Monday, November 30, 2009

Perpisahan Itu......

Hari ini, teman sekerja I mendapat tawaran bekerja di tempat lain, bila dengar sahaja berita tu, tiba2 jak I rasa awan yang cerah di langit bertukar mendung, hamboiiiiii.... sempat bermadah lagi I ni yer hehehe...., yerlah lepas ni takde lah kawan yang paling rapat di tempat kerja

Walaupun baru berkenalan selama sebulan I di tempat kerja yang baru, tapi kami berdua memang rapat, memandangkan dia juga merupakan pekerja baru, kira kami berdua ni sama2 belajar dan menyesuaikan diri di tempat kerja

I masih ingat lagi kata2 kawan I ni dengan nada bergurau

Sara: vy mun ko berhenti, aku berhenti juak, sik mok ku sorang2 sitok

aku: hahaha.....ok

Tapi sekarang dia yang kena pergi, tapi I tahu pekerjaan yang baru ditawarkan pasti dapat banyak membantu dia di masa2 akan datang, walaupun sedih kerana akan berpisah, dalam masa yang sama I juga tumpang gembira mendengar berita baik ini dari dia

ok nama teman I ni Saravella, tapi kami semua memanggilnya mesra dengan panggilan Sara, orang nya manis semanis namanya, baik, ceria, humble, kadang2 bila I ada pertanyaan, dia pula yang banyak membimbing walaupun sama2 baru, paling best kalau part meluahkan perasaan sedih, tak puas hati, bergosip.... alaaa... kalo dah namanya perempuan tak larikan dari bergosip2, tapi kami gosip baik2 je tau lalalalalala....

Tadi bila I bergurau dengan dia macam ni

aku: huhu... sara kelak aku sorang2 eh

sara: iboh padah cam ya, rasa mok nangis jak ku dengar eh

aku: hehe..lawak ko tok eh, dont worry keep in touch k, iboh ko lupa update2 di facebook ya, ku ikuti perkembangan ko di sia k

sara: auk

kami sama2 tersenyum dan tertawa kecil...

Pasti I akan merinduinya, yerlah dia dah jadi salah seorang kawan baik dan juga merupakan teman sekerja yang sanagt baik.... susah nak cari kawan bila susah dan senangkan

Apa2 pun, I wish Sara all the best!!!!....


p/s: pertemuan itu menyenangkan tapi setiap pertemuan pasti ada perpisahan, tapi ku yakin setiap pertemuan dan perpisahan itu pasti ada hikmahnya... hurmmmm... malam ni memang I rasa E.M.O huhu..... oh lupa pula, ada ayat2 dalam bahasa sarawak, malas nak translate ayat2 tu boleh, kalo ada teman2 blogger dari sabah & semenanjung tak faham tanya yer hi hi hi.... ( ^_^)

Ku sedih tapi ku tetap ingin mengukirkan senyuman walaupun pahit... hurmmm....

15 comments:

Zyma Saad said...

Hye...

Nice blog to read.
Happy blogging!!!

;)

http://zymasaad.blogspot.com/

am-rie said...
This comment has been removed by the author.
am-rie said...

sabar jaklah ivy...
yang patah tumbuh, hilang berganti..bermadah juak..ngeh!
bleh cari kamceng baru pas tok, bab mesti company cr pengganti ambik org baru...hehe..

Ummi Hanie said...

ivy jgn sdey sgt yea...
u still have frenz n family around...ivy n sara will also still keep in touch..dunia skrg serba maju kan?

aduka said...

hye cik ivy.. =)

Willie a.k.a Reptoz said...

wah...berhenti lagi? u baru masuk, member u dah berhenti. heheheh

Miss Rosy Daisy said...

aahhhhh...
sakit je bace org laen leh dpt keja ngan MUDAH!!!
huhuhu

naseb kat sarawak.. kalau kat KL, mesti kite dah letupkan company tu..
mauahahahahhah~

p/s: i understand the language.. kat hostel dulu, housemate kite majoriti org sarawak.. end up, org semenanjung seme cakap bahasa sarawak except for me.. kite paham, tp tak leh ckp balik..
i am just bad with languages.. apa bahasa pon.. kite fail~

helena's said...

kamek penah rasa camtok..sedih!
sik ada kawan rapat lagik...

lvynana said...

iboh sedih, kelak dpt kawan baru lagi.

SuFy said...

sis, samala..time sy resign dulu pun sedih sgt..sbbnya, trpaksa brpisah dgn ofismate yg best..huhu..;( xpa, itu lumrah khidupan...

eugene said...

Biarlah perpisahan itu dijadikan satu ujian yang samada akan merapatkan atau memisahkan satu jalinan persahabatan....

take care now

Krasz bAtu said...

i pun baru je sahabat baik bertukar ke tempat lain sedihhh

Krisno said...

Aduh..kena berpisah lagi?? cian nyer Ivy...Tabahkan hati..kalo kerja tempat baru memang biasanyer kena biasakan diri..lepas 5-6 bulan, dah biasalah tu...eh cantik gambar...cutelah.

Nagaperang said...

alololo
kenapa bdk toncit ni sedih2 sudah
sabar ja ba
kalo ada rezeki ketemu jua tu

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社