Wednesday, September 9, 2009

Birthday Party Planning

Dalam beberapa hari nih badan rasa penat saja, selera nak makan pun kurang tapi mesti pelik pula dalam entry nih banyak plak gambar makan hehehe, hurmm I kena temankan my kazen J-mie makan, lagipun kalau tak makan nanti makin takada tenaga kan kan heeeeee.....

Semalam I temankan Jaime ke Red Carrot Cafe, sebelum ni I dah makan di sini bersama2 dengan Kule dan Jenny, klik sini untuk entry tu yer kalau anda terlepas membaca entry tersebut

Selalunya kalau dah berada di mana2 tempat makan mesti I bersemangat melihat menu2 yang ada, tapi dalam 2 3 hari ini semangat nak makan tu kurang sikit, tengok menu pun ambik masa yang lama, apa yang nak di makan, asal dapat isi perut sikit pun jadilah daripada dibiarkan kosong saja, here few pics


DINNER AT RED CARROT CAFE
*
*
*
Ambik gambar dengan papan menu pun jadi lah lalalala...
oh lupa nak bagitau makanan di cafe ini halal, bagi yang muslim tu boleh lah singgah makan di sini kalau datang ke Sibu yer

Ho ho ho Horlick panas

Kueh Tiaw with Tomato Sauce
~ tak habis I makan malam tu, sedap tapi minda nak makan tu kurang huhu


PLANNING FOR BIRTHDAY PARTY
*
*
*
Hari ini 9/9/09 ialah harijadi my kazen Kule, genap 24 tahun lah umur dia tahun ni, tapi kami planning nak buat birthday surprise party untuk dia this coming friday, jadi lepas makan di Red Carrot Cafe, kami berdua mencari hadiah untuk Kule, well dah dapat tapi kena rahsia kan dulu yer, hari tu dah order Coklat Cake yum yum yum....

Tadi dah sms Kule and hoping that she can make it on this coming friday, kami dah bersepakat dengan tuan empunya kedai Amigo Cafe yang kami akan buat birthday party di sana....

Birthday teddy bear
~ mula2 planning nak beli satu untuk kule, sebab yang uniknya patung2 kecil ini, warna berlainan mengikut bulan dari January to December, tiap2 teddy bear mewakili tarikh2 dalam tiap2 bulan, hurmmm... malang nya tarikh 9/9 tak ada, sold out huhu

Birthday Gift for my cousin Kule
~ keep it secret heeee....

My cousin Kule
~ birthday young lady

Ok hari ini pula, kami berdua makan malam di Amigo Cafe sebab tak jauh dari tempat tinggal, seperti semalam, I lama memikirkan nak makan apa untuk dinner, rasa nak makan yang ringan sedikit sebab I pasti tak dapat makan habis seperti I makan Kueh Tiaw di Red Carrot Cafe, so I order Cream Of Mushroom dan Hot Milo

DINNER AT AMIGO
*
*
*
My Cousin J-mie smiling while having her yummy spagetti

makan sampai nak tertido boleh tak hahaha

Cream Of Mushroom

Cream Of Mushroom
~ rasanya boleh tahan, sebab tak sama dengan mushroom cream yang dijual dalam tin, yang ni mushroom di blend halus, di tabur sedikit dengan roti yang di potong2 kecil, I tak dapat habiskan, J-mie yang tolong habiskan hehehe....

Fried Cuttlefish
~ mula2 I ingat yang akan di served cuttlefish goreng bebentuk ring/bulat, tapi rupa2 nya macam ni, hurmmm... rasa boleh tahan tapi agak berminyak sedikit


AT MEDAN MALL
*
*
*
Oppoccoootttt.... Big Teddy!!!
Besarnya patung nih, kalau beli satu tak perlukan tilam lagi, baring jak atas teddy nih, saiz serupa saiz badan I nih hahahaha...., anyone can please buy one for me lalalalala....

22 comments:

QuEiLa said...

IVY..jaga kshtn tau...makan la....jd cm ila byk mkn..hu3

SEN said...

ktk beli jak cradle utk baby jak utk bear ya..eheh..

