Tuesday, November 3, 2009

My Special Day!!!

Bersempena dengan 3 November 2009, maka dengan itu adalah diumumkan hari ini merupakan harijadi budak bernama Ivy, ok perasan sekejap buat pengumuman, saja2 jak bah hihi

Sebelum tido, I nak buat entry tentang sambutan birthday tadi, hari ini gembira menyambut harijadi yang ke-26, sudah tua dah rupanya lalalala...., takpe2 janji maintain chomel, ayat tak boleh blah ni, kami sekeluarga menyambut harijadi di rumah sahaja bersama2 dengan my kazen Lyn dan adik lelakinya, Gani

Dalam jam 5 petang I mula menyediakan bahan2 untuk di masak, seperti biasa my dad yang akan mengoreng mihun, mihun goreng daddy memang sedap, manakala kedua2 abang pula yang BBQ ayam dan ikan keli, I masak yang simple2 jak, french fries, ayam masak tomato, kari ayam dan sayur, kembang hidung I bila my kazen Lyn puji sedap hehehe, muahhh sayang lyn, jangan senyum k kalau u dah baca entry ni Lyn *wink wink*

here few pics.... sorry semua kalau gambar blurrr sedikit....

Kira berapa batang lilin kalo nak tau I dah berapa umur hahaha
~ alamak dah tua nampak nya...:p

Masa untuk menyalakan lilin
~ birthday girl di dera untuk menyala kan lilin sendiri hahaha

From left: My kazen Lyn, me, my mum and Gani (Lyn's youngest brother)

make a wish
~ wish moga dapat duit banyak2 hahaha

Masa untuk opreation hehe...

MAKAN2 TIME

*
*
*Ikan keli panggang
~ my favorite nyum nyum...

yeah... dapat hadiah dari Lyn
~ sangat suka..... Lyn TQ so much!!!

Lyn & me
~ lyn tq for the present, I love it so muchhhh....

betapa syok dia tido, so cuteeeee...

Ok kucing I yang bermana 4D telah selamat melahirkan anak2 kucing selepas kami dah celebrate birthday tadi, so anak2 kucing ni sama tarikh lahir dengan I lah, wahhhh.... so teruja ho ho ho.... I will update about the kittens soon k...

Oh sebelum tu, I nak ucapkan Terima Kasih banyak2 kepada teman2 yang telah men-wish-kan Happy Birthday kepada I melalui sms, calling by phone, through Facebook, tak sangka ramai juga yang wish I hari ini dan semalam, dan yang bestnya tengah hari tadi masa I duduk lunch dengan daddy, I dapat panggilan dari office, semua teman sekerja menyanyikan lagu Happy Birthday by phone... terharu lah pula, selain tu I juga dapat nyanyian happy birthday dari seorang teman yang jauh di sana, tepat jam 12 tgh malam semalam hehe... TQ TQ TQ banyak2 buat semua... moga tuhan memberkati anda semua.... (^_^)


p/s: Ada sapa2 nak bagi hadiah tak lalalala....:p




25 comments:

f.i.e.z.a said...

bestnyaaa mkn kek.i love ice cream cake frm mita.yumm owh my bday lmbat lagi ni..hehe

SEN said...

happy birthday ivy..kmk pkr tek ktk org panggang pusak ya k mkn birthday..larikkk!!

Ivy Metaga said...

fieza:
auk kek dari mita mmg sedap, tapi kmk selalu beli dari southern cake house, kek sia sedap2...=)

sen:
hahahaha..sine ko mok larikkk, jom kita panggang pusak2 ya :p
tq for the wish k..

Willie a.k.a Reptoz said...

Happy Birthday!

Byknya makanan, jeles aku wey! Sik pat SMS sebab sikda no tipon u. Hahaha...so umur u 26? sama umur ngan adik ipar aku. Masih single lagi dia tu bah. Hahahahaha

Yanie said...

hepy belated besday ivy...u dh makin tua...he3

Jay said...

happy birthday... paling best ikan keli panggang... moga sihat selalu.

SangonVilla said...

wakahkah...sempat jg mu letak adon ku.kasi glamer la tih.hikhik..dah tua mu,cepat2 gik kawen..koih 2 sona sdh mau end title bujang tih.hehe..asa idoh,meh oku dak yoh cepat2 hantar rombongan merisik mu.hahahahahahahaha...

Rosy Girl~ said...

ahhhh...napa tak gtaw awal2...
happy birthday darling ivy~!!
i am glad that u had great one yesterday~

:)

lvynana said...

Happy Birthday, semoga ceria slelau.

Faizal n Fashitah said...

Happy beddei Ivy! moga panjang umur n murah rezeki ehek XD. Bes daa jak prezen kitak ya.. siap tutup mata gik prezen ya ehehehe...

helena's said...

IVY!!

HEPY BIRTHDAY!!WAAA DA 26,,RINDU MA KAT IVY!LAMA SIK KAMEK NGILANGKAN DIRI,,HEHE

SEMOGE PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI,,

HADIAH KAMEK POS YAH!

JT said...

ivy!! SELAMAT HARI TUAA!!!

Kelebar Malam said...

Happy birthday...semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki. Kami doakan agar Ivy sentiasa dilindungi tuhan dari segala kejahatan dan kesusahan...

richamoody said...

happy birthday ciek vy,..berarti duluan aq dong!! kalo aq lahirnya 1 november hehehe

moga semuanya bisa tercapai di taun ini amiinnn

designationjazz said...

Happy belated b'day IVY.. ku mok berik ko present tp x tauk cney ko keja? huhuhu..

designationjazz said...

Happy belated b'day IVY.. ku mok berik ko present tp x tauk cney ko keja? huhuhu..

azman shah said...

hp birtday

Andy said...

wooo..my dearest sis sudah 26 years old...hepy bday to u..hepy bday to you...hepy bday to ivy...hepy bday to u...yeah!!!! u still young n rock n roll!!!! huhuhu


my fb add ok: andychester26@yahoo.com

Krisno said...

HAPPY BIRTHDAY IVY..nape tak jemput aku makan hehehe...Agaknyer you keja kat Boulevard ya..kalo i tau, i belanja you makan KFC ooo hehehe..

f.loren said...

happy birthday ivy ! banyak present tek kah?

all the best in everything you do !

PiccoPicca said...

Happy Belated Bday Sis Ivy
Happy Birthday to U
Happy Birthday to U
Happy Birthday to Sis Ivy
Happy Birthday to U
--Sorry, Sis Ivy, PiccopIcca aher ucapkan happy bday kepada Sis Ivy--

HonEyBuNNy said...

HAPPY BELATED BIRTHDAY IVY......semoga pnjg umo n d murhkn rezeki..........sori tau lmbt wish coz ila bz exm xsempt nak on9..huuhu

Cik Cookie said...

So sorry my dear.
br blh singgah blog kamu.
Apapun selamat birthday buat kamu.
panjang umur murah rezeki dan semua2 laa.

MCM said...

Hepi Belated birtday ivy, aku ler org yg last bg greet birtday kot ni hehehe...GBU

Felicia F. Ramzi said...

happy bday ivy..