Sunday, September 20, 2009

Back Home

Lega dihati bila sudah selamat sampai di Kuching, bertolak dari Sibu dalam pukul 6 pagi, kami berdua J-mie kena menunggu my brothers dari Miri, dalam jam 4 pagi mereka sampai di Sibu, dengan muka yang mamai I bangun pagi2, mandi2 dan bersiap

Kesian juga mereka, sempat lagi tertido di ruang tamu sambil menunggu kami berdua bersiap, perjalanan awal2 pagi memang sejuk, jadi berhenti di simpang Sarikei sambil minum2 untuk memanaskan badan

perjalanan berjalan dengan lancar, tak sabar nak pulang, tak sangka pula I terjumpa dengan seorang kawan lama semasa berhenti di Betong, here few pics...

Brother Lee & Brother Eric

Brother Eric & Eldest Brother Ken

Me & Cousin J-mie
~ trrrrr..... sejuk, bertutup dengan selendang masing2

Eric Sleeping Beauty style hehe

3 Charlie Angels haha...

J-mie & me

Sepanjang perjalanan dari Sri Aman sehingga lah ke bandar Kuching paling meriah, kami bertiga I, Eric dan J-mie menyanyi dengan penuh semangat, alahai nasib tak hujan hehehehe, semua lagu kena bantai jak, dah lah my brother Eric terlebih feeling dan emo pula nyanyi, kenangan yang memang terindah untuk diingati, menyanyi bagai nak gila, rasa diri artis sekejap hahaha

yang bestnya pula, dari Serian kelihatan sekumpulan budak2 lelaki dan perempuan yang comel berpakaian melayu dan berbaju kurung dengan selendang masing2, warna-warni pakaian mereka, dapat juga di lihat di sepanjang jalan, ada pasangan yang berpakaian sedondon membonceng motorsikal, mesti mereka dalam perjalanan nak visiting ke rumah kawan2 atau saudara mara, begitu juga ahli keluarga dalam kereta berpakaian sedondon kelihatan riang di pagi hari raya yang pertama....

sesampai di rumah memang rasanya best, terus tido sebab kepenatan hehe.....

7 comments:

joegrimjow said...

kamo penat
kite lagi penat
hehe

dtg klantan beraya nak?

designationjazz said...

Ko ada di Serian hari Minggu?... huh nasib bait x jumpa mek sb mek di Serian marik he he... Tp rasanya aku yg jumpa ko dolok unless ko kenal ngan Daryl :-)..

Ivy Metaga said...

joegrimjow:
mesti penat melayan tetamu2 yg berkunjung kan...=)
nak nak..tapi lain kali kot hehe

designationjazz:
ada tapi lalu sekejap jak, uihhh... mun kmk nampak daryl nang kmk terjumpa lah org yg misteri tok eh haha..tapi kan kadang2 mun tgk dalam realiti sik juak sama gilak dlm gambar kan hehe, sb kdg2 pande tukar2 muka dalam gambar eh lalala

Black Water Edition said...

Wow...sampai kuching ke? sik madah pun. boleh kmk jemput tek..kui kui kui..

designationjazz said...

he he terlupa gue... Sejak bila Charlie's angel ada 1 agen yg suara garau dan berjanggut...??? :-)

Krisno said...

Wahduh..wahduh..wahduh..seronoknyer balik hehehe :-)kalo terjumpa kat kuching ni, belanja minum kopi heheee...

Ivy Metaga said...

black water edition:
hehe..ya lah kan..lupa suruh org jemput tek lalala, mun terjumpa2 kmk di pasar tegur2 jak ok..=)

designationjazz:
hahaha, ya charlie's angel pengganti lok, pelakon utamanya berehat mok beraya hahaha

krisno:
seronok....ok kalo terjumapa di kuching tegur lah ok, bole bole minum kopi no problem lalala