Saturday, September 12, 2009

Kule Birthday Party

Rancangan untuk menyambut harijadi my kazen Kule pada hari jumaat di Amigo Grill & Steak tak menjadi, so birthday party di sambut hari ini, dalam jam 6 petang kami bertiga iaitu I, Jenny dan kule ke Red Carrot Cafe, my kazen Jaime tak dapat bersama2 dengan kami kerana dia ada urusan diluar, besok baru dia pulang

Kule tersenyum2 bila melihat kek yang I dah order 3 hari yang lepas dari Wheat bakery, bakery ini located tak jauh dari tempat I keja, masa kami sampai di Red Carrot Cafe kelihatan ramai juga pengunjung, ada yang datang untuk berbuka puasa disini dengan rakan2, keluarga dan juga kaum yang lain datang untuk menikmati makan malam

here few pics......


Chocolate Cake

Kule & Jenny
~ dua2 celebrate birthday bulan September, kira September baby lah ni, both 24 years old

Jenny makan Gordon Bleu Chicken
~ Jenny komen rasa tak sesedap yang di makan dari Amigo Grill & Steak

Kule makan Salad Chicken Rice
~ Kule komen yang nasi nya biasa sahaja, tapi ayam nya sedap

I makan Pineaple Fried Rice
~ rasa sangat sedap sebab ada buah nanas, kepak ayam tu pun sedap nyum nyum

Ini bukan birthday girl

kami mencuba untuk memasang lilin, masa ni lupa suruh orang tutup kipas hahaha

At last, bernyala lah kesemua lilin

Jenny dilahirkan pada 4/9/1985

kule dilahirkan pada 9/9/1985
~ make a wish

Masa untuk operate kek, eh eh silap2 masa untuk potong kek

"come sayang..... nah mamam...."

Thank You so much!!!!...
~ sempat lagi snap gambar beliau

Ok ada satu kejutan buat kami bertiga, hal yang memang kami tak akan jangkakan, lepas dah selesai menikmati makan malam, tiba2 seorang wanita yang nampak anggun bersama 3 orang lagi yang duduk makan di meja tak jauh dari kami menegur kami dengan mesranya, mula lah seisi kami bla bla bla bla...., semakin lama rancak berbual baru lah kami tahu rupa2nya wanita itu merupakan isteri kepada seorang YB dan juga merupakan salah seorang anak buah Taib Mahmud

Yang lebih mengejutkan kami ialah isteri YB ni telah membayar makan malam kami, apa lagi terpinga2 kami sambil mengucapkan terima kasih banyak2, kami memang tak menjangka langsung, sebab ini lah pertama kali seorang yang berpangkat dan amat peramah membelanja kami makan walaupun baru pertama kali kenal dalam masa beberapa minit saja, mungkin kami ni comel2 kot hahahaha.... gurau2 je yer, isteri YB tu bagitau anggaplah sebagai hadiah harijadi daripada beliau, sempat lagi dia berjabat tangan dengan kami sambil mengucapkan happy belated birthday dengan Jenny dan my kazen Kule

Paling Lucu, kami bertiga masih terpinga2, kira dalam mood tak percaya hehe, mungkin rezeki kami malam tu bertemu dengan seorang wanita yang sangat peramah, mesra, tidak sombong, humble dan berkeyakinan walaupun dia seorang isteri kepada seorang YB, beliau datang berbuka puasa di Red Carrot Cafe dengan 2 orang anak perempuan dan seorang saudara perempuan


p/s: masa tengah taip entry ni pun masih dalam mood terpinga-pinga hehehe






9 comments:

ber_uwang said...

selamat panjang umur...

::cik kikiLaLa:: said...

smuga pnjg umor an mura rezki n hepi selalu bcz u deserve it..hihi

p/s- maw la sikit kek tu..ada lagi ka?hihi

helena's said...

jenny ngan kule sama umur ngan i la,,hehe

Ivy Metaga said...

ber_uwang:
Tq...=)

cik kikilala:
dah abis hehhe

helena:
aah kan cikhel tahun ni 24 tahun, hurmm masi muda lagi tu heeee...

miEz haNeM said...

heppi besday for kule!!

dear..u lokks heppi and im glad to c that

SEN said...

wah..dah la bday, disponsor gik ya..murah rezeki..eheh...

Faizal n Fashitah said...

Happy beddei to all beddei girl ehek XD wahhh terus rezeki murah bila one stranger tiba2 bayar semua makanan kitakurang ehek.. XD

Krisno said...

Wahhh...hapi birthday semua..hehehe

Ivy Metaga said...

miez hanem:
TQ hanem..ya been in happy mood was great hehe

sen:
ya lah mmg sik sangka kmk org malam ya hehehe...bertuah jak rasa

faizal & fashitah:
auk mena ya, nang murah rezekilah malam ya, sik sangka kmk org, mmg peramah beliau..

krisno:
Tq..dua org je..sy blom lagi...coming soon hahaha