Sunday, November 22, 2009

2nd Round

Tak tahu nak letak tajuk apa, kisahnya macam ni lepas pulang dari church tengahari tadi, seperti biasa kami sekeluarga lebih suka untuk makan tengahari di luar sebelum pulang ke rumah, jadi lepas makan my mum bercadang hendak membeli sedikit barang2 untuk dapur....

Kami ke Everise yang berlokasi di batu 4, tak jauh dari Boulevard Shopping Mall, pasti rakan2 blogger dari Kuching, Sarawak tahu akan lokasi tempat ini, kalau hendak terserempak dengan I, sila2 lah rajin ke sana bila hari ahad yer hahahaha.....

So my mum and dad sibuklah shopping barang2, semua di simpan elok2 dalam basket, I pula bawa sis Irene ke bahagian kosmetik, nak cuci2 mata kat situ, dah puas belek2, pilih2 dan beli yang di ingini, kami berdua cari lah mumy dengan daddy

yang lucunya, masa nak pegi bayar barang2 yang dah di simpan elok2 dalam basket, my mum and dad pusing2 tercari2 basket yang dah penuh dengan barang, my mum cakap, basket tu dah tak ada di tempat dia simpan, apa lagi kami berempat berpusing2 lah mencari basket dalam supermarket tu, sah memang tak ada...

pertama kali juga lah kejadian berlaku macam ni, akhirnya sekali lagi kami kena ambil satu lagi basket baru dan ambil benda yang sama, kira shopping 2nd round lah tu hahahaha.... lucukan, kena beli ayam lagi, ambil buah2 yang sama lagi, segalanya serba serbi sama hahaha...

ok dah habis bayar, I berfikir kenapa orang boleh ambil basket yang bukan milik dia orang yer, dalam otak I ada alasan2 macam ni

alasan pertama:
~ orang tersalah ambil basket, tapi bila dah letak kat kauter baru perasan bukan basket dia, tapi malas nak letak balik, bayar je lah~ tapi alasan ni macam tak logik kan hehe

alasan ke-2
~ mungkin orang tua yang ada penglihatan yang kurang jelas yang angkat, main ambil je basket, ingat basket dia hehe

alasan ke-3
~ pekerja supermarket yang simpan balik semua barang sebab tengok basket tu terbiar~ tapi tak logik juga kan, tak kan lah ayam yang dah dipotong2 tu kena simpan balik haihhh...

alasan ke-4
~ orang tu malas nak ambil barang, jadi ambil jalan mudah angkat je basket orang, janji dia ada duit untuk membayar

alasan yang pasti :p
~ sah orang ni malas nak shopping dan ambil jalan mudah

hurmmm... tapi tak apa lah sebab kami tak rugi pun sebab barang2 tu belum di bayar lagi kan, tapi masih hairan lagi ni sebab ada juga orang macam ni yer adohaiiii.....



p/s: blogger miz f.i.e.z.a akan I jawab tag tu yer.... :p

20 comments:

ezzati said...

sy tai kt mana...hehe..sbb dlu blaja kt sawak..rindu ehh ngan sawakkk

Dj Epoi said...

Peli tapi BENAR tuh weiiiiih!!

Hehehheheehe...

LAma Gua tak singgah sini...
Happy Family yah!!!

Krisno said...

Haha..pelik tapi benar hehe

Ivy Metaga said...

ezzati:
hihi..ni mst rajin shopping kat everise dulu yer...meh dtg lah sarawak lagi yer

dj epoi:
aah tu lah, mmg pelik, sb pertama kali juga alami kejadian macam tu, apa yg di fikirkan org yg angkat basket tu erk....

krisno:
tu lah mmg pelik tapi benar..heran org yg angkat basket tu, tak kan tak perasan tu bukan basket dia kan...huhu

Ummi Hanie said...

hehehe..very funny la Ivy punye alasan2 tu...:)

Ivy Metaga said...

ummie hanie:
hahahaha....kena tanya ngan org yang ambik baru tau kan

azman shah said...

lagi 1 perangai org membeli suka sgt potong line mentang2lag awk dah veteran

eugene said...

Well.. that's life, funny things do happen,,,and will always happen,,,,,, hey Ivy have a good week ahead

Cik Cookie said...

Kalau jd kat CC kompem ahh kn maki.

am-rie said...

wot..camney bleh hilang? alasan2 ya mungkin juak lah ivy..ataupun mak kitak silap letak tapi cari kat tempat lain nak..hehe
ataupun ditapok bunian..hikhikhik..
hai detektif conan cepat siasat!!

lvynana said...

Lamak dah sik pegi everrise, semenjak ada nya boulevard.

HonEyBuNNy said...

hehheheh..byknya alasan ivy pk kn.....iihiih..ish..dia maloo la tuh nak letk balik coz terslh ambil..ahhah

helena's said...

banyak ke barang??org sorokkaan kot..haahaha logik2!

helena's said...

banyak ke barang??org sorokkaan kot..haahaha logik2!

Ms Tikot said...

Aih eh...x pernah2 kmk dgr cerita mcm tok. Toklah kali pertama kmk dengar. Maybe, org ya salah ambik bakul kali nak.

khairul onggon said...

ahahaa.. ada juak owh org cmcm ya.. kmk ingat tajuk entry ktk ya tek pasal 2nd round mkn mi kolok haji salleh ehehehehe...

Felicia F. Ramzi said...

mesti kes salah aambik bakul. tapi ada ka? eheeh..

soli mun ada salah taio malas nak backspace. kmk majey satu tgn jak tok,v tgn kuri... tgn kanan belum sihay gilak..tapi tetap maok berblog. eheh

::cik kikiLaLa:: said...

alasan seterusnya~ peminat cik ivy yg fanatik gila yang akan beli axactly ape2 yg ivy beli...hihi

DilOt said...

kelima-lima alasan yg ivy bg tu boleh dipakai jugak..=)

manusia ni kan mcm2 ragam

Bhavesh Chhatbar said...

Didn't understand a word, but the photo is cute :)

Garden Lizard