Tuesday, September 29, 2009

Mission Impossible Accomplished

Pagi rabu yang indah, erkkk indah ke hahahaha, tak tahu macam mana nak mulakan ayat2 permulaan di pagi ini, ok dalam beberapa entry yang lepas I ada mission impossible @ possible, and the good news is I've accomplished the mission

Selepas 2 minggu ini nanti akan I khabarkan apa mission tu yer, yang pastinya akan banyak perubahan akan berlaku selepas 2 minggu ini berlalu, jadi dalam tempoh 2 minggu ini pasti I akan sibuk menguruskan apa2 yang patut, tak kira urusan di office dan juga di rumah, I harap semua akan berjalan dengan lancar dan segala urusan akan dapat diselesaikan dengan baik

Awal pagi tadi dalam jam 4.30 pagi my brother Eric memulakan perjalanan ke Miri, hari isnin yang lepas, kami bersama2 pulang ke Sibu dan dia bermalam di sini satu hari jak sebab esok dia dah mula keja selepas bercuti selama seminggu

Semalam selepas keja, kami bertiga I, Eric dan J-mie jalan2 ke pasar, singgah di Premier Departmental Store, shopping mall yang selalu kami berdua J-mie singgah hehe, then makan2 di Singapore Chicken Rice, after makan jalan2 tengok tanglung dan last sekali ke Everwin Supermarket yang tak jauh dari tempat tinggal sebelum pulang ke rumah...

here few pics....


Picture taken at 6 pm

At night view

Picture taken at 6 pm
~ Sibu dikenali sebagai The Swan City

At night


AT EVERWIN SUPERMARKET
*
*
*
2.5L coca cola, selalunya beli yang 1.5L, yang ni gila besar hahaha...

"amoi yang itu manyak bagus dan sedap oooo, talak manis" kata salesgirl yang tengah promote minuman yogurt
Brother Eric & J-mie sibuk mencari minuman yogurt

Both happy with thier Yogurt haha...

I tak tahu macam mana rasa air ni sebab tak beli, terdapat 3 jenis perasa, harga air ni jak yang membuat I tertarik untuk membelek2 nya and the price RM0.99 cent jak ehehe


p/s: ok nak sambung keja dulu, will update soon...



20 comments:

-- [ 4nkEl r4p ] -- said...

mornin ivy..
asal jalan je makan, asal makan je shopping.. tu la ivy yg ankel kenal dari dlu..huhuhuhu

Ivy Metaga said...

ankelrap:
hahaha...adoi...oh macam tu lah ivy yg ankel kenal yer..aaaa...hidup mst jalan2 dan happening :p

f.i.e.z.a said...

lamak sik g cnun eh..rindu mok mkn pulut panggang.hehe

Uruchimaru @ kf said...

heheh mcm citer tom kurus plak cik ivy nie..!!!

Jay said...

mlm ni ada Raya open house dekat Law King Howe memorial tau.. jgn tak pergi...

Ivy Metaga said...

f.i.e.z.a:
auk lah kan, sibu femes juga ngan pulut panggang, dtg lah hehe, but im going to say goodbye to sibu soon huhu..sedih

kf:
hhaha..ni versi tom gemok lalala

jay:
rasanya tak dapat pegi lah kmk jay huhu..., mst meriah kan..

designationjazz said...

Murahnya air tin a.k.a plastik ya.. dikilangkan di C'bu ka?..Kirum ngan mek ctok hehehe.. :-)

Willie said...

Waaaa...byknya tanglong tuh....

andy said...

2.5L ?! *wow*

Ivy Metaga said...

designtaionjazz:
ntah produk keluaran sine oh, kelak kmk check gik hehehe.., nang murah dan packagingnya unik oh, mun daryl yg mau baru kmk kirim lalalala

willie:
bnyk..dan kacak di malam hari.., mun ktk yg snap gambar2 tanglung ya mst kacak oh

andy:
yup 2.5l, I tengok pun macam tak percaya, becoz it hard to see and find that big bottle macam tu kan

designationjazz said...

aisehmen... klak mek nanya daryl..k. Nya maok ajak nya...:-p

Krisno said...

wah..cantiklah Sibu Ivy..lamak sik pegi Sibu hehehe

-- [ 4nkEl r4p ] -- said...

ivy jangan makan banyak sangat..nanti jadi doraemon..

Ivy Metaga said...

designationjazz:
hihi....demi daryl bakal menantu gue itu, aku akan kirimkan heeeee...:p

krisno:
dtg lah kirsno, jom melawat malaysia hahaha

ankel rap:
aihhh..doraemon cute kan, tak apa lah jadi doraemon ok tu ankel rep heeeee...

Encik Azizan said...

menarik sggh kehidupan seharian ivy ye..

Ivy Metaga said...

azizan:
biasa jak zizan, macam biasa cuma lebih menghargai setiap waktu dan masa yg di lalui...yg penting kita enjoy...

HonEyBuNNy said...

wahhhh ivy..sakan shopping...huuhuhuh...

Ivy Metaga said...

honeybunny:
hahaha...tak ada shopping ila, nih cuci mata jak, belek2 air minuman hehe..

andy said...

ya lo..besar lah...i only buying 1.5 everyday at 7e near my home. lol ..(kinda everyday)

Ivy Metaga said...

andy:
biar betul, everyday u drink 1.5l coca cola, wah terer u hihi...