Friday, September 25, 2009

Lantern / Moon Cake Festival

Selepas pulang dari tempat kerja, kami berdua iaitu I dengan my cousin J-mie turun ke pasar, misi untuk mencari gaun pengapit untuk J-mie, sebab bulan december yang akan datang dia akan jadi pengapit my cousin Lyn yang akan berkahwin pada 5/12/2009, yang bestnya kami telah beli sehelai gaun pengapit yang cantik, comel dan murah, only cost RM51 only, begitu teruja kami berdua hehe...

Tak sangka pula, di Pintu Gerbang Sibu sudah banyak tanglung2 yang digantung, patut lah ramai orang turun ke pasar malam ni, nak cari tempat parking pun susah tapi kami berdua amat bernasib baik dapat parking tak jauh dari lokasi ini

Rupa2 nya sambutan Lantern dan Moon Cake Festival akan diadakan pada 2-3 October 2009 akan datang, pasti akan meriah malam sambutan tu nanti, kalau I berkesempatan pada hari tersebut, akan I updatekan yer

here few pics, sorry pics blurr habis..... camera hp je lalalalala...

BEFORE LIGHT ON
*
*
*
See... macam belon yang terapung2 diudara saja rupa tanglung2 ni kan...

AFTER LIGHT ON
*
*
*
Tadaaaa.... comes and lets dance under this colorful lanterns

Sombongnya patung monyet ni hehe

Alamak tak nampak muka laaaa....
~ picture's taken by my cousin J-mie hahahaha

Selepas jalan2 cuci2 mata dan snap few pics, me and my cousin J-mie pulang, kerana lapar, dua2 makan sampai perut dah sendat hahaha, sempat lagi membeli sedikit makanan yang di jual di pasar malam yang berdekatan.....

p/s: ok so sleepy now, mau tido suda ZZzzzzzzzz......

19 comments:

andy said...

wow... :) best best btw hp model what u use ah?why so many panning there..

Ivy Metaga said...

model SEZ610i, only 2.0 megapixels hehhee...still bole tahan lah the pictures, if day time..mmg clear chantek...
andy u have been in sibu before??=)

HonEyBuNNy said...

wahh ivy.....beshnya.......mst seronok kn....xsbr nk tgk gaun ivy...mst cun melecun..ihihi

Ivy Metaga said...

honeybunny:
seronok, tapi semalam temankan J-mie cari gaun pengapit jak, sy blom lagi beli gaun utk dinner kawen tu nt, lama lagi tu bulan december, tgu jak ujung tahun ni yer ila, nt sy posing2 bnyk2 heeeeee....

joegrimjow said...

bile la mahu kesana ya
ishhh

Ivy Metaga said...

joegrimjow:
dtg jgn tak dtg..dtg masa ada festival ok tu, cthnya macam borneo cultural festival yg selalu diadakan setiap tahun di Sibu

De Eduardo said...

im getting ready myself for lyn wedding day..hihih

Ivy Metaga said...

ken:
hehehe...good good so see you there ok..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

sonok tengok lantern bercahaya... mama pun suka gak makan kue bulan yg inti kacang + telur masin tu....

kiwi said...

ivy nk tgk pix baju pengapit tu:((

Ivy Metaga said...

mamaqaypo:
sama lah kita mama, suka makan moon cake hihi...

kiwi:
hahaha..nt sy suruh kazen jadi model sebab kazen yg jadi pengapit, tgu lah kalo sy dah beli gaun utk ke dinner nt yer kiwi, baru sy posing puas2 hehe

Krisno said...

Wau..bestnyer kat Sibu...

pulasperut said...

jln2, usha kwn2.. ade sehat?

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

Ms Tikot said...

Meriahnya...

green said...

waa..
my campus pun da start wat campaign pasal event ni..

excited..
last time i join masa matrik..
menarik indeed..

HonEyBuNNy said...

hhehheheh..ok2...tgkp gmbr byk2 tau...hahahhha...i`m wating ur pic..ihihi

HonEyBuNNy said...

hhehheheh..ok2...tgkp gmbr byk2 tau...hahahhha...i`m wating ur pic..ihihi

Ivy Metaga said...

honeybunny:
hihi..ila nih..tak sabar yer, lama tu hehe..ok..tguuuu....=)