Sunday, September 6, 2009

Work of Art (part 13)=cik Sufy

Untuk my gallery dalam bulan September, I telah men-sekodeng-kan salah seorang teman blogger kita iaitu cik Sufy, gadis manis yang comel dan berasal dari negeri bawah bayu, Sabah bah kan, kalau tak silap lah, kalau silap bagitau yer sufy heeeeee, walaupun tak pernah berjumpa dengan orangnya tapi I dapat merasakan yang Cik Sufy ni orangnya manis, lemah-lembut dan baik budi bahasanya


70% completed

Final Touch

Cik Sufy yang chomel!!!!

28 comments:

nadxoxo said...

alolo comeynye cik sufy ni..

lukisan ivy pun lawa!!

btw sedey tak pat jmp ivy di kenduri kawin nnt. kalau dtg semenanjung war2kan kat blog ek :D

am-rie said...

totally perfect!!!
sangat2 menarik n cun la Ivy..

f.loren said...

perfect! nang sama lah aieee

SEN said...

wah nice..nang perfect..keep it up!

beruwang said...

lukis gambo beruwang lak erk

AmirFX said...

Nang terer lah ktk melukis.. Sebijik lam gambar... Kipidap..!

Monkey D Luffy said...

berbakat ko ni

lukis ler pic aku plak

Monkey D Luffy said...

kalau blh aku email pic

hehehe

designationjazz said...

he he lamak mek sik lukis potret. Ivy nang terer lukis, mek pun terer juak tp mek terpaksa molah grid line utk lukis potret. X keda Ivy x perlu, cuma makei imaginasi jak.. keh keh..One thing for sure mek pasti ktak bukannya lefthanded :-)..

Ivy Metaga said...

nadxoxo:
tq..comelkan cik sufy nih
owh takda masalah, nt kalo sy ada g smjg, sy akan war2kan dalam blog hehehe

am-rie, farah loren & SEN transformer:
TQ TQ...=)

beruwang:
bole bole...gambar beruang bole hehe, gurau2 je aaaaa...

amirfx:
TQ TQ...=)

monkey d luffy:
sila sila emailkan, jadik nanti dapat lah sy tau macam mana rupa kepten luffy yg sebenarnya lalalala

designationjazz:
auk kmk bukan lefthanded, ktk lefthanded ka??
wah..mst ktk terer lukis juak owh, kmk ok pake pensel jak, mun water color kmk sik pande hehehe....ktk pande pake water color sik??

Uncle Lee said...

WOW! OUTSTANDING! Like a photograph!
You are very good!
Can chari makan like this....ha ha.
Have fun, Lee.

Mohd Ariff said...

wahhhh cantiknya ivy lukis. suka pada ivy. ehhh silap! suka pada gmbr ivy lukis ni.

:)

Faizal n Fashitah said...

Nice work! cak lukisan kitak eh. Lak boh lupak dero muka si SEN ya gik ah ehek XD

Black Water Edition said...

kacak lukisan..boleh tok lukis kmk sik?

Ivy Metaga said...

uncle lee:
TQ uncle, hehehe...ya can cari makan but im too lazy for that, drawing only part of my hobby hehehe...u too uncle have good day..=)

mohd ariff:
heeeee..ariff ariff...TQ

faizal & fasitah:
auk ada waktu ada masa kmk sekodeng si sen tranformer ya, owhhh..audio bila masa plak tranform jadik si obama tok lalala

black water edition:
hehehehe..TQ, bole bole..

atok said...

amboi lawanyaa.
nak gakkk. eheh

♥Miz Fieza♥ said...

nice touch....huhuhu lawa

designationjazz said...

Nop... samalar kita righthanded.. Mek x terer makei watercolor, oil base pastil, crayon or colour pencils.. Mek cuma terer makei pencil sketching ja.. tp zaman ya dah berlalu sebab jari mek lebih kepada guitar ha ha :-p

Ivy Metaga said...

atok:
bole eheh...=)

miz fieza:
Tq fieza..muahhhh..

designationjazz:
nasib ktk sik terer pake water color, jadik sik lah kmk jeles hahaha, tapi ktk terer main gitar, kmk jeles waaaaaaa....
dah cuba tapi jari tok nang sik dapat main gitar lah huhu...

Yanie said...

cantik nye u lukis...lukis utk saye skali bley x?uhu

Krisno said...
This comment has been removed by the author.
Krisno said...

Wau..pandai nyer melukis..cantik..i lama dah tak melukis..dulu suka lukis kartun hehehe

SuFy said...

wowwww...sis, terkejut sufy td..aiyoyooo..tq very2 much...so nice and so appreciate...keep it up okkayy..support u!!!chaiyok2..mmmuuuaahhhhh..:-p

P/s: nk share kat fesbuk ni..hehehe

HonEyBuNNy said...

lawanya...ivy mmg ada bakat......tahniah.....

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

mai la dgr cite jen lak....hehe

MaMaQaYPo FaMiLy said...

mmg TOMEY aaa dak Sufy ni...

Black Water Edition said...

u ni patut jadi plukis laa ivy...karya u memang menarik

Ivy Metaga said...

yanie:
TQ... bole bole...=)

krisno:
wah mst terer lukis kartun, bole tolong lukis kartun for me lalala

sufy:
u welcome sis..TQ TQ...
owh sy teda aktif fesbuk hehe

honeybunny:
TQ ila..sibuk ngan assignment yer

jen:
panjangnya nama jen, tq visiting sini, wokey nanti i visit u back k..=)

mamaqaypo:
mmg tomey hehe

black water edition:
hurmmm..blum terfikir lagi, mungkin satu hari nanti heeeee, sebab skrg malas hehehe, lukis ikut mood jak ni..
TQ...=)