Friday, October 16, 2009

Call ini Nombor

Pagi semalam my kazen kule dengan kawan dia Sri pulang bercuti, jadi mereka ni tanya kat I ada tak nombor telefon untuk perkhidmatan taxi, I bagi lah nombor telefon dengan kule, nombor tu pun I dapat dari boss sebab boss memang selalu menggunakan perkhidmatan "taxi" ni,

errrr.... anda mesti tertanya2 kan kenapa I simpan "taxi", sebab yang ni kira macam perkhidmatan taxi tak sah di sisi undang2... errr...anda semua faham kan kan, cuma mereka hantar ke mana2 destinasi dengan tambang yang lebih murah berbanding perkhidmatan taxi yang sah di sisi undang2

Jadi awal2 pagi semalam dalam jam 6 lalu, kule telefon lah nombor yang I bagi

kule: hello.. bla bla bla...

taxi: bla bla bla.... dimana?

kule bagi hp dia kat I, sebab nak suruh I bagitau mana lokasi tempat tinggal

aku: hello, errr... kamu tahu itu bank UOB di area terminal bas sini kan?

taxi: ya ya tahu tahu

aku: kamu masuk saja simpang ke bank UOB tu, tepi ada satu kedai makan, kamu tunggu di situ saja

taxi: ok ok, berapa nombor hp nanti senang saya call bila sudah sampai

aku: kamu bole call ini nombor (dengan nada penuh confident I jawab)

taxi: aiyaaa... tidak nampak oooo, saya bukan pakai handphone oooo...

aku: hahaha.... soli soli lupa adeh......
( I terus ketawa dengan kuat, macam mana bole lupa yang kami dail nombor office, telefon tu mana ada skrin yang tertera nombor macam hp hahahaha..)

kule tersenyum2 melihat I sambil bagi nombor handphone dia kat I

aku: ok u call ini nombor 019-xxx xxxx... bla bla bla...

taxi: ok ok pukul 7 saya sampai... bla bla bla...

aku: ok TQ TQ....

lepas tutup hp, I terus ketawa, macam mana boleh lupa yang nombor di dail tu nombor office, bukan nombor handphone, sambil menunggu sempat lagi kami bertiga baring2 di ruang tamu, ketawa2 terkenang kan begitu konfidennya I cakap call ini nombor hahaha


Nah I belanja makan nips hehe, colorful kan nyum nyum





17 comments:

ubek said...

love the heart that love you but do not hurt the heart that love you

Ivy Metaga said...

ubek:
tq for the t-shirt and i do like the tagline..."love the heart that love u, but do not hurt the heart that love u"....=)

eMBuN_mALaM said...

leh mintak no ya klak... heheeeeeee... k simpan jak... email jk k... nickyash83@yahoo.com

Ms Tikot said...

Haha... kmk pun kadang2 pandei saruk mcm ya juak. Hehehe nips eh...

IMCurtain said...

Hello bloggers,

Looking for the perfect place to promote your blog? Attract more people to your blog, connect with other bloggers and more!

The best part: It's totally FREE for all!

Just click on the 'Tutorial' button if you not sure how to use it.

Join now: Connecting Bloggers

Happy blogging!

f.i.e.z.a said...

mek suka nips.tp xpat mkn lok.tekak gatal.hehe

Krisno said...

hehehe...suka nyer makan nips tu...

Rosy Girl~ said...

i tak maw nips
i nak ferrero roche
ehehhe~

AiE bAhRi said...

Cayalah sis...Jawab penuh konfiden tu..hahaha

Ivy Metaga said...

embun malam:
ok kelak kmk email ngan ktk hehe..=)

mstikot:
hehe...nang mana lah padah ktk ya, kdg2 pande saruk eh..
bah jom kita dua mkn keropok ketam ngan nips =)

IMcurtain:
ok thanks for the info...wil visit the web k..good day

fieza:
tgu tekak dah ok, kelak bole gik ktk mkn hehe

krisno:
suka suka suka...belanja me satu bungkus lalalala

rosy girl:
amboi ewahhh...fero roche yer, nt ku proses satu bg special kat lyne nak lalalala

aie bahri:
tu lah..penuh yakin hahaha

azman shah said...

mmg i suka la

Uruchimaru @ kf said...

hahahaha aiyah cik ivy ni lucu arr adeh !!!

lawak gilak kentang betul..=p

richamoody said...

bagiiiii kan aq jg ciek ivy,..yummy hihihi

Si Pari2 Kecil said...

kalo ndak komen bole ka?

Faizal n Fashitah said...

Kitak patut madah ngan drebar teksi ya camtok.."Ini nomo saya.. sila salin ya..kosong satu sembilan, ex ex ex, ex ex ex ex..." ehek

::cik kikiLaLa:: said...

ivy i want all the nips only the green ones..the rest u may keep ...hehe..i am back..feel free to visit my page ya dear..take care..

p/s- hati2 ngan `taxi` .ur story was so suspen..hehe

Andy said...

lucu sgt entry nih!!!!