Tuesday, September 1, 2009

Sematan

Hari ni dah mula keja, haihhh.... malas boleh hehehe, sambung dari entry yang sebelumnya, selepas pulang dari rumah Sis Herin, kami berempat ke Sematan, lokasi tidak jauh dari kampung Sis Herin, lebih kurang 25 minit boleh sampai, saja nak jalan2 cuci mata sebelum pulang ke Kuching, tengok pantai, petang tu cuaca agak panas sikit tapi angin yang sepoi2 bahasa membuatkan kami berasa sedikit selesa untuk berjalan2 di situ, here few pics

EVENING AT SEMATAN
*
*
*
Perahu yang tersadai, air surut

Sorang2 pakcik ni kat atas perahu, tekun membaiki jala

Hero & Heroin of the day heeeee

Pancing ikan
~ blogger Krisno sila datang sini memancing haha... :p

Errkk... kelip2 mata di bawah panacaran matahari chewaaahhh

daddy buat lawak kat sis Irene

Geli hati sampai tertunduk2 ketawa


BAZAAR RAMADHAN SEMATAN
*
*
*
Singgah sekejap di bazaar ramadhan, tekak dah kering beli air...


Pulang dari Lundu, I terus ke rumah my cousin Kule, kami berdua ke Hopoh, uihhh.... lama dah tak shopping kat situ, Kule beli kasut di Lea centre, dalam jam 6 lalu ke Tabuan Stutong, untuk berbuka puasa dengan blogger atika @ mstikot di Kwali, pertama kali I datang makan disini, nasi ayam penyek yang I makan memang sedap terutamanya sambal...

Lepas makan sempat lagi kami berdua pergi ke Everise BDC dan seterusnya ke The Spring, ramai orang, rasa pening tengok, Kule cakap "orang shopping bagaikan dunia mau kiamat hahaha...."

Oh dan satu lagi, baru hari tu I tahu kalau nak beli kasut vincci yang dibagi discount 50% di padini store, kalau nak beli kena ada member kad padini, macam tu lah pula, dulu masa mula2 buka tak macam tu kan, almaklum lah I nih sekali sekala pulang ke Kuching heeeeee.....


NIGHT AT KWALI
*
*
*
Ayam penyek
~ sambalnya memang sedap, bagi A++ heeee...





20 comments:

Faizal n Fashitah said...

Haihh...surut ndah sematan eh. jarang nemu nok kedak tok. Ermmm nyaman jak upa ayam penyet ya. Seney Kwali ka? :|

Ms Tikot said...

Hehehe... nyaman hor nasi ayam penyet di kwali ya. Sambalnya sedap giler...

GRuNGe said...

I pernah pergi Lundu kawan I kahwin. Then kebetulan masa tu ada pesta ketam, tapi tak tau apa nama tempat tu. Nampak macam dekat tempat yang kamu pergi tu jer. Hehehehehe.

Krisno said...

hehe...lamak sik pegi Sematan memancing..

am-rie said...

lamak juak eh sik g sematan ya..tapi ayam penyet ya juak menarik hati..sib bait dah buka posa..fuh! hehe..

Monkey D Luffy said...

lamanya aku x lepak2 tepi laut

rindu plak

SuFy said...

sis, x penah lg mkn nasi ayam penyek..tp bentuknya mcm nasi lalap la..sedap~!nyum2..hehe

Caynie De said...

ayam penyet juwak last2 d komen urang..hihih..

Felicia F. Ramzi said...

nyaman ka ayam penyet ya...hmm sedap..oh tidak..aku berpuasa..

Dia.Honey said...

ayam penyek mmg best...hahaha tapi kalau dapat makan kat tanah jawa itself lagi terbaik....kat KL ni ayam penyek so-so kat johore pon same..huhuhuhuhuhuuhu

Black Water Edition said...

i love sematan very much. the last time i going there with my Golden Army Of Uzitter last year hahaha...

cik nana~ said...

ivy, kat sini pun ade ayam penyek
hr tu tunang saya beli tuk berbuka puasa

Ivy Metaga said...

faizal & fasitah:
maybe pantai ya tau kmk mok datang ya lah nya surut hoh hehehe
owh kwali located di belakang Unaco supermarket di tabuan stutong, kmk pun baru tau juak ari ya, kmk berbuka puasa dgn blogger mstikot @ atika

mstikot:
nang nyaman, sambalnya...sambalnya lah paling interesting, tq ngan gelang yg ktk merik, kmk suka =)

grunge:
lundu ni kira sama area dgn sematan mr. grunge, tak mustahil mmg u pernah ke sini hehehe, jom dtg lagi....=)

krisno:
apa kata u pegi lepas ni lalala

am-rie:
hehehe..masa bulan2 puasa, harus buka blog lepas berbuka :p

monkey d luffy:
hah..kalo cam tu, jom g pantai lepak2 lalala

Ivy Metaga said...

sufy:
alamak nasi lahap, nak cuba lah hehe...
sy ni pun baru tau macam tu rupa ayam penyek hari tu lalalala...sambalnya mmg perghhh...

caynie de:
seperti biasa, makanan lah paling glamor, gambar paling last hehehe...

felicia:
kmk baru cuba hari ya juak, malah jak dgr, tapi sik pernah cuba, ayam nya di goreng biasa jak, nasinya sepecial sikit, yg paling interesting sambalnya jak...yum yum

dia.honey:
owhhhh....kalo cam tu, dtg sarawak, makan ayam penyek versi sarawak plak hehe

black water edition:
hehehe...errr..golden army of uzitter ya apa hoh??

cik nana:
owh...sedap tak nana??
yg sy makan nih, sambal nya mmg sedap hehe

Kelebar Malam said...

sedap nyer ayam penyet...sambalnya nang sedap..mek org ada juak makan ayam penyet kat gerai d e-mart..

lvynana said...

ayam penyet oh ayam penyet..
padini tgh member sale nak, mun masa bkn member sale, boleh la semua org dapat diskaun ya kali...huhu

Si Pari2 Kecil said...

Waaa~~ baru aku taw..
d sini banyak makanan rupanya...

kih3

khaLifah feDi said...

di mana ni cik ivy ?
mcm best jak tmpt ni..!!

cHeRyNa PiReS said...

macam best je dpt lepak tpt gini...jeles plak rasenye...:(

Uncle Lee said...

Hello Ivy, wow! I love your beautiful pics here, nd the fishing pier.
Wish I can join those guys fishing too.
By the way, you have nice dimples I think seeing your pics. You looking real attractive.
Have a great week, Ivy, Lee.