Friday, October 30, 2009

Beli Barangan Buatan Malaysia

Hari ini, dari jam 2 hingga 6 petang I dengan seorang lagi staff kena menjaga booth, tak ada apa yang hendak dilakukan, hanya duduk melihat orang yang lalu-lalang, macam jadi patung sehari pun ada hahahaha...., tapi yang bestnya dapat juga berkenalan dengan kawan2 yang baru, sempat berkenalan dengan jiran2 booth sebelah menyebelah...., kena mesra alam sikit kan heeeee....

Oh lupa pula nak bagitau bermula dari 29 Oct - 1 Nov, Booth2 yang menjual, memperkenalkan dan mempromosi dibuka untuk orang ramai sempena Hari Beli Barangan Buatan Malaysia, berlokasi di Waterfront Kuching, jadi blogger2 yang menetap di Kuching, Sarawak ni sila2 lah datang melawat ke booth2 di sana yer...

Dah lah booth kami terkena banjir bila hujan turun dengan lebat dalam jam 4 petang, nasib memang tak baik sebab lokasi booth tak betul huhu...., habis banjir

Sempat lagi I shopping sedikit barang2 di booth yang lain, semua buatan malaysia tau, pelbagai jenis2 barangan, perkhidmatan dan promosi yang di buat oleh pelbagai agensi kerajaan dan swasta serta usahawan2 yang mengikuti aktiviti ini, selain itu, terdapat juga pentas untuk pertunjukan muzik2 tradisional serta aktiviti berbentuk hiburan dibina bersebelahan dengan kawasan booth2

ok sempat I snap few pics.....


Buah-buahan & makanan2

bla bla bla....
~ Sibuk org ni interview

Keropok lekor

Serius akak ni mengoreng keropok lekor
~ 1 batang RM1.50 yang dah di potong & digoreng, kalau yang mentah RM1 jak sebatang

Sapa2 nak buat inai, sila lawati lah mereka ni

Budu
~ I beli yang botol kecil je, nak cuba macam mana rasa budu

Cendawan

I beli 5 biji jak, RM8.50 sekilo
~ rasa memang manis

Sirap Kurma

BANJIR!!!!
*
*
*
Tempat kami banjir hahaha..., nasib makcik rajin datang membantu tepat pada masanya
~ TQ makcik...

Bersungguh2 makcik ni menyapu air2 yang dah banyak...
~ eh betul ke ayat I ni... menyapu air??... hehe


Pemandangan selepas hujan
~ tenang dan damai

p/s: Esok hendak mencuci semua kain2, baju2 yang dah bertimbun hahahaha.... dulu tak pernah macam ni waaaaaa.... dulu rajin, sekarang pun rajin ok cuma bila badan dah penat mood rajin pun kurang, mood malas sentiasa datang bermaharajalela huhu..., ok lah dengan ayat yang tak boleh blah tiap2 ujung minggu mesti kena wish ni... happy weekend semua!!!!!....:p

16 comments:

Faizal n Fashitah said...

Yobihhh dalam khemah ya pun bleh banjir??.. sikpat imejin mek betapa lebatnya ujan time ya nak hoh. Ermm mun mek di kch tek, mok mek ngabas booth kitak ehek XD

Ms Tikot said...

Ada x nemu Su Ijamm kat sia? Hehehe

Cik Cookie said...

sukanya dapat wat cam gitu.

Ivy Metaga said...

faizal & fashitah:
auk lah, pande banjir, tapi nang lebat lah hujan petang marek koh, hehhee..ngabas jak tgk patung2 sehari sia hahhaaa

ms tikot:
aih..su ijamm ada sia kah, kmk sik perasan koh, ada juga jalan2 kat booth org...

cik cookie:
tapi bila dok jak...ngantok jaga booth huhu...nasib take turn jaga..=)

DilOt said...

kesiannya..banjir lak...

Ivy Metaga said...

dilot:
tu lah..banjir huhu...

Rosy Girl~ said...

wow... banjer yer..
cian nye.. hikhik
but thats the asam garam of working life.
i might go thru things like that..[if dpt keja la~]

:)

richamoody said...

yang macam mana itu keropok lekor ciek vy??? boleh coba ke??

Krisno said...

Eh yeke..tadi aku ada limpas kat waterfront tapi tak singgah..kalau aku tau you ada kat situ, memang i singgah hehehe...

Ivy Metaga said...

rosy daisy:
pasti akan dapat tu...cayok2!!!..

richamoody:
bole di coba..sila lah dtg malaysia hehe

krisno:
oh hari tok kmk sik ada sia, semalam jak I jaga booth, today and tommorow org lain dah jaga...=)

azman shah said...

adik aku skrg ada kt sarawak..tlg bagtau kt aku apa yg menarik di sana(makanan kraftangan)

NURA said...

salam sobat
wah lengkap ya..
ada sirap kurma, cendawan juga kerupuk lekor,,,
jadi pingin kerupuk lekornya nich,,,

::cik kikiLaLa:: said...

ivy nnt bila da cuba budu gtau saya apa rasanya.saya org ganu.so budu itu wajib ba.hihi.kalau xsedap ivy beli tu sy maw kas budu trganu kompem sedap..hihi

Kamsiah said...

satu2nya barang dari swak yg ada kat umah akak ni-tikar swak hehe..
terubuk masin tu..biasa jugak la makan..

erolnukman said...

kesian kenak banjir..
rasa mcm lucu baca ayat "menyapu air2 yg dah banyak.."hehehe..
bunyi cam betul..tapi...hehehe

am-rie said...

belilah barangan buatan malaysia...yezzaaa..
mun makei perahu tambang terus parking kat booth kitak jak o..hehe..