Wednesday, September 2, 2009

Love your Hair

Hari ini I ada trimkan rambut di J Hair Gallery Salon, suka ke salon ni kerana tukang gunting nya pandai menggunting rambut mengikut gaya rambut yang diinginkan, harga juga murah dan berpatutan

Setelah lama rasanya dah tak trimkan, kalo bangun pagi asyik berserabut jak rambut terutamanya hujung rambut, selalu tiada masa ke salon, kalau ada masa pun sering kali terlupa, jadi hari ni nekad nak trimkan hehehe

Ok... rambut yang nampak sihat juga boleh menaikkan keyakinan diri seseorang kan kan heeeeee...


Pose sikit lalalala....


Hujung rambut yang rosak sudah dihapuskan eheheee
~ bagi yang berambut panjang adalah baiknya jika trimkan hujung rambut tiap satu bulan sekali, supaya hujung rambut kekal sihat



I'm using Schwarzkopf Bonacure hairteraphy Shampoo & Conditioner
I gunakan yang Smooth Control
~ kadang2 I juga ada gunakan Rejoice Anti Dandruff & Johnson's Baby Shampoo

tak kisah apa jenis shampoo yang anda gunakan yang penting bersesuaian dengan rambut dan kulit kepala, jadi jangan takut untuk mencuba pelbagai produk khas untuk rambut di pasaran, try until you will find the one that is best for your hair....*wink*wink*



Selepas Shampoo kan rambut dan gunakan Repair Rescue ni
~ massage sparingly into ends

Tips paling baik ialah pakaikan repair rescue ni masa rambut masih lembab sedikit, dan lepas tu biarkan rambut kering dengan cool air, pasti rambut terasa lebih ringan, lembut dan wangi


Lucidol-L Straight
~ I'm using moist & Manageable Treatment

Tips untuk membuat treatment sendiri di rumah, tanpa perlu ke salon ialah selepas shampoo, keringkan rambut sehingga lembab sedikit, dan sapukan krim treatment di seluruh rambut, dan balutkan rambut dengan tuala kecil untuk 15 to 30 minutes, lepas tu cuci rambut sekali lagi sehingga rambut benar2 bersih, ini untuk mengelakkan krim melekat di kulit kepala, amat mudah kan
~ boleh buat treatment sendiri di rumah 2 minggu 1 kali

Ok tu je tips2 penjagaan rambut yang dapat I kongsikan bersama2 dengan teman2, kalau ada tips2 lain sila kongsikan yer....

Till then.... Love your hair!!!....




19 comments:

eMBuN_mALaM said...

nice tips... heheheeeee... ever since b4 kmk pakei tudung n after kmk pakei tudung, i hv never experienced spilt end... seriously... kmk cuma ada masalah dandruff... nohting much yg kmk amal... juz once a month kmk treatment rambut with pati kelapa...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

No Wonder u have a such beautiful hair!!!

wink* wink*

small magician said...

waa.. cum rambut kamu..
nak rebonding gak r..
hehe..
bper harge tuh??
konfirm bule lurus ka??

joegrimjow said...

kite pakai herbalife
hehe

Ms Tikot said...

Patutlah rambut Ivy cantik & lembut.

richamoody said...

di sini ada gak yak?? klo sini paling aqnya pake makarisso nyang hair repair..hihihi

Dakjaat™ said...

xmahal ka deng? :)

designationjazz said...

Kacak rambut, keda rambut mem gue.. he he.. Mem kamek ada beli hair treatment oil. Ada 2 brand yg pernah dipakei; 1. Gervenne dan 2. Ivy.. huh! x sangka mek hair treatment Ivy ya membawa kamek kepada blog Ivy Metaga ha ha!..XD

am-rie said...

so complicated nya ivy...susah nak jaga rambut o..macam2 nak kena pakei..kamek tauk gosok rambut k shampoo jak, dah panjang potong kat kedai..hehe

neezareef said...

rambut pjg perlukan jagaan rapi
tp kena rajin kan..

Felicia F. Ramzi said...

Nang cantik rambut Ivy. memang rumit jaga rambut ooo.. dolok masa rambut mek masih tebal, nang arum bulak cepat jak syampu habis..eheh.. now dah dinipiskan..

Willie said...

Alalala...kiutnye jadi promoter shampoo penjagaan rambut. Ahaks!

Anyway, nice hair.

-Si PiccoPicca- said...

wah......boleh jadi model promoter shampoo Sis Ivy..hehehe :D

Kelebar Malam said...

sik nya lamak gik ompuan tok nok jd model... lately malar jak molah iklan berkaitan dgn make-up jak...ada apa2 ke..?.. apa pun, nice hairdo...

Krisno said...

Fuyoooh..macam dalam iklan tv nih...kacak rambut macam teknik rebonding.

a s m said...

nice hair

khaLifah feDi said...

ala klu botak cm ner nk trim cik ivy heheheh
=p

Ivy Metaga said...

TQ TQ untuk komen2 dari anda, appreciate sgt2 hehe...^_^

job4 said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社