Sunday, October 11, 2009

Ahad yang memenatkan

Semalam sorang2 I makan durian hahaha, satu biji jak, diberi oleh teman my kazen J-mie, lepas makan begitu bersemangat I mengemas dapur, mengemas apa2 yang patut, perut pun tiba2 rasa tak selesa, tanda nak kena serang bendera jepun lah ni hahahaha

Ok pagi2 hari ni pula, I sambung packing barang2 dirumah yang masih lagi sikit untuk dipack, begitu syoknya mengemas sehingga tak perasan hari ni I langsung tak breakfast dan lunch, errr.... dinner nanti mesti I makan dengan golojoh, badan rasa lemah jak sekarang huhu, sebab penat, tak sangka I begitu rajin hari ni, mood rajin dah datang lah katakan hihi

Sekarang I ambil masa untuk update blog dulu sebelum ke rumah kawan sekerja Hui Ming, petang ni kan nak tengok baby girl dia, tak sabar nak tengok, dan juga nak tengok keletah my little buddy desmond @ didi, haihhh... lama dah tak tengok didi hurmmm...


Durian Hantu
~ mungkin ada juga nama2 lain bagi buah durian ni kan, I tahu nama durian ni pun masa mula2 family berpindah ke Kuching, I dengar saudara2 sebelah mumy memanggil nama buah ni durian hantu, tapi kalau dalam bahasa bidayuh lupa pula hahaha, lain kali I tanya kat mumy ok, kalau sebelah daday pula iaitu kaum lun Bawang memanggil nama buah ni "lapun dalit"



p/s: ok will update soon after coming back from visiting the baby






16 comments:

Andy said...

o my...sama ada mkn durian kita..hahaha

joegrimjow said...

kuning gile warne ;)

Faizal n Fashitah said...

Yohhhh kunin naa juak durian ya. Mesti sedap berlemak2 jak hoh ehek. Anyway, mek sik makan durian ehek..

Ivy Metaga said...

andy:
hehhe..sure u makan smpi kenyang eh

joegrimjow:
yer gile gile :p

faizal & fashitah:
bole tahan lah rasa nya, kurang lemak hahaha, ada yg lebih berlemak lg ehek.., aik kenak sik makan durian oh??

Ms Tikot said...

Lemak kali jak rupa durian ya, mun mkn ngan sagon mesti nyams... tapi kmk x suka makan durian. Hehehe

Felicia F. Ramzi said...

kmk suka makan durian tapi sgt sik suka baunya lekat di jari. so dah bertahun2 mun bab makan durian, kamek akan guna sudu..hehehe.. cerewetttt..

Ivy Metaga said...

ms tikot:
sama lah, kmk pun sik berapa juak makan durian berbanding masa kecik2 dulu, makan bila ada rasa mok aja hehe

felicia:
hahaha...good idea, jadi sik lelah mok cuci tgn bnyk kali, selalu org padah mun mau bau di tgn ya cepat hilang, kena cuci dari air yang mengalir melalui kulit durian ya

Uruchimaru @ kf said...

waa..lapun dalit !!!

emm color kuning pasti sedap kan ivy !!!

Ivy Metaga said...

kf:
hurmm..sedap juga, tapi yg sy makan ni kurang berlemak sikit, ada yg lagi berlemak hehe

HonEyBuNNy said...

waaa...rajinnnya ivy smpai xmkn tu...hehhehhe.....sama r ila..lau terlbh rajin mkn pn lpakn...hiihihi...ok..nti nak tgk baby..uhuhu

Jay said...

bidayuh,... dian muat.. iban, buah isau.

designationjazz said...

Eh! sama lah kita, mix blood.. My mom is Bidayuh n my Dad is Iban.. Mun Iban Simunjan, sidanya nyebut Buah Isu.. Gue nang suka makan buah ya..Bak sitok sigek :-)

eugene said...

How nice to have durian on sunday,hhahahaha,

Ivy, disini saya ucapkan semoga this week will be great for you

Ivy Metaga said...

honeybunny:
ok next entry nt akan kuar gambar baby =)

jay:
owh..dian muat, rasanya macam pernah kazen i sebut hehe, but i cant remember, hurmm..ok tau sudah, thanks jay..=)

designationjazz:
oh buah usu, dah abis masuk perut hahaha...lain kali jak kmk belanja lalala..err..belanja daryl ngan dylan jak, bapanya sik payah hahaha

eugene:
yup opsss..not on sunday but on saturday nite hehe..
thanks eugene, last weekend was such a great day for me..hope u too..=)

Krisno said...

wah...buah isu...sedap dan berlemak..baunya pun wangi..kalo makan banyak, boleh kentut jadinya hehehe...

Ivy Metaga said...

krisno:
hahaha..bole kentut kalo makan bnyk, wangi tak kentut tu lalala, nih mst bnyk pengalaman makan buah isu =)