Monday, October 19, 2009

First Day

Ok hari ini, merupakan hari pertama I bekerja di tempat baru, suasana yang baru, awal I bangun hari ini, semangat lah katakan hahahaha, sempat lagi membantu my mum ironkan baju dia, tiba2 my mum kata yang dia rasa pening2 saja, kesian I tengok my mum

Hari ini I tidak banyak melakukan apa2, cuma diperkenalkan kepada semua kakitangan, para eksekutif dan juga ketua2 dalam department yang I kerja, semuanya mesra alam hehe, tak banyak yang hendak diceritakan tentang pengalaman bekerja di tempat baru, I cuma mengharapkan agar semua akan berjalan dengan lancar and I hope that I will be happy with my new job and I'll try my very best...

Selepas pulang dari kerja, kami bertiga iaitu I, mumy dan lyn ke Boulevard Shopping Mall untuk window shopping, jalan2 cuci mata lalalala....

ok here few pics.....

NEW WORKPLACE
*
*
*

Ni lah tempat I duduk hehe



AT BOULEVARD SHOPPING MALL
*
*
*
dIGI di hatiku lalala

Jom beli hairband.... murah murah!!!


with two kungfu panda hahaha

Oh my oh my.... Sexy... sexy...

my mum sibuk membelek2
INTERESTING
*
*
*
macam watak kartun 101 dalmations

macam rupa anjing betul kan
SCARY
*
*
*
I paling takut simpan patung macam ni dalam rumah huhu

Hallowen lalala
BEAUTIFUL TREE
*
*
*


last but not least the pom pom girls hahahaha...
~ I say L.O.V.E.... LOVE!!!
p/s: penat hari ini jalan2, nak tido dulu...dah 11.45pm nih, nite2 semua!!!!..., bila I dah bertenaga semula akan I buat larian 100m ke semua blog2 kawan2 lalalalala...


















25 comments:

Rosy Girl~ said...

uishhh~
sempat merayaw lagi afta work

hope things will be superb for u in kucheng dear~!!

:)

Ivy Metaga said...

rosy daisy:
hihi...merayau aktiviti yg semestinya lalala...
tq my dear lyne heeeee..moga semua baik2 disana buat lyne juga k...

am-rie said...

hm..dah tukar keja dah ivy...
syokla,dekat skit ngan family o..
sikdalah lintas langsung dari sibu..hehe

tugau said...

welcome back neng! next time ada la teman me lepaking!

Ivy Metaga said...

am-rie:
ya lah dekat ngan family, semua entry akan live dari kch dah..kuching.fm lalala

tugau:
auk lah ken, rami2 kita kuar ngan lyn sekali owh..

Uruchimaru @ kf said...

cik ivy slmt bertugas ditmpt baru ea..!!

Ps:- boleh ym lagi tak?

Willie said...

Apa apa pun, welkam to Kuching.

Ivy Metaga said...

kf:
tq kf...tapi rasanya siang hari teda ym lagi kot, cuma malam jak maybe dapat

willie:
tq..yup welcome home sweet home =)

Jay said...

wishing you good luck di tempat baru

Ivy Metaga said...

jay:
thanks jay...tq for ur wish..=)

Liyana said...

selamat bekerja..=)

Ivy Metaga said...

liyana:
ok utk liyana juga k..=)

eiza in the house.. said...

Selamat berkerja di tempat baru ivy..moga motivasi terus tinggi..:)

-seronoknya window shopping..

Faizal n Fashitah said...

Slamat datang ke Kuching.
- Untuk khidmat pesanan ringkas, sila tekan 1.
- Untuk pembayaran bil, sila tekan 2.
- Untuk panggilan tempatan termasuklah panggilan khidmat teksi, sila tekan 3.

ehek XD

Ms Tikot said...

Akhirnya kembali juak ktk ke Kch. Bagus eh... dpt lepak selalu. hehehe kedong...

Krisno said...

wah..tahniah dah keja kat Kuching hehehe...seronok Ivy..

DDrfauziah said...

Tq 4 ur comments at my blog.
N Ivy, congrats on ur new job.
Kinetok kita sukak ya ... nang macam ya la mun udah sama keluarga kedirik!
Sering-seringlah ke blog Kak G ya ..

Andy said...

wow! new job huh? all the best ivy :')

p/s: gempak kamu ini. lepas kja terus ke soping mol. hahaha.. teringat zaman skolah saya dulu...memang soping mol lah selalutempat lepak...lebih2 lagi cc..haha...paling suka hari jumaat..mmg meratalah kami yg budak2 skolah ni lepak...hbs cls utk minggu itu lah konon nya lepak masa hari jumaat ramai2...hahaha...

kirana said...

Tahniah, dpt ofis baru, ofismate baru, bos baru! Carik yg baru juak kah???

Anyway, gud luck and wish u all the best. Semuga dpt 'the best officer' award suatu hari nanti.

NURA said...

salam sobat
selamat ya mba,,dapat di tempat kerja yang baru,,
semoga sukses selalu.
wah shoping terus,,sampai penat ya,,
nanti kalau sudah bertenaga lagi,,,benar ya,,buat larian 100m ,,

trims mba ucapan ULTAHnya.

Ummi Hanie said...

hepi working in the new space ok !
hurmm..ekceli ade TAG 4 u..under title Personal Care dekat my blog tu..tq~

Uncle Lee said...

Hi Ivy, best wishes in your new place. Looks an exciting place to work too, lots of fun. Best regards, Lee.

atok said...

bestnya dpat kerja. eheh

joegrimjow said...

ada panda
;-)

HonEyBuNNy said...

selamat bekerja ivy.........hhehhe