Monday, September 21, 2009

Ladies Happy Hour

Malam hari ahad kami berempat I, Kule, Lyn dan Irene keluar bersama2 ke shopping Complex The Spring, tujuan utama hendak mambawa my sister Irene tengok wayang, dari dulu dah janji nak bawa dia tengok wayang, memandangkan MBO cineplex dah mula beroperasi, jadi nak juga lihat bagaimana rupa cineplex yang baru ini

Dalam jam 9 malam sampai di the spring, tapi nampak gaya nya kereta memang banyak, hampir 20 minit kami terpusing2 mencari tempat parking, sempat lagi I shopping hehehe, ada beli sepasang kasut di padini store, lepas shopping langsung membeli tiket wayang

Memandangkan kami tak da planning nak tengok movie apa, at last kami pilih movie The Ugly Truth, mula2 tu kami tak perasan pula cerita ni tak sesuai untuk budak bawah 18 tahun hahaha, sebab penggunaan bahasa yang agak "seksa" amatlah banyak dalam filem ini, kami terlupa my sister Irene masih under 18 years old huhu....., here few pics

Welcome to MBO Cineplex

Suasana di luar Cineplex

Sister Irene, me & my cousin Lyn

So adorable!!!!
~ mata I tak tahan tengok benda2 yang cute macam ni haihhh....

Tadaaaa.... ni kasut yang I beli, cantik tak hehehe, I love the design simple and comfortable, mula2 nak warna hitam tapi tak ada saiz huhu, at last pilih warna beige, ni lah satu2 nya koleksi kasut bertutup I, sebab I jenis yang suka sandal yang tak bertutup


Me & Sister Irene
~ kakak lebih kecil dari adik, tapi adik masih tak dapat buli kakak ok lalalala

I win an Oscar award hahaha

Popcorn's Queen hahaha

Me, Kule & Lyn

Tangga masuk ke cinema
~ memang cantik dan nampak mewah, rasa macam tengok teater jak

Dalam panggung wayang
~ harus pose sebelum wayang di tayangkan lalalala....

Ok satu saja pengalaman yang tak bernasib baik bagi kami berempat yang pertama kali menonton wayang di sini, tengah kami syok menonton wayang ni, tiba2 jak sound sistem ada masalah, tahan saja lah dengan bunyi yang bising huhu, kelihatan sebahagian penonton2 dalam panggung juga kelihatan gelisah, nasib dalam 25 minit, ok balik sound sistem....

yer lah tempat masih baru, jadi faham akan masalah teknikal macam tu, takpe lah yang penting I dah pergi menonton wayang di sini hehe

Balik dari The Spring, kami sempat singgah di Central Park batu 3, tapau mee untuk my brother yang dah pesan awal2, sambil menunggu makanan yang hendak di tapau I minum air kelapa hahaha, sebelum order sempat lagi I tanya dengan Cousin, "nampak pelik tak kalo tgh2 malam minum air kelapa??", mereka jawab tak pelik, so I order air kelapa hihi..........

Memang penat tapi seronok.... well ladies outing kan, best bila keluar bersama2 dengan cousins bila pulang ke Kuching, masa macam ni lah ada waktu untuk bersama2....


p/s: kalo nampak I jalan2, sila lah tegur lalalalala... ok nite2 mau tido dulu zzzzzzzz....









13 comments:

azman shah said...

ska tgk upin dan ipin

Ivy Metaga said...

azman shah:
ter lah kan blom lagi sy tgk upin dan ipin tu hehehe, lain kali sy kena cari DVD nya =)

Ms Tikot said...

Shopping kasut lagi... Kmk belum lagik gi nanggar wayang di MBO.

designationjazz said...

Best nar juak dpt nangga wayang kat Spring... Agi ada crita G-Force? Sb mun nangga ya mek dngr ada option makei 3D glasses.. Extra charge ler.. Mun jumpa Ivy mek terus mintak autograph! huwargh harh hah!!

eMBuN_mALaM said...

kazen ktk phieliz kathlyn ka? hmmm yg btunang ria ka? nya skool st3 ka? age 26 ka? wahhhhhhhh... byk soklan...

kiwi said...

hihii..kalu jumpe u jgn kate tegur ivy..i nk pau u skali bley kah?

Krisno said...

huhu...seronoknyer shopping..adui..i belum lagi tengok wayang kat Spring hehe..

Uncle Lee said...

Hi Ivy, girls just love to shop....and of course getting that new pair of shoes or handbag, ha ha.
Thats a very nice pair of shoes you have here. Love the colour.
Enjoy the holidays and keep well, Lee.

De Eduardo said...

wat a small world.. ur kazen a.k.a. phyliss ya nak is my friend..hahahaha

beat::the::sky said...

mmg pelik pun minum air kelapa malam2..hehe..minum milo la best..cepat mantok sng tdo..zzZZz..

atok said...

bestnya hangout. eheh

Ivy Metaga said...

mstikot:
harus g tgk kelak hehe

designationjazz:
hahaha....yer mst kmk rasa artis sekejap lalalala..statement artis perasan tok
ada kmk dgr, tapi malam ya sik planning tgk movie apa, main pilih jak lah hehe

embun malam:
yup mmg org yg sama, ktk sama keja ngan nya ka? ato sama sekolah hehehe..

kiwi:
bole bole, nt sy belanja kiwi makan roti pau ayam hehehe

krisno:
seronok tapi kaki mmg penat jalan2, hari tu u pun shopping di seberkas lalala...

Ivy Metaga said...

uncle lee:
yup uncle lee, u right, ladies loves shopping...=)

ken:
ya ka..oh mena juak oh, kan nya keja dalam office kesihatan mst ada kenal2 ktkorg oh..hehe
wat a small2 world

beat the sky:
btul2..minum milo mmg cepat ngantok, kalo minum susu bole buat tido nyenyak

atok:
best heeeee....=)