Thursday, August 13, 2009

Makan, Masak, Jalan

Semalam lepas keja, kami berdua makan malam di Amigo Steak & Grill, cafe ini baru sahaja opening semalam, beroperasi dari jam 11 pagi sampai malam, menurut pemilik cafe ini, Amigo Steak & Grill merupakan salah satu cawangan yang dibuka, di mana asal Amigo Steak & Grill ini adalah di Melaka

DINNER AT AMIGO STEAK & GRILL
*
*
*
*
Seperti biasa, I mesti nak cuba Lamb Chop yum yum

Muka kenyang

Hari ni, dengan penuh semangat, masa lunch hour I pulang ke rumah untuk memasak, bak kata seorang blogger, masak dengan penuh kasih sayang, yer tadi I masak dengan penuh kasih sayang hahaha...

Teori tu memang betul, walaupun masakan simple saja, tapi kalau masak dengan bersungguh2 dan penuh rasa kasih, makanan pasti sedap, amboi jiwang pula ko ni Ivy uweeekkkk...

Lepas masak, I tapau sikit bawa ke office, makan bersama2 dengan teman sekerja dan my little buddy @ Didi

I masak 3 jenis lauk, sayur, sup ayam dan ayam masak kicap


LUNCH HOUR
*
*
*
*
"nak kena ketuk dengan senduk ni boleh"'

Bersungguh2 I masak sampai berpeluh2, rumah tak ada aircond, fresh air jak hehe
Ayam masak kicap, kena gaul, gaul dan gaul lagi sebab belum masak lagi nih hahaha

Lepas masak kena touch up muka, kena freshkan muka selepas berpeluh2 memasak, kena turun keja lagi nih

Hari ini, lepas keja, kami berdua ke Wisma Sanyan, my cousin J-mie hendak membeli barang di kedai Cosway yang berlokasi di level 5
*
*
*
*
"Grrrrrr.... barang yang I nak sold out, geram nih" kata J-mie

Ok masa untuk pulang, ambik last snap hehe






27 comments:

ubek said...

sk ada about jalan2 with me ka??

SuFy said...

hee..sis, macam sedap la..mau pegi jugak..huhu..:-)

GRuNGe said...

Macam best jer chop chop tu. Mintak sikit boleh?

T.u.Y.a said...

ewah2..senang hati nampak..

Monkey D Luffy said...

pandai masak yer... lulus2

ber_uwang said...

sedap nya......

NoRT said...

kdai br bukak da p rasmi makan ye? bagus2....sehat ke x nih..lama x singgh

Jay said...

mana tempat kedai ni. mau gi jua

Black Water Edition said...

makan-makan jak...kelak aku sampey sibu u embak i makan lah!

Ivy Metaga said...

ubek:
akan di postkan entry tu nt k..

sufy:
bole g melaka, sana ada Amigo tu..=)

grunge:
nah...hehe

tuya:
senang hati nih lalalala

monkey d luffy:
makaseh hehe...

ber_uang:
jom makan..=)

nort:
sihat cikgu nort..=), kedai tu tak jauh dari tempat tinggal, tu yang dapat pegi sana masa opening hehe

jay:
u ke area terminal bus di jalan pahlawan, kedai amigo ni ada kat area sini...di belakang 101 cafe....dan juga belakang UOB Bank

black water edition:
wokey..no problema...bole g jalan2 cari makan..=)

designationjazz said...

Uihh! sempat balit rumah masak lauk.. hmmm nampak best jak masakan iya. Pandei la ko masak, keda mem I. Ya sebab i jatuh cinta ngan mem I dulu.. ha ha! :-p

Ivy Metaga said...

designationjazz:
uihh..masa mood rajin datang sanggup pulang rumah masak hahaha,masakan yg simple dan cepat di masak, mesti mem ktk terer masak owh, ktk mst gemok nak hahaha, mun isteri yg masak, mst suami rajin makan...good2
kelak mun kmk dah kawen, nyuruh suami jak masak ekekekeke...larikkkkk...

richamoody said...

aich...aich..makciek pandai masak juga??? wah..wah..bisa lah jadi manto ok tuch hihihihi

puspawarna said...

huhuhu.....
reti macak erk....
nak sket...

Anonymous said...

Maaf menggangu. Anda adalah follower kepada blog tinsusu87.blogspot.com milik en.azizan4444. Jom pergi blog akubetul untuk baca kisah azizan mengamalkan plagiarism.

http://www.akubetul.com/2009/08/aku-jadi-mangsa-plagiarism-lagi.html

helena's said...

ivy u comella,,huhu

suke lambchop gak ea,,same la..hehe

am-rie said...

lamb lagik..hehe
lepas lunch hour, balik masak...
rajinnya la..anak dara sapa?..hehe

Ivy Metaga said...

richamoody:
boleh tahan lah richie hehe..

puspawarna:
kena pandai masak, kalo tak nanti mak marah haha, nak pikat jejaka impian dgn masakan wakakaka...

anonymous @ aku betul
tq sebab singgah disini dan telah sy lawat entry anda tentang blogger tersebut

helena:
hik3...cikhel pun chomel, cayang cikhel muah muah...
suka suka sgt suka, suka try kat tempat2 lain, nak taste macam mana rasakan, lain tempat pasti ada ciri tersendiri..=)

am-rie:
auk lamb agik, suka mkn lamb...
anak dara mak hahahha....
uihh...rajin bila mood rajin datang ya, mun malas sik mok plg masak hihi...:p

Rosy Girl~ said...

happy je makcik nih bile dapat makan..
heheh :)
asal dr melaka?? hurmm.. tak penah nampak la pulak..
nih nak kena cari neh~

Ivy Metaga said...

rosy girl:
janji makcik bahagia ekekekeke...
lyne kena join sy makan nih, mst hati bahagia sentiasa hahaha
aah...tuan punya cafe ada bgtau kat kami, tapi lupa pula lyne kat area mana, kalo kazen sy tu mmg tau, sebab dia ada study kat bangi, rajin dia jalan2 kat negeri lain..

yg sy ingat dia sebut kat area dataran...errr..tapi tak ingat dataran apa plak tauke tu sebut..cari yer...

designationjazz said...

he he!.. ko silap... kamek x gemok.. mek slim n macho..(dgn nada macho nya..) he he ;-p

Ivy Metaga said...

designationjazz:
ya ka...macam tak percaya nih (dgn nada sik percaya), mun daryl tauk kmk nya cute dan macho lalalala..:p

Fadhlah said...

time masak pon pakai chantik2 yer bah

Ivy Metaga said...

fadlah:
tu masa lunch hour, terus pulang masak cikgu, tak da masa nak tukar baju lain hahaha..., kena balik office keja lagi tu...

HEMY said...

bloghop!!

cm aku yg bujang..masak yg simple n tk byk mkan masa...hehe

Uncle Lee said...

Hello Ivy, for some reason or other I don't eat lamb, goat or ducks, ha ha.
Love that picture of you, "makan kenyang". You are an attractive girl, *wink*.
Hold that smile and have a pleasant weekend, Lee.

Ivy Metaga said...

hemy:
tq hemy for visiting....=)
uihh..bagus lah pandai masak, beruntung bakal isteri lalala

uncle lee:
hai uncle lee, tq for the compliment, that was the picture of my cousin Jaime and yes she are an attractive girl...=)

you too uncle lee, have a wonderful weekend with loves one...