Tuesday, September 22, 2009

Jom Sunglasses

Semalam kami bertiga I, my cousin J-mie dan sister Irene ke The Spring Shopping Complex, sebelum tu I dah pergi ke sini untuk menonton wayang di MBO cineplex yang telah baru2 ini beroperasi, kalau terlepas entry tu sila klik sini yer

Sebelum ke sini, sebelah petang I telah keluar menemani dady dan mumy , mereka berdua merancang hendak gunting rambut di batu 7, jauh kan salon yang mereka hendak pergi, tapi salon tu tutup lah pula, at last kami ke Wisma Seberkas shopping mall, di sini lah akhirnya mereka berdua having their haircut and window shopping, lepas pulang ke rumah terus pula keluar bersama2 dengan J-mie yang sudah menunggu di rumah, kesian dia

Tujuan kali ini ke The Spring sebab J-mie hendak membeli sandal di Padini Store, jadi sambil tunggu2 J-mie memilih sandal yang hendak dibeli, sempat I belek2 sunglasses yang dijual dalam pelbagai warna dan rupa, bermacam2 yang I cuba hehehe, here few pics.....

PADINI STORE
*
*
*
In purple

In Brown

In Red

In Black

In Green

Ok I think my mum used to have this sunglasses design, I mean it almost look alike hahaha, I masih ingat lagi masa kecik2 pernah tengok mumy pakai, dulu pernah juga cuba2 pakai

In Grey I guess

In White
~ macam Paris Hilton lalala...

Model2 yang chomel kan kan heeeee...

"aku nak yang ini, yang ini, yang ini, aku nak semua!!!"
~ my cousin J-mie tengah pening pilih sandal

Me & Sister Irene

Kami setia menunggu J-mie tengah pilih2 sandal yang hendak dibeli

Sebelum pulang sempat lagi kami singgah di Secret Recipe, ingatkan nak makan Oreo Cheese Cake, tapi habis huhu, takpe lah yang pening makan cheese cake ok lah tu hehe

SECRET RECIPE
*
*
*
Sister Irene & J-mie

Dah makan pulang, pulang terus tido hehe....

p/s: dah lewat ni, nak tido dulu zzzzzzz......, tommorow ada mission possible @ impossible yang hendak dibuat, moga semua akan berjalan dengan lancar, please wish me luck ok, will update soon too.....








16 comments:

joegrimjow said...

pape pon
cik ivy tetap menarik

Rosy Girl~ said...

padini store kat pavillion, kl an, trak leh snap pic langsung~
ishkkk~

Ivy Metaga said...

joegrimjow:
heeeeee....makacih *wink* wink*

rosy daisy:
oh yer ke, sini bole kot, sebab main2 snap je masa cuba semua sunglasses tu hehehe
macam mana raya lyne? ok semua??

designationjazz said...

xda tpt lain ka?... mala ja gi The Spring.. Mok rumah ko dekat sia nak..Tp kan, makan di secret Recipe nang bes.. Nya pun fud presentation ja dah berselera nangga.. :-)

Ivy Metaga said...

designationjazz:
hahahaa..adeh mun dah temankan kazen2 yg mok shopping sia, jauh rumah kmk dari sia heeeee...cheese cake nya nyaman hoh...

Willie said...

Padini memang tempat yg famous. My colleague selalu shopping di Padini bila ada sales.

about the glasses. Dulu org sibuk beli glasses saiz kecil. Sekarang ni, semua sibuk beli saiz besar. Semua nak jadi ksatria Baja hitam.

eugene said...

I like the green one and the white one,, they are out of the ordinary,,,,

hey ivy, how was your raya raya holiday been for you,,,good?

take care now

Si Pari2 Kecil said...

cik drawing!!! selamat hari raya maaf zahir dan batin yah~

yuk! jemput ke rumabraya.... hi3

ehem3~` bestnya dia dapat jenjalan

Krisno said...

wah..charlie's angel rupanya hehe..

kiwi said...

ivy..workers kt situ da pndang2 jeling2 da ivy bgaye dgn cermin mate tnpe membayarnye..btw glasses yg last skali tu terbaek!

SuFy said...

sis, aritu sufy ditipu..Beli glasses brand tp rupanya x ori..huhu, nyesal taw..:-(

Andy said...

haha...stylo..try try try... :')

Ivy Metaga said...

willie:
mena ya, especially the ladies, mmg suka ke padini, sandals mmg chantek dan when sales mmg sales habis habisan hehe
hahaha..mata baja hitam..adui adui..

eugene:
yup i like the white one too, kinda look alike paris hilton ka hahahaha
raya holidays was great and tiring..
u too eugene take care and have good day ya..=)

si pari2 kecil:
hahaha...mana bah alamat rumah, nt sy terbang dgn belon ke sana tu heeeeee....
selamat hari raya juga buat si pari2...jom jalan2...

krisno:
hahaha..charlie's angel bermata baja hitam heeee..:p

kiwi:
takda hahaha, mrk sibuk tgk tmpt lain, kalo ada pun mungkin sy nih sgt chomel smpi tak berani tegur hahaha...kiwi sila jgn muntah bila baca statement perasan sy nih hehehe

sufy:
oh ye ke, kesian sufy, hurmm kena tgk betul2 dulu sebelum beli sufy..
g padini sana ada bnyk cermin mata yg menarik...=)

andy:
try try try..smpi puas hati kan andy heeeeee....:p

Dj Epoi said...

Gua suker ceromin matooooo yg ke 9......ala ala Saloma gitew! hehehehhe

Ivy Metaga said...

djepoi:
hehehe..dulu mumy sy ada cermin mata serupa macam tu hehe, mmg zaman saloma tu..=)

HonEyBuNNy said...

wah ivy...byk nya try spek mata...iiihih..ila pn cm tu gk...suka posing kt shoping complex spek2 mata..menarik kn..ihihi