Friday, October 9, 2009

Haircut

Semalam I dah gunting rambut, rambut depan jak hehe, macam mana ok tak, lepas keja I ke J & H Hair salaon, kedai salon kesukaan yang berlokasi tak jauh dari tempat kerja, mesti lah suka salon ni sebab tukang gunting nya pandai mengunting mengikut kehendak pelanggan, jadi kepuasan tu ada, mestilah frust kalau gaya rambut yang kita mahu tak menjadikan, hurmm... rasa2nya mesti anda juga selalu ke salon yang anda sukai kan kan....

Dulu panjang sama dengan rambut belakang

Tadaaaa... dah pendek

How do I look??
~ only a small transformation, ada ka hahaha

YESTERDAY
*
*
*
Cheese baked Rice
Semalam kami berdua J-mie makan malam di Amigo Grill & Steak, I order menu yang di atas, rasa boleh tahan, tapi kalau letak nanas sikit lagi ada kick hehe, sempat kami berdua suggest kat tauke niu masa tengah makan

Dia tanya "how was the taste", I cakap "sedap sedap tapi kalau simpan nanas mesti lebih sedap", sebenarnya kami berdua J-mie dah berkawan dengan tauke niu kedai Amigo ni, jadi kalau ada suggestions kami berdua memang teruja nak bagitau hahaha....

TODAY
*
*
*
Kari Ayam & Tauge goreng Tauhu
~ inilah menu yang I masak hari ini, awal2 pagi singgah di market basah yang tak jauh dari tempat tinggal, beli bahan2 untuk memasak menu2 diatas hihi...


p/s: ok Happy Weekend Everyone!!!!!......


27 comments:

miEz haNeM said...

IVy;0

Ya!! i'm ThE fIrSt OnE!!

uR nEw HAIrCuT tU..SupErB!!

hEy..i SUKe tGk PiC U pakai SpEc..ngan lIp GloSS pInK TUe:) BAJu KuRuNg SOMe MoRe:)


ThUmbS uP!

De Eduardo said...

im the 2nd one is it?hehe..seems like the villa thing really work out ya neng?hehehe..

btw, love the hair style..im growing a new one now..hehe

am-rie said...

transformasi kecik tapi impak besar..wahh..hehe
tapi nak ivy, kitak pun selera makan macam besar tapi still maintain o..hehe.
bagus!2x

Ivy Metaga said...

miez hanem:
hihi..tq tq tq..wah cayang kamu banyak2..=)

de eduardo:
ya lah...menjadik villa yang dibina dan moga semakin berkembang hihi..
rambut ktk cepat panjang ken oh, sama lah kita, kmk pun rambut cepat juak...bah pesen apa gik pas tok..=)

amrie:
heeeeeee..makaseh, apa kabar baby ktk tek hihi, dah lah cute gik bby ktk ya eh...
uihh selera mmg melampau2 hehe, selalu mun kmk rasa badan dah membesar kmk slow down sikit, kmk tok cepat turun,cepat naik..

Krisno said...

wahduh..memang class gitu..hehehe

Ummi Hanie said...

cantek la sis ! mengancammm..

serius!seumur idup sy xpenah wat haircut kat salon..semua di umah saja..teringin laa mau pegi salon wat haircut cantik2..profesional touch punya :)

Uncle Lee said...

Hi Ivy, wow! You look real nice that new hair style.
Love the first and last pic of you. Especially the last pic.
You sure have a beautiful smile....very dangerous to bachelors, ha ha. Can melt a heart, that smile, ha ha.
Have fun, Ivy and have a great weekend, Lee.

Rosy Girl~ said...

ivy, baru ar nampak mata..

weee~

:)

Faizal n Fashitah said...

Kitak guntin rambut ka? Macam sik guntin rambut jak koh ehek.. XD

PiccoPicca said...

phewittt......tantek lah Sis Ivy.....nampak cute lah....(^_+)
nice hair....

Ivy Metaga said...

krisno:
waduh waduh..hihi..tq..muahhh..

ummie hanie:
hihi tq hanie...kalo cam tu apa kata hanie cuba ke salon mesti mengancam tu =)

uncle lee:
tq for the warm and sweet compliment..
u too uncle lee, have great weekend
*wink wink*

rosy daisy:
aah baru nampak mata kan lyne hahaha...

faizal & fashitah:
hahaha..ya yg di katakan small transformation lalalalala....ehek

piccopicca:
hihi..tq sis picco, tok kmk phewwitttt ktk balit, rambut sis picco pun chantek, sihat dan panjang

Si Pari2 Kecil said...

ngeh3~ macam sama pulk feysen rambut~ huhu~


sekali lagi~ makanan tu mengoda ivy!

Ivy Metaga said...

si pari2 kecil:
ya lah kan sama lah hihi...
yeah..ada geng lah bah...=)

Uruchimaru @ kf said...

emm ok tue cik ivy..!!!

waa..nmpk sdp menu tue..sudah bole kawen ni cik ivy ..lalala =p

Ivy Metaga said...

kf:
hahaha..tapi mau tgu itu prince charming dtg merisik dulu baru bole kawen lalalala

Kamsiah said...

nampak lbh muda 5 th ..:)

Ms Tikot said...

Kmk baruk gunting rambut ptg tek. X tahan rambut pjg. Panas & umas. Hehe...

andy said...

o my god...cantik nya kamu. hampir terjatuh saya dari kerusi ni tgk kamu. bahahahahahahahaha!! hepy sundays! :')

kiwi said...

huhuu..ivy kiwi pon bwu wat haircut taw..tp ala2 boyish sket..rimas rmbut pnjg nie!!

Ivy Metaga said...

kamsiah:
hihi..adeh kalo cam tu, sy kena buat pesen mcm ni lah, jadi sentiasa nampak muda hehehe...tq kak kamsiah muahhh..

ms tikot:
hehehe..kmk ada pikir mok gunting rambut belakang tapi mcm syg, masi dapat tahan gik dgn rambut panjang hehe

andy:
hahahaha...amboi ayat..:p
sy plak hampir tersembur air minuman dari mulut when I read ur comment haha, tq so muchhh and hepy sunday to u too...*wink*

kiwi bulan:
oh yer, jadi pendek lah rambut kiwi kan...kasi sy tgk bole hihi..bole la kiwi..=)

Andy said...

nasib saya tak jatuh. hihihi

Ivy Metaga said...

andy:
hahahaha...andy andy :p...

HonEyBuNNy said...

happy weekend jgk ya ivy...uhuhu...yeah....cntk lg ivy potong rmbt dpn..sweet....

aYu said...

ivy.. nmpak comel..mmg berubah sikit je..tp nampak lebih cute?

Ivy Metaga said...

honeybunny:
hihi....tq tq...cayang ila muahhhh.:p

ayu:
hihi..lagi comel tak lalala...=)

Encik Azizan said...

makin cantik,..bile nk kawen?

Ivy Metaga said...

azizan:
tgu zizan kawen dulu lalalala