Saturday, October 3, 2009

Friday Night

Semalam lepas kerja, dengan masih berpakaian kerja, kami bertiga iaitu I, Kule dan J-mie ke pasar, jalan2 melihat tanglung hehe, malam ni sambutan pesta tanglung akan diadakan, jadi pasti akan ramai orang berkunjung untuk melihat pesta ini

Kami mengambil peluang untuk bergambar, habis semua tempat kami pusing2 hahaha, bergambar sakan heeee, lepas jalan2 kami makan malam di Singapore Chicken Rice dan akhirnya ke Rejang Medical sebab J-mie masih lagi sakit cirit-birit, kesian dia, tapi hari ini I tengok macam sudah ok sikit

ok here few pics......


Crowded with people
~ ada yang datang dengan keluarga masing2, semua orang ramai mengambil peluang untuk bergambar di bawah sinaran tanglung2 yang berwarna-warni, memang chantek!!!

I nampak gelagat bapa dengan anak-anak
~ anak lelaki tu comel sangat, lepas bapa dia snapkan gambar, terus dia sibuk bertanya dengan bapa nak tengok gambar dia sendiri hehe, ni gambar sekodeng ok :p

Masih berpakaian kerja lagi hahaha, nampak blom mandi lalala...

merenung hari yang jauh chewahhhh :p

Kanak-kanak RIANG hahahaha....

"Grrrrr..... nak bawa balik tanglung nih"

BIG Lantern
"Bawa balik ke Kuching simpan depan rumah lalala"

Jurugambar profesional kami hahaha


AT SINGAPORE CHICKEN RICE
*
*
*
nyum nyum nyum...


AT REJANG MEDICAL
*
*
*
" ini obat-obat cap ibu dan anak mau makan 6 kali satu hari wokey :p"


P/s: ok will update soon..... happy weekend semua!!!





20 comments:

Uruchimaru @ kf said...

cik ivy mmg setiap thn mmg ade festival ini ka?

joegrimjow said...

ooh bulannn

Felicia F. Ramzi said...

sibu meriah sebab ramai cina oo..di sri aman, kmk pergi rumah kwn makan moon cake..ehhe pas ya merenung bulan.. nang tradisi.. best oo

Encik Azizan said...

bnyknye pix...ley jd model..meriah snggh festival tu ye

ain said...

wah , comel nyer gambar sis .

am-rie said...

meriahnya..mesti syok jalan malam2 dengan lampu gilang gemilang..hehe

Krisno said...

wah...seronok time festival ni...cantik angsa ya..

Faizal n Fashitah said...

Wahhh kacak tanglonggg.. happening eh! ehek XD

designationjazz said...

Best juak nangga pesta tanglung ya.. mek x kluar lar friday night sb ada aktiviti in the early next morning... Nak tau apa.... jeng3....lawati lah blog saya :-)

*wink wink* said...

kak ivyy..best ohh sibu..mcm2 jak event..pa gik ktk ya ng suka bjalan juak..suka nyuroh mek jeles hoo... =)

Kelebar Malam said...

veri nice night scenes...rindu nok k sibo..

Dakjaat™ said...

ivy!!! miss u .. kat siney tempat tanglung ya? :)

Gallivanter said...

Nice lights :-)

Ivy Metaga said...

kf:
yup..tiap2 tahun, kalo di sibu sambutan nya mmg sgt meriah sebab sebilangan besar penduduk di sibu ialah kaum cina

joegrimjow:
oh bintang :p

felicia:
auk di sibu mmg ramai cina, ya lah apa2 sambutan perayaan kaum cina mmg sgt meriah di sitok...
hihi merenung bulan...

azizan:
meriah..suka tgk tanglung2 yg warna warni..

ain:
hihi....makacih ain, ain pun chomel...=)

Ivy Metaga said...

am-rie:
mmg seronok, pas ya suka juak nangga gelagat2 org ramai sia hihi
gemilang terbilang ewahhh..

krisno:
chantek kan angsa ya...mmg kreatif org yg buat angsa dan tanglung besar tu

faizal & fashitah:
mmg happening...oh kmk ambik kesempatan tok utk ucapkan tahniah utk mr & mrs audio. yer bakal baby akan kuar tahun depan....best eh..

designationjazz:
yer apa yg di jeng jeng jeng ya owh, auk mek tgu entry terbaru di blog anda..ada gambar daryl sik lalala...

Ivy Metaga said...

wink wink:
hehe..bah dtg sitok, kmk mbak ktk jalan2 =)

kelebar malam:
mun time2 cuti2 panjang, mbak lah mrs kelebar makan angin di sibu...hihi...=)

daakjat:
miss u too hahaha, habis nt siti marah kmk, siti ampunnnnnn tuanku...gurau2 jak aaa...
tanglung tok di gantung di pintu gerbang sibu
daakjat kenak sik singgah di sibu mabak siti tek jalan2 sitok hihi

gallivanter:
yup..lantern lights...=)

atok said...

patotla ade bau2 busyuk.
ade org x mandy rupenye. keke

Uncle Lee said...

Hello Ivy, those are beautiful pictures. Wow! Where you are they sure celebrate big time too.
Regret we do not have anything like that here.
Mooncakes yes....thats all, No lanterns.
You have fun and keep well, Lee.

azman shah said...

cantiknya pemandangan...

Willie said...

Hari tu plan nak ke sibu, tapi cancel sebab akan pergi ke KK. Ahaks.