Friday, October 23, 2009

New Kitty2 Family

Jika anda yang mengikuti perkembangan blog I dari awal lagi, pasti ada yang pernah membaca beberapa entry tentang kucing2 kesayangan kami sekeluarga, kira sayang juga lah, walaupun kadang2 geram juga dengan kucing2 terutama bila kucing2 membuat perangai hahaha..., ada antara kucing2 ni yang pernah terkena lempangan dan pukulan ala2 tamparan wanita ayu dari I hahahaha...:p

Bulan September yang lepas Toto telah melahirkan 4 ekor baby2, maka dengan itu bertambah lah bilangan ahli2 keluarga kucing dalam rumah, seronok melihat baby2 kucing ni, comel sangat2, tapi nanti kepala pula pening bila bilangan dah ramai, pasti riuh rumah nanti, oh dan satu lagi nama2 baby2 kitty ni belum lagi di bagi, banyak tu 4 ekor, nak bagi nama apa yer....

Sekarang, kami dah ada 3 ekor kucing termasuk 4 ekor baby2 kucing yang baru ini, wah 7 ekor semuanya, dah lah tak lama lagi kucing yang bernama 4D dah nak keluar baby lagi hahaha, pening kepala my mum bila melihat bilangan kucing di rumah bertambah....

Ada few pics.....


New born kittens
4 ekor semuanya, masing2 ada pasangan yang sama warna

All the kittens with thier mum, Toto

White mix Black color

White mix Orange color

Love kitty Love kitty emmm....

"Dunia ni milik aku lalala"
~ yang ni namanya 4D, bakal ada baby, tu tido terlentang mungkin selesa dengan perut yang tengah membesar, I suka pegang perut 4D sebab gemok dah, bila I pegang mesti 4D tak selesa sebab mungkin sakit kot, baby2 dalam perut dia bergerak2, eleh macam doktor plak I ni kan, pandai2 jak lalala...

Me & 4D
~ nanti kalau baby 4D dah dilahirkan, I nak kasi nama baby2 kitty ni 2D,3D dan seterusnya, boleh tak lalalalala....


p/s: Hari ini selepas pulang dari kerja I mengikuti keluarga ke gereja kerana ada program Hari Kanak2 Sedunia, seronok juga melihat persembahan dari kanak2 tadi, ok I will update about the event soon k.... and again happy weekend semua!!!!....

22 comments:

Andy said...

slmt hari kanak2 utk ivy :)

AmirFX said...

Yorobi.. Kiut nar juak anak pusak ya ehhss.. Kirum sekor kat kuching.. haha..

SEN said...

ktk bila gik mok beranak..aaaaaaa larikkkkkkkk!!!

HonEyBuNNy said...

waaa.....comeinya..ila suka kucg..yeah..ila dpt anak saudara baru...hahha

Ms Tikot said...

Byknya pusak eh. Nak warna hitam putih ya cute.

DilOt said...

mcm kembar lak kaler die....kucing2 dilot tinggal tinggal 3 , dari 9 ekor...

Ivy Metaga said...

andy:
for u too andy, jom jadi kanak2 riang lalalala

amirfx:
kiut..dah di kucing kmk tok, sik payah kirim2 hehe....

sen:
hahaha..sine ktk mau larikkkk...tgu ktk beranak lok baru kmk beranak hahahaha

honeybunny:
comel kan anak2 kucing tu kan ila..=)

mstikot:
ktk mau sik, mun mau tgu anak kucing ya besar sikit, kelak kmk merik ngan ktk...=)

dilot:
tu lah macam ada pasangan pula masing2 kan...
takpe nt 3 ekor kucing dilot tu mst beranak bnyk nt...

Cik Cookie said...

apa kata nm TITI TATA TUTU TUTA

MCM said...

Comel la kucing ko ivy....

miEz haNeM said...

COMELnYe KuCiNg2 tUE Ivy!!
WAAA:)

Faizal n Fashitah said...

Aieee kiutttt ehek. Tedah lok..Nok rona black n white ya kedak rupa Lemboo time gik kecik jak ehek..
(Lemboo = my cat yang passed away 2 mth ago..)

Ivy Metaga said...

cookie:
hehe..good idea juga tu cik cookie..=)

MCM:
kiut kan, ari2 kmk mst jenguk kotak ya, sik sah mun sik ada pegang baby kucing ya

miez hanem:
mmg chomel hehe

faizal & fashitah:
kiut nak...oh kesian eh lemboo passed away, kenak?? sakit ka, bah ktk mau sik kucing tok, kelak kmk kirim ke dubai lalala

am-rie said...

makin berkembang keluarga ToTo ngan 4D..mesti pening nak bagi nama apa pusak2 yang cute ya..hehe

Krisno said...

hehehe...cute cute anak kucing ia..nanti bagilah nama anak kucing tu Cash Sweep,Da Ma Chai atau Telelink ke..hehehe

Ivy Metaga said...

am-rie:
mena ya nang mmg pening sangat dah mok merik apa nama anak2 kucing tok

krisno:
hahaha..adeh..good2 idea tu krisno, berkembang nama nombor ekor hahahha

Nolee Zahari said...

aaaaa sumpah comel heeee :)

Ivy Metaga said...

nolee:
hihi...mmg chomel baby2 kucing tu..=)

Felicia F. Ramzi said...

kiut!! ivy, kmk ada 3 3 ekor mak mak kuching on the way maok delivery soon.. 2 parsi, sekor campuran...sikk sabar nak jadi mak agik tok..!

azman shah said...

ivy cuba teka lagu ni

jangan jangan kau menolak cintaku

Ivy Metaga said...

felicia:
aduh mmg bnyk lah kucing di rumah ktk kelak, mst riuh family kucing2 ya hehe

azman shah:
haha..tak tau lah azman lagu apa tu, siapa yang nyanyikan lagu tu?

EsetLynne said...

INONG....OKU MOH BOOK MIAW NUH LA.HAHAHA...KAJON 4D BRANAK,OKU ANGKUT SEMUA.HAHAHA...BIAR ROBERT SAKIT KEPALA TGK BINI LAYAN KUCING2 SAHAJA.HAHAHA...

Ivy Metaga said...

lyne:
hihi..best lah kazen ku dah ada blog, mok oku promote blog mu tih hehe