Saturday, October 17, 2009

Saying Goodbye To Sibu

Masa I taip entry ni live dari Kuching ok hehe, semalam I baru sampai dari Sibu, pulang menaiki bas ekspress yang memakan masa 7 jam, lenguh punggung duduk lalalala, ini pasti menjadi perjalanan I yang terakhir menaiki bas ekspress, memandangkan kepulangan I ke Kuching kali ini bukan untuk bercuti hurmmm...

I dihantar ke terminal bus oleh my kazen J-mie, sempat lagi dia tanya kenapa I tak mahu naik belon @ nama glemernya kapal terbang, I cakap kat dia, takpelah sebab I nak menikmati perjalanan terakhir menggunakan perkhidmatan Bas ekspress ni, lepas ni ntah bila lagi nak naik yer, semenjak I bekerja di Sibu lah I menjadi salah seorang penumpang setia bas ekspress, suka menikmati perjalanan jauh, melainkan ada emergency baru I pulang naik flight

Sebenarnya semalam I ada merancang untuk visit Hui Ming dengan baby girl dan lebih2 lagi my little buddy Desmond @ didi, tapi tak sempat sebab kesuntukan waktu, jadi I sms lah Hui Ming yang I dalam perjalanan pulang ke Kuching, dan yang lucunya dia reply macam ni

"Ivy kamu jahat, tinggal saya seorang, saya mau nanges"

masa I baca rasa E.M.O sekejap... then I replied.... " bla bla bla...kata2 pujuk hehe"

"kalo cuti u mau datang sini oh"

I replied... "ok bla bla bla...." memang kalo ada cuti pasti I akan datang jenguk mereka, will gonna miss them waaaaaaa.....

Masa di office semalam pun, kawan I Mama Sony ada juga datang, lama dia duduk lepak dengan I di office, dia pun sedih juga bila dengar I pulang ke Kuching dan tak kan kembali lagi dalam waktu2 yang terdekat, hurmm... tak sempat I tengok dua orang anak dia yang comel2 tu

Dalam 2 minggu yang lepas, I memang busy menyiapkan semua kerja, menyelesaikan apa2 yang patut, berjumpa dengan kawan2 dan juga geng2 veteren hehe, I banyak juga kawan dengan aunty2 ok dan mereka memang best, ada yang sempat berjumpa dan ada yang tak sempat I jumpa, hanya kata2 dan pesanan melalui sms saja I hantarkan....

Perjalanan dalam bas semalam ok, I balik menaiki bas yang bertolak jam 5.15 p.m, penumpang tidak ramai hanya 10 orang sahaja termasuk 2 orang pemandu bas, jadi bila tak ramai penumpang amat mudah untuk memerhati dan melihat gelagat penumpang2 yang lain

I duduk di seat yang seorang jak, sebelah I ada 2 seat,ada 2 orang lelaki cina, berpakaian kemas ala2 lawyer, mungkin baru habis mengikuti seminar kot, sepanjang jalan asyik bercakap pasal bisnes saja, yang agak berumur tu memberi kata2 semangat dengan lelaki yang lebih muda

di belakang kedua2 lelaki cina ni pula, ada 2 orang lelaki bujang, bila I tengok seperti Dean dan Sam Winchester lah pula hahahaha, anda tau siapa ni, dean dan sam adalah watak2 hero ensem dan macho dalam Supernatural tu, I cakap mereka seperti watak2 tersebut sebab seorang tinggi dan seorang rendah, kedua2 bertubuh segak dan encem, tapi I tak sempat phewwittttt..... hahahaha

Di belakang I pula ada seorang perempuan, dia asyik menyanyi lagu kumpulan Unggu dari Indonesia tu, feeling dia nyanyi.... hurmmm ok lah tu at least ada hiburan kan, lagipun tak da siapa2 yang komplen.....

manakala pula, seorang lagi penumpang lelaki dari belakang ni, bercakap dalam telefon, mungkin dengan isteri, sebab dia tanya " siapa yang ada notty2?,bla bla bla....", mesti dia tanya mana satu anak2 yang nakal.... senyum I dengar, oh dan lagi satu.... kuat betul wangian yang dia pakai, nasib wangi hehehe...

seorang penumpang pula, awal turun di simpang betong, maybe orang Betong kot...

Sampai Di Kuching I di jemput abang dan adik lelaki, glad to be back, balik terus cari makan, kelaparan ok lalalalala....


Nak tunjuk selendang baru lalalala
~ cantik tak selendang ni



p/s: ok nak pegi church ni, mumy pun dah panggil2.... will update soon, happy sunday everyone




18 comments:

Uruchimaru @ kf said...

kamuu sudah benti keje ka?

Nolee Zahari said...

cantik selendang tu sis :)

SEN said...

kacak eh tuala ivy.. larikkkk!

Ummi Hanie said...

rajin nyer Ivy naik bas jauh2...
kalau saya, dah lama naik flight ! hehe..jakun btol..lalala~

nice selendang ! as sweet as its owner !:)

JT said...

wah.. ivy d kch dah ka?
jom keluar!! hehehe

ezzati said...

rindu ngan kuching..dulu sy blaja sana...penah naik bus frm Kuching smpai Miri..nang jauh gilakkk

lvynana said...

welcome back..lalalala

MaMaQaYPo FaMiLy said...

lama tak singgah sini... waaaaa.. U so so beautyFull with that selendang girl..

richamoody said...

alsooooooooooommmmmmmmmm,...

Andy said...

pewittt....pewittttttttttttttt...amoi cantik pakai itu selendang....hahaha

Faizal n Fashitah said...

Haihhh kitak urang Kch duhal.. Boleh laa mek mintak kirum mi sapi aji saleh tok XD

Rosy Girl~ said...

brenti keja??
nape??
org nak carik keja, die leh g brenti pulak..

u got better offer is it??
but whatever it is, i wish u all the best and gud luck in ur future undertakings~

take care ivy dear :)

Willie said...

Gi kuching? Jom lepak? Kita buat photoshoot di kuching.

Krisno said...

Nape tetiba behenti keja ni? Adui..ni mesti dapat keja baru atau nak kawin ye..

eiza in the house.. said...

ivy ayu kamu berselendang..:)


-selamat pulang ke kuching

eca said...

u cantik sgt2 pkai selendang itu. hee~

::cik kikiLaLa:: said...

cantik..ayu...hihi

::cik kikiLaLa:: said...

cantik..ayu...hihi