Ivy Metaga said...

queila:
hurmm..tu lah ila, tak de selera makan tapi kena paksa diri makan juga, yer nak balik macam dulu makan bnyk2 hehehe

sen:
hahahaha..mun beli baby cradle kelak sik muat kmk dgn teddy bear besar tido sekali dalam ya :p

Faizal n Fashitah said...

Haihh kiut juak teddy bear kecik ya hoh. Ermm lak mek ngirum SEN ngan kitak sinun ah.. so si SEN ya makei sut teddy bear ehek. Bes gik ya.. teddy bear dapat gerak2 ehek..

eMBuN_mALaM said...

kmk ada Teddy Bear besar... namanya Mr Teddy... eheheeee... my bf berik... geram kmk nengok teddy bear pegang ktk ya... kat siney yaaa?

designationjazz said...

Hmmm... kuat makan.. Jd montok klak br tauk... :-)

Black Water Edition said...

hahahaha...makin cute laaa.

♥Miz Fieza♥ said...

ivy can u buy big teddy bear for me huhuhukkkk

khaLifah feDi said...

owh besar betul teddy bear itu..

patung the pooh ade besar mcm tu tak?

khaLifah feDi said...

emm agaknye mmg musim kot..cik ivy !!!

sbb ibu kf pun xder selera mkn sejak 2,3 hari nie..!!!

Ivy Metaga said...

faizal & fashitah:
hahahaa..sik mok takut tengok teddy yg pande gerak2...abis si sen ya kena gusti mun nya pake baju teddy ehek

embun malam:
auk nang besar dan lembut jak teddy yg mek pegang ya, kat medan mall di sibu..mun dtg sibu singgah lah sitok, beli sigek jadik bantal guling2 masa tido heee...

designationjazz:
montok best nak...meletop letop phewwittt..eiiii..sik mok ku..:p

black water edition:
aaaa...sapa sapa sapa cute..teddy ka ato kmk ka lalalalaalala....:p

miz fieza:
hihi...owh nt kalo fieza di bagi teddy besar,bole lah fieza gusti2 kat perut teddy bear tu kalo geram ngan org tu kan hehehe...macam mama nini, kawan kaartun shin chan tu hehe

kf:
besar kn...kaki sama saiz dgn muka sy tuh hehe, patung pooh teda lah kf, tapi sy pernah ternampak org jual pooh yg besar hehehe
hurmm..tulah selera pandai hilang tak tau nape...

ubek said...

love the heart that hurt you but dont hurt the heart that love you.....

Ivy Metaga said...

ubek:
i love the tagline but..hurmmm...soal hati susah nak cakap kan..

Willie said...

kacak tarikh lahir ya > 9/9.

kiwi said...

ivy laen kali kalu mkn x abes kasi jek kt i nie..hihihii..u nk teddy tu nnti i kasi lg 10 taon oke ivy lalink :)

kiwi said...

waa..nnti bley la i g sibu mkn kt situ ngn u ek ivy..hehehee..u nk teddy tu tunggu lg 10 thn i poskan utk u :)

richamoody said...

makciek teddy bearnya satu aku mauuuuuuu ckckck

Felicia F. Ramzi said...

nyaman jak upa mushroom ya oo.. patung teddy ya, beli dgn kamek cgek boleh sik? ehehe

nadxoxo said...

semoga cepat sehat dan bersemangat nak makan :)

Krisno said...

Alamak...kuatnyer makan hehehe...jaga badan tau...

Big Momma said...

astaga...that creamy mushroom soup nampak nyammsss sekali...

Ivy Metaga said...

willie:
best kan tarikh lahirnya 9/9/09 tahun tok hehe

kiwi:
kalo dah 10 tahun, dah tua lah sy masa tu hehe, takpe2 sy sanggup tgu nih...
wokey dtg lah sibu, bole g makan sama2 =)

richamoody:
waduh..richie yang kena bagi makcik satuuuu teddyyyy...hehehe

felicia:
hurmm..boleh tahan rasa mushroom ya, bole2 bole2, kelak kmk pegi serikin atau tebedu beli yg lebih besar utk ktk ehek

nadxoxo:
tq...tu lah nak kuat makan macam dulu...

krisno:
heeeee...yer mesti mau jaga badan kan...:p

big momma:
boleh tahan rasanya mama...=)