Thursday, November 5, 2009

Scoops

Hari tu, I dengan daddy makan tengah hari di Scoops, lokasi di batu 3, mungkin semua blogger2 dari Kuching, Sarawak tahu mana kawasan batu 3,

Pertama kali juga I makan di sini, sebenarnya tak planning pun makan di Scoops, hari tu sepanjang pagi keluar dengan daddy, daddy temankan I pergi membayar hutang2 hahaha... kalau dah terima gaji, hutang2 kena bayar dulu kan lalala...., sebelum pulang kami berdua singgah di Maybank, cafe ni bersebelahan dengan bangunan Maybank ni, jadi I ajak daddy makan di sini....

Budak Ivy kan suka makan lalala....., kami berdua mencuba menu ayam penyet, chicken feet (Thai Style) dan Kepala Ikan masak asam pedas, boleh tahan juga rasa sambal dari cafe ni, sangat pedas sampai berpeluh2 my dad makan...., cuma dalam cafe ni menu yang disediakan tidak banyak pilihan, takpe yang penting dapat mencuba kan kan...

Ok here few pics...


Suasana Scoops Cafe
~ decoration boleh tahan

My dad

Banyak majalah untuk dibaca, sambil menunggu makanan dihidangkan
~ terer tak my dad ambik gambar hahaha

Kepala ikan masak asam pedas
~ tapi hari tu kepala ikan tak ada, di tukar dengan isi ikan, rasa sangat pedas sampai berpeluh2 daddy makan

Chicken feet ( Thai style)
~ rupa macam umai kan, untuk teman2 dari semenanjung, umai merupakan salah satu makanan tradisional yang agak popular di Sarawak, rasa menu Thai style ni memang sedap

Ayam penyet
~ I suka rasa sambal nya, sup boleh tahan, cuma rasa daging ayam tu biasa jak hehe

Daddy makan
~ gambar my dad makan pun kena publish juga ke lalala....

P/S: bagi teman2 dari Sarawak, sila lah cuba menu di Scoops, tak sempat baca blog teman2 dan juga tak sempat membalas komen dari anda semua dalam entry yang sebelumnya, di sini I nak ambil kesempatan nak ucapkan THANK YOU!!!!... untuk wish happy birthday tu..... sayang semua muahhhhh....., wokey till then, will update soon k

pssstttt..... hadiah I mana??? ......:p










9 comments:

erolnukman said...

huhuhu..decoration yg menyelerakan..hehehe

MCM said...

nyamai amai nya sis hehhe...lapar perut ku meda nya

Krisno said...

Nampak sedap...tapi i belum pernah makan kat sini walaupun tinggal kat Kuching ni hehehe...

PiccoPicca said...

wah, sedapnya....
rasa mahu cobalah pulak
piccopicca suka makanan yang pedas....sedap..ahaha.. :D

richamoody said...

YUUUUMMMMYYY HUMMMMM

Rosy Girl~ said...

the place looks nice and the food looks tempting..
tetibe lapar la plak..
:))

Jay said...

chicken feet buat keluar air liur hihi.. laparlah tgh hari.

azman shah said...

hapi la ayah dah sihat ye

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Nampak SODAP......... :D