Monday, October 5, 2009

Terlupa

Adohai.... pernah tak anda meninggalkan meja makan tanpa membayar makanan yang telah di order dan di makan huhu...

Hari ini I dengan rasminya menjadi salah seorang yang pelupa hahaha, nasib baik kedai makan tu berlokasi tak jauh office tempat I keja, dan luckly juga I kenal rapat dengan tauke dan tauke niu stall makanan tu, amoi indon yang keja kat stall tu yang datang bagitau, macam mana boleh lupa nih

Pagi tadi I breakfast bersama2 kedua2 abang yang baru sampai di Sibu dari Kuching awal2 pagi tadi dalam jam 2 pagi, tengah syok berborak, dah habis makan terus blah, kedua2 mereka bertolak ke Kuching semula selepas semua barang2 yang hendak di hantar pulang ke Kuching sudah di letakkan dalam kereta

I memang betul2 lupa tau, makanan yang di order dari stall sebelah dah di bayar dan minuman yang di order juga sudah di bayar, cuma mi kari yang I order dari stall tu jak yang belum waaaaaa..... sebab tu lah I yakin sangat I dah bayar semua makanan yang di order dari semua stall huhu

Beberapa minit bila dah sampai di office

amoi: halo halo.... (depan pintu office)

aku: ya ada apa moi

amoi: tadi mi blom bayar (amoi cakap dengan nada perlahan dan senyum2)

aku: aduh ya lah... betul2 saya lupa moi, saya ingat dah bayar sebab dah bayar nasi dengan air dari stall sebelah, sorry sorry.... (kat amoi pula I minta sorry hehe...)

amoi: tak apa, tauke pun tau mesti kamu suda lupa ooo...

aku: cakap sama tauke soli soli bnyk2 aaaa...., betul2 lupa ( I hulurkan RM10 kat amoi)

amoi: ok...

selang 3 minit....memang cepat amoi ni lari naik turun tangga hehe

amoi: nah duit baki

aku: aiyoooo.... betul2 lupa lah.... ( I buat muka seposen)

amoi sengih2 dan pergi...

I masih lagi rasa malu, yer lah selalu muka I pagi2 mesti breakfast kat stall tu, tak pernah pun terlupa bayar, waaaaa..... malunya hahahaha...

Takpe2.... pengajarannya sila pastikan semua makanan yang diorder sudah dibayar, barulah boleh angkat punggung dari kerusi dan terus blah ok hehehe

p/s: ooo....korang gelak yer... :p

32 comments:

joegrimjow said...

ckp kat amoi
skali skala blanje la

Ivy Metaga said...

jogrimjow:
nanti amoi plak yang nanges hehehe

Uruchimaru @ kf said...

erkk.......nh amik surat khabar tutup muka kamu cik ivy !!! hehehe =p

Ivy Metaga said...

kf:
makseh hehehe....malu la..first time macam ni huhu

De Eduardo said...

ada juak jadi camya ka?hehehe.. jangan jak berak pande lupa berbasuh..hahahha

andy said...

haha..sies i tergelak kecik2 je bace entry ni. know what...i like the way u blogging..malay say - sempoi.

hehe..keep up the good blogging style! :')

Willie said...

You know, last week, aku nak bayar tapi pekerja makanan tuh tak ambil. Bila aku left the gerai, terhegeh hegeh pulak nak mintak dari aku. Ahaks!

Ivy Metaga said...

de eduardo:
nya lah sik sangka ku akan bole lupa koh, malu ada juak hahaha...eh mun pas berak mst cuci, mun lupa terus masuk bilik mandi sebelah mandi terus hahahaha

andy:
really...tq andy...tak sangka sempoi juga I nih lalalala
wokey...will do..=)

willie:
biar betul..hehe..lawak jak sidak sik mau ambik duit, macm ney rupanya lari2 minta duit bayar ya oh hihi...

eugene said...

eh eh eh,,, lain kali jangan buat kan ini, ya? but then again, we are only human, we can lupa one lah

hey have a great week ahead

erolnukman said...

hahaha...oi,slalu nar kejadian tok tjadi..makan sik bayar..(lupa)..yalah namanya rezeki..hehehe

am-rie said...

hikhikhik..
malu2..kasi sembunyi itew muka la..
esok bayar dolok baru makanla ivy..hehe

Jay said...

mun gia cari memori booster lok.

