Sunday, September 27, 2009

Family Barbecue

Masa I type entry ni dah pukul 1.44 a.m, tak boleh tido termasuk my younger sister Irene, kesian dia, bersungguh2 study sebab esok dia ada ujian Biologi, I sempat lagi gurau2 kat dia macam ni " ala biologi senang jak bah, suruh aku ambik ujian tu, mesti A++ hahaha and bla bla bla....", she replied me "ek eleh.... and bla bla bla"

Yer lah dulu I ni budak sastera, my sister pula budak sains, mana lah I tahu dalam bab2 subject biologi, kimia dan subject2 yang lain dalam aliran sains hahaha, I belek2 buku rujukan dia sambil membebel, nak tunjuk terer, well otak adik lebih terer dari kakak huhu...., takpe yang penting kakak maintain chomel lalalala....., apa2 pun all the best for you Irene!!!

Ok baru petang tadi sampai di Kuching, esok ada mission impossible nih, tapi belum tido lagi waktu2 macam ni, pernah terfikir juga, ada tak blogger2 yang lain ambil waktu begini untuk menatap blog, ntah2 semua dah tido dengan lena kan

Sebelah malam, kami adakan family barbecue, yang bestnya my dad goreng mihun, bersemangat dady mengoreng mihun atas permintaan anak2 beliau hehe, ok here few pics....


Me & Momo
~ muka blom mandi lalala

Toto
~ dah mengandung, tengok perut dah besar tu

Muka sombong Momo
~ bapa kepada bakal2 baby kittens dalam perut Toto ehehe...

Banana
~ I nampak pisang ni tepi dinding rumah, fresh dari kebun, so I just snap the pics

Brother Lee & mumy

Hotdog

Againnnn... hotdog

Me & my brother Eric
~ opsss.... sexy Eric ehehe, nanti dia mesti bising kalo dah terbaca entry ni and saw his picture here


p/s: almost 2 a.m now, and goshhh.... my eyes still widely open, mesti tido ni, nanti esok mata macam panda waaaaaa.... ok Zzzzzzz.....




12 comments:

am-rie said...

samalah kita semalam ivy..mata sik ngantuk pun..lepas drive segar gik mata mok update blog..hehe..kul 2 lebih baru tdo, sempat gik layan bola..

designationjazz said...

Huhhh! barbeque... my fav. activity..Irene science stream yer.. he he.. sama mcm gue dulu... lalalala..

Willie said...

Hello Ivy,

Wah...bbq ni sedap o. Aku sepanjang cuti hari tuh asyik BBQ .Hahaha...

Kucing Toto tuh byk kaler eh! Kiut la.

Uruchimaru @ kf said...

oic ivy dulu bajo sastera ea..patutlah pndi melukis..!!!

Encik Azizan said...

cm bez..eric sexy xpe jgn ivy da.hehee

kiwi said...

hahaha..dunt wory ivy..kiwi slalu jenjalan kt blog org pagi2 buta nie tp jd silent readers jek la..heeehehe..

Rosy Girl~ said...

ku lapar sudah..
nak pi carik hotdog jugak lar~

**ivy, insaf2 lah ngaku diri tu cute..
penat dah mata nih bace..

hahahaha~
jgn marah
*wink*

Krisno said...

Wahduh...Barbecue..sedap sedap eh..kucing tu nama Toto..teringat plak nak beli nombor hehehe...

atok said...

nk hotdog tu sket
gaha

AmirFX said...

wasehhh... nyaman juak hotdog ya?! Nway, happy barbequeing... haha..

SuFy said...

sis, minta dulu bah satu ayam tuu..hihihi

lvynana said...

Iboh slalu giklak BBQ, jerebu tebal tok..:P