Wednesday, October 7, 2009

Midnite Makeup

Ingat tak entry tentang "Friday Night", kalau terlepas klik sini yer, malam tu pulang ke rumah, bila semua dah mandi, duduk lah relax2 depan tv, sehinggalah dalam jam 12 tengah malam tu, my cousin J-mie ni bersemangat nak jadi jurumekap, maka I lah jadi model nya, kata J-mie dan kule nak buat lantern make-up....., ada ka orang make-up tengah2 malam hahahaha, tapi seronok juga sekali sekala masa masih single mingle nih, berkumpul dan buat aktiviti yang buat semua orang happy kan.....

Semua barang2 make-up habis di keluarkan, I baring2 jak, J-mie pula tekun mewarnakan kedua-dua mata2 I, manakala kule pula jadi jurugambar hehe, banyak gambar sebenarnya tapi simpan sikit jak di sini, here few pics....


Ini lah jurumekap malam tu
~ J-mie kata nak buat lantern make-up hahaha... adeh

The Process

Nak simpan pemerah pipi kena senyum lebar2 hmmmm...

Cakkk... posing jap lalala
~ masa ni dua2 jurugambar bidan terjun bising sebab I tak pandai duduk diam

nampak bulu mata palsu tu, dah nak tercabut,
gara2 I dengan ganas kelip2 kan mata hahahaha

Malam tu kami tido jam nak dekat 2 pagi huhu, tak buat apa2 pun, bayangkan aktiviti mewarnakan muka, then posing2 depan kamera hp, then borak2, then cuci2 bersihkan muka, pas tu tido hahahaha

Keesokan hari plak I kena keja dan mereka berdua begitu enak tido, waaaaaa..... jeles I tengok hahahaha...., malam sabtu yang lepas kami keluar sekejap jak gara2 kepala I dah pening dan J-mie sakit perut, tak jadi tengok apa program malam tu untuk Pesta Tanglung yang dah di sambut sabtu lepas


p/s: malam ni nak pergi tengok rumah sewa baru *wink*wink*

20 comments:

*wink wink* said...

kak ivy!mok gi sine mekap tebal2 ya?btw,nice try! =)

Ivy Metaga said...

wink wink:
sik ada pegi sine2 hahaha, dah jam 12 tgh malam semua kedai tutup, bergaya di rumah jak hahaha, kazen bersemangat mok mekap

Uruchimaru @ kf said...

emm ivy sllu kf nk tid pki perfumes taw hahaha =p

mlm ni make up lagi ker?

nurain rodze said...

sis nmpak lawa lepas d makeup kan.
hehehe

Ampuan Awang said...

Make-up tengah2 malam...? Hmmm...

HonEyBuNNy said...

make up mlm2??ihiihi..ivy..tlg cari umh sewa tok ila gk..hiihiih

Ms Tikot said...

Hahaha. Mlm2 pun maok bermake up juak. Tapi sekali sekala molah mcm ya best juak owh..

De Eduardo said...

nang xda kerja agik lah ya..hihih.. mun aku tek dah gago meligat dgn pen dan kertas menulis lagu baru..haha

joegrimjow said...

wife kene make up gini slalu pd waktu mlm kat husband

sekian

Faizal n Fashitah said...

Mok mek nyuroh kazen kitak mekapkan mek tengah malam butak juak lak ehek XD

Ivy Metaga said...

kf:
wah mst malam2 kf wangi je yer, oh malam ni tak da makeup, semua penat keja, ujung2 mgu kalo boring bole lah hahaha

nurain:
hihi...mkacih, cayang ain..muahh

ampuan awang:
aah...sebab tak ada keja nak buat, boring2 hihi, tapi best juga bila dah berkumpul dengan kazen2 ni, ppuan lah kata kan..=)

honeybunny:
yer ila...napa tak percaya, meh sini sy mekapkan ila hehe
bole bole..yerlah kan skrg ila kena dok luar kampus kan..

Ivy Metaga said...

mstikot:
auk mena ya sekali sekala, bukan selalukan heeee,ya pun kazen rajin mok mekap2 haha

de eduardo:
ya lah lah nama ppuan ken, yer..mesti dah mok ada lagu baru tok nak...

joegrimjow:
haha..nanti husband pengsan tgk bini dia tgh2 malam mekap tebal

sekian makaseh hihi...:p

faizal & fashitah:
haha..sine ktk mok p tgh2 malam ngan mekap tebal ya, kelak pengsan isteri ktk tgk :p

Krisno said...

Wah...hehehe anggun sekali..

ezzati said...

bestnye..tingat mse pegi bengkel makeup dulu...hehe

Ivy Metaga said...

krisno:
hihi....=) *wink*

ezzati:
bestnya pernah ikut bengkel makeup,rasa nak ikut juga lah bengkel cam tu

designationjazz said...

nasib bait bukan aku yg mekap ko... mun x nang wa make-up Ivy ala-ala pelakon opera Cina ahhahhaha!.. Baru berbaloi-baloi makeup tgh2 malam.. :-p

Ivy Metaga said...

designationjazz:
hahaha..adeh heh mok juak coba ya, pas ya lari ke sana sini pake baju kaler putih, mst semua org lari kelak hahaha

Andy said...

you should be friend with michelle phan (youtube most wanted make up girl) hehehehe

PiccoPicca said...

waaaa....nice make up..i love it :)

Ivy Metaga said...

andy;
haha..waaaa...i did download some of her youtube..she beautiful dan terer make-up...good guru hehe

piccopicca:
hihi...kalo kazen baca komen picco mst dia hepi hihi