Ivy Metaga said...

eugene:
betul betul..I totally agree with u hehe, my first experience huhu..

erolnukman:
hehe..adeh mun terlupa then langsung sik ingat ok juak, mun dah ketahuan terlupa rasa bersalah koh hehehe,nasib nang kenal lah ngan pemilik stall ya, ney ndak muka kmk tiap2 pagi makan sia hihi

am-rie:
auk minta baldi lok pake jadi topeng muka hahaha, selalu kmk bayar terus lepas makanan ya smpi, ntah apa ndak mimpi kmk ari tok kah adeh adeh

jay:
auk good idea jay hihi....apa brand yg bagus utk memori oh..

.:kiwi-buLan:. said...

wakakakaa..ivy nie mkn jek die x lupe tp time byr lupe lak..adeiii

Ivy Metaga said...

kiwi bulan:
hahaha..tu lah, first time ni huhu, nt kalo kiwi dok makan dgn sy, tiba2 kita lupa bayar macam mana lah tu, kita cabut lari jauh2 nak tak hehe

Krisno said...

aku pun pernah juak lupak bayar makanan..sampai rumah baru ingat hehehe...tapi bayar juak the next day..

nurain rodze said...

aduhai ,
kenapa mcm tu skali ..
takpe.
sis tak sengaja.

azman shah said...

ivy keja mana ye
maaf bertanya

JT said...

hehehehehhe...

i can only say that :D

Ivy Metaga said...

krisno:
baiknya hati dtg balik bayar hehe, mst sebab rasa bersalah jak kan belum bayar, macam kes kawan i pula u ni, pernah sekali lupa, then dia patah balik kat kedai tu hehe

Ivy Metaga said...

nurain:
hehe tu lah, pengalaman huhu

azman shah:
keja dgn private company kat sibu, sarawak hihi, bole tak jawapan tu, ty jgn tak ty, i try my best to answer chewaahh..

JT:
hihi...;p

designationjazz said...

HUawrgah harh harh kah kahkah!.... kui kui kui.. arghahhh!.. haha :-D LOL... he he.. xpa rileks... mek pun ada kes kedak ya ;-)

andy said...

MAKAN FREE OK WHAT :P

Ivy Metaga said...

designationjazz:
waaaa...nang kejam lah ketawa ktk ya hehe..macam ney plak ngan ktk, ktk ada bayar sik atau buat2 sik tau jeng jeng jeng...:p

andy:
andy kalo makan free masa hari perayaan ka atau ada open house ka itu takpe, ni makan kat kedai waaaaa...malu2 hehehehe

Andy said...

haha...true. nanti orang gossip and tengok2 muka kita sebab x bayar. siao la!! haha

Ivy Metaga said...

andy:
betul2...kalo kedai makan yg frist time dtg boleh terus blah, pas tu tak dtg2 lagi, tapi kalo kedai makan yg hari2 nampak muka kita, mst kena bayar kalo lupa, nt muka kena wanted oleh tauke kedai..takuttt..hahhaa

Fadhlah said...

sesekali lupa takper...jgn berkali2 jer...hehehe

designationjazz said...

errrr... x sempat nak bayar sb nya terus tutup gerai & blah.. he he..

Ivy Metaga said...

fadlah:
betul2..kalo berkali2 mst rasa bersalah jak...

designationjazz:
hahaha....pande2...kenak sik mok patah balik the next day tek lalala

Dookie said...

ye ke terlupa nak bayar? ke nak dpt makan free je? meh saya belanja hihihih... tapi awk bayar okay :P

Ivy Metaga said...

dookie:
hahaha..really terlupa bayar...dah lah first time cam ni, malu waaaa...
kalo cam tu baik dookie yg belaja sy makan lalala

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社