga said...

azizan:
nak juga, meh dtg sini lalalala

grunge:
hurmmm..betul betul..selagi dapat makan, harus makan tapi kena juga jaga pemakanan hehehe

kiwi bulan:
aaaa..tau takpe hihi

designationjazz:
biar betul, mun cam ya kmk mok juak makan kerang hehehee...

nolee:
tulah kalo dua2 tido huhu

dilot:
nasib pandai masak hahahaa, kalo tak pandai merajuk nih hik3

designationjazz said...

Betull x bulak tok.. mek mun dah slalu lupak, gerenti meli kerang dan masak goreng kicap chili kering... fuhh! sedapnyer..

Ivy Metaga said...

designationjazz:
hahaha..adoiii..mena kah owh, bila ktk padah masak kicap chili kering nak, tertelan air liur pulak kejap, lama dah sik makan owh, ada ujung mgu tok kelak kmk cari di market besar ya ehehe

HonEyBuNNy said...

aduhai.....kazen ivy lupa btol2 eh...tertido lak tu...hehheh..ila pnh gk cmne...tp bkn tertido...gayot fon dgn mbe xegt msk d dapur..ihihii

Dakjaat™ said...

nyaris2 jer tu ivy .. jgn kasi kazen u tu tido lagi .. kasi luku sama dia punya kepala.. :P

Ivy Metaga said...

honeybunny:
mmg dia lupa tu, penat sgt smpi tertido huhu, masakan yg ila masak tu ada hangus tak hehehe

dakjaat:
iya akan dipastikan, kalo dia tertido, sy kena rajin2 ke dapur buat checking hehehe, selamatttt...=)