Wednesday, October 14, 2009

Bergaya Punjabi

Hari ni I rasa sihat sedikit berbanding 2 hari yang lepas, ni gara2 akibat terkena serangan bendera Jepun hahaha...., cuma seperti biasa selera makan akan berkurang dalam tempoh serangan ini huhu, takpa2 nanti selepas beberapa hari pasti selera akan kembali seperti biasa

Jadi malam ni I bergaya sakan dengan baju punjabi milik Sri hehe, baju baru milik Sri tapi I pula beria2 nak mencuba baju punjabi yang berwarna hitam dan oren, baju ni cantik, terpikat pula hati melihatnya, yang menariknya lagi, Sri bagitau yang harga untuk satu set baju ni lebih kurang RM70++, valuable dan affordable kan, dia kata kalau di area Kl mungkin harga jual lebih mahal sedikit berbanding di Kedah, di Kedah mereka ada kenalan yang memang berasal dari India yang menjual baju2 ni, sebab tu dapat beli dengan harga yang berpatutan, kualiti pun bagus juga

Ok i nak kenalkan serba sedikit tentang teman I yang bernama Sri ni boleh tak hihi, Sri ni kawan kepada my kazen Kule, dia juga bakal guru ni, sekarang tengah mengikuti kursus perguruan KPLI di maktab perguruan Bintangor, malam ni mereka berdua bermalam dengan I di Sibu, esok dia akan pulang ke Kedah untuk menyambut hari Deepavali yang tak lama lagi, manakala my kazen Kule pula pulang bercuti ke Kuching, Kule escape kelas hahaha....

ok here few pics me wearing baju punjabi, rasanya ada nama khas bagi baju ni, tapi tak sempat pula tanya dengan Sri, dia dah tido masa I tengah taip entry ni...


"Happy Deepavali!!!"
loves this pic, it shows how beautiful the selendang heeee...

I suka dengan selendang ni

Perasan sekejap seperti karena kapoor hahaha

Me & Kule

Me & Sri
~ Dia lah pemilik baju yang I pakai, baju baru tu, tapi I plak yang dah rasmikan hahaha...

Sri, me & Kule
~ The Charlie's Angel lalala....


p/s: dah penat nak tido, I tengok Sri dan Kule dah nyenyak tido masa I tengah taipkan entry ni, dan sebelum tu I nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan Happy Deepavali untuk semua kaum India di seluruh Malaysia dan juga dimana2 sahaja seperti Amita bachan, karisma kapoor, sharukh khan dan bla bla bla bla.....



25 comments:

Krisno said...

wah..haha ada gaya lah Ivy..

Jay said...

oop.. ramailah jejaka2 punjabi teropong nanti..

Rosy Girl~ said...

ada indian blood ka??
hehehhe...
sweet je pakai baju tuh~

SuFy said...

sis sgt comel..hehehe...teringin gak pakai baju punjabi..ngeh3

Uruchimaru @ kf said...

waa..ivy ade nmpk mcm ala2 heroin bollywoodlah..hee =p

Ms Tikot said...

Cantiknya baju...

Willie said...

Hahaha...jeng jeng jeng....bagus kalau u belajar bahasa punjabi juak.

nurain rodze said...

wah . sis nampak cute sgt

PiccoPicca said...

phewitttttttttttttt....tantek lah Sis Ivy pakai baju punjabi.....ehem2...hehe

BeMiE said...

cam kajol la.. heheheh kuch kuch hota hai... lalalala

designationjazz said...

Happy Deepavali to Ivy...eh! Happy Deepavali to Sri and all to those celebrating Deepavali tis coming Saturday.. Not forgetting to my frenz in India, Kareena Kapoor, Priyanka Chopra, Aishwarya Rai, Preety Zinta, Raima Ren, Amrita Rao, Ayesha Takia, Bumika Chawla and many mores.. he he..Gambar kta blurr lar..

Faizal n Fashitah said...

