Thursday, October 1, 2009

BIG sigh

Sekarang dah jam 12.30 a.m, tengah malam dah nih, I baru pulang dari office dalam jam 11 lalu, rasa macam pekerja cemerlang dan terbilang jak malam nih hahaha, banyak kerja yang kena disiapkan, lagipun bos baru pulang dari travelling dalam jam 6 petang, ramai pula customer datang cari bos

Nasib rumah dekat, kalau tak I pun tak rela nak kerja lebih masa nih, tapi demi hendak menyiapkan kerja, I sanggup hehe, sebab I tak suka membiarkan kerja2 tertangguh, kalau boleh siapkan hari ini, esok kena buat kerja yang lain lagi..... *sigh*

Yang ni I tak mahu mengeluh, I makan lamb chop...., nasib bos yang belanja yahoooo, bos tapau bawa ke office, tak ada gambar I makan sebab kalau u all tengok aksi I makan pasti pengsan, memang gelojoh I makan tadi ok hahaha, TQ TQ bos...., I dah bertungkus lumus menyiapkan kerja, jadi kena ada tenaga, harus makan kan lalalala.....

Yo makan cukulet, pasti tak kan penat lalala

Ok ada GOOD news, awal2 pagi tadi dalam jam 6 pagi I terima sms dari kawan sama kerja I iaitu Hui Ming, dia sudah melahirkan baby perempuan, happy I dengar, mata yang mengantuk pun pandai terbuka besar hahaha...., so I pasti akan melawat dia dan baby dalam masa terdekat ni, lagipun I miss Desmond @ Didi so much, rasanya lepas ni pasti lama I tak akan jumpa dan tak dapat bermanja2 dengan Didi lagi huhu.... * sigh againnnn...*

BAD news pula, kesian my kazen J-mie, dia sakit cirit birit, muntah2 yang teruk, dia kata semalam ada makan mi goreng yang dibeli di kantin sekolah, rasa2nya mesti mi goreng tu penyebab dia kesakitan, so esok dia tidak turun mengajar, hurmmm.... so pity * sigh hah... again... :p*

Eh kenapa I banyak mengeluh nih huhu..... *sigh sigh sigh.....*


Desmond @ Didi
~ My little buddy, rindu gila dengan didi, and I'm gonna miss him one day waaaaaaa.....
*BIG sigh*

p/s: kalau lah sekarang dalam spa kan best, ada orang tolong urutkan badan yang dah lenguh2 nih, berendam sambil tido hahaha, nanti lemas baru tau, ok lah dah penat nih, nak mandi dulu then ZZzzzzzzz.....

18 comments:

Ms Tikot said...

Waaa. Keja sampai awal pagi eh... Mesti tension. Tapi x apa, x lama lagi dpt keja baru kan... hehehe. Tahniah.

Big Momma said...

so cute itu didi....:)
untung bos dpt pekerja macam kamu...he he

Willie said...

Cepat ambik cuti, lawat baby baru dan Didi. ahaks!

designationjazz said...

Congrats to Hui Ming for her newborn baby.. Fuhhh! rajin OT... teringat mek zaman dolok masa keja company, mek OT sampey 06:30 am semata-mata nak prepare offer letter dgn employees baru.. Setakat to sikda org break record kamek di Co. ya (dengan kembang hidung nyer.. hehe ;-)..

De Eduardo said...

ya baruk sampae 11pm..mun aku nang dh peng atas tilam dh time ya..

Ivy Metaga said...

mstikot:
hehe..setakat tok ktk jak yg tau, pas tok bole kuar selalu ngan ktk dah heeeee...

big momma:
makacih mama, kmk mok jadi pekerja cemerlang dan terbilang, malaysia boleh hihi

willie:
sik dapat ambik cuti huhu, kena gunakan tempoh 2 mgu ni sepenuhnya, oh ujung mgu bole kali jenguk sidak dua =)

designationjazz:
yerrrr..ya baru pekerja terbilang dan cemerlang hehehe,sik apa kelak kmk cuba break record ktk lah lalala
kmk dolok mun molah assignment masa study ada smpi pagi cam ya, ya pun polah last minute hahaha...

ken:
hahaha...nang mata terbuka jak molah keja, bersemangat tek nak heeee....pas ya smpi rumah sik dapat tido maka badan nang penat tahap gaban dah huhu, and I sleep dekat pukul 3 pagi ken, pagi tok kepala dah heng sikit hehe

Kelebar Malam said...

terok juak mun kerja dtg byk gilak... semoga ktk dpt nyiap kerja dgn cekap...

green said...

ur didi is so cute..

kirana said...

Apa boley buat. Adat kita bkerja... mun sik molah, bos jelin2 smacam jak kelak.

Encik Azizan said...

pekerja berdedikasi ni.hehehe...dpt gji ley la bnje..ngeh3

Faizal n Fashitah said...

Kamek sik lamak gik balit Dubai.. CONFIRM keja belambak-lambak sampei ke pagi gik keja tok adehhh ehek. Apapa pun, slamat kembali bekerja ehek XD

Krisno said...

fuyooh..memang rajin nih...boleh dapat pingat perkhidmatan cemerlang hehehehe...

azman shah said...

comelnye....

Ivy Metaga said...

kelebar malam:
mena padah ktk ya, ya lah kmk sik suka delay2 keja, mun delay akan bertambah2 huhu

green:
yup didi is super cute little buddy hihi

kirana:
mena mena ya, kelak terjuling nata bos hehe

azizan:
haiiiihhhhh..bukan zizan ke yg patut belanja neh, hari raya tu , duit raya mst byk lalala

faizal & fashitah:
owh moga ktk selamat smpi ke dubai dan selamat bekerja ehek...

krisno:
bestnya kalo ada pingat tapi kena ada hadiah duit lagi best hahaha...:p
azman shah:
didi mmg chomel...=)

andy said...

cute boy...muah*

cookie devine said...

what a sweet lil' Didid

Uruchimaru @ kf said...

cik ivy ade lagi ka cokelet itu?

HonEyBuNNy said...

waa..tol2 pekerja cemerlg gemilg terbilg neh...hhehehhe...comei didi...