Kat sitok baju punjabi kedak ya murah koh. Munkin sebab indian population kat sitok agak rami juak. Mun sik silap mek, sigek set baju punjabi kitak boleh dapat around RM20-RM30++ jak koh XD

lvynana said...

kacak selendang warna pink

Ivy Metaga said...

krisno:
hihi..ada gaya macam sapa lalala..

jay:
heeee...sy teropong mereka balik..:p

rosy daisy:
I wish i do have hehehe, sweet yer, chomel ada?? lalala..lyne jgn pengsan baca ayat tak bole blah tu, "chomel" heeeee

sufy:
chantek kan baju tu, first time juga pakai, baju baru sri utk deepavali, tapi sy yg rasmikan dulu hehe, teringin juga ada koleksi satu, kalo sufy pakai sure lagi chomel...=)

Ivy Metaga said...

kf:
hehe..ada macam karisma kapoor tak kf heeeee...

mstikot:
kacak kan baju punjabi ya, tertarik juak kmk ngan baju ya...especially selendang nya, suka bangat hehe

willie:
owh belum belajar lagi..mok belajar tapi sure ambik bnyk2 tahun utk master bahasa ni, tau sigek jak...vanakam hehe

nurain:
hihi..tq, ain pun comel..=)

Ivy Metaga said...

piccopicca:
adehh..terguguk kmk terdengar phewittt dari sis picco, tok kmk phewiittt balik ngan ktk hehe...

bemie:
jom bemie..kita menyanyi kuch kuch hotak hang di menara berkembar petronas lalala

designationjazz:
alololo...bnyk nya member ktk hahaha, pic blurrr sb pake hp jak, hp kazen kmk ya...tapi mmg terer dia ambik posisi gmbr yg menarik hihi...
happy deepavali utk ktk juak lalala

faizal & fasitah:
murah juak kat sia oh, bah mun ktk pulang dari dubai, tapi mmg cantik baju ya owh, bole borong dari sia then jual di sarawak hehe, yerrrr...jadi tauke baju punjabi...ehek :p

lynana:
selendang nya mmg chantek, kmk pun terjatuh hati ngan selendang nya hehe

.:kiwi-buLan:. said...

waa ivy!sgt chantek pkai baju tu...nice plus ngn ur new haircut...kekekekkee

Ivy Metaga said...

kiwi bulan:
heeeeeee...kalo cam tu sy nak pakai baju cam ni hari2 lah hehehe

green said...

ok, now menari plak..
hehe

Ivy Metaga said...

green:
bah..jom lah kita sama2 menari kat bawah pokok kuch kuch hotai hey...=)

Andy said...

haha..lambat skit dtg sini...sgt busy..penat n etc....adoyai...

waiseh!!!! ini entry buat sy gelak kecik td..p/s kamu tu...hahahaha...

pe2 pun lawa ok u guna sari tu.salam sama sri n kule...awww....hehehe...

SELAMAT DEepa! 1malaysia! :')

Big Momma said...

ala ala hindustani gitu.... he he he

Ivy Metaga said...

andy:
wokey salam akan di sampaikan, mst u busy study kan...takpe....caiyok2 andy lalala...

big momma:
hihi...ada cam karisma ato karenna hehehe

Dookie said...

yihaaaa... ada stail bollywood.. tapi u kat sarawak.. boleh la start sarawood! yeah! part guling2 kat taman bunga mana nya? takde ke.. tak aci la baring kat lantai rumah.. nak mop lantai kasi bersih kah? hahaha.. and siapakah ambil gambar last tu.. u ada 3 org.. so i guess mesti u pakai timer kat camera atau u suh hantu snap! hahahaha.. gurau je.. jangan marah aaaa...

Ivy Metaga said...

dookie:
hahahaha..aah ni tarian sapu dan mop lantai hihi..kalo nak tarian di taman bunga kena tgu dookie menari sekali lalalala,,,
gambar last tu pakai cam laptop my dear dookie hehe..kami tak ada kamera sob sob...kamera hp jak yg ada...meh sini bg satu kamera, mst u ada kan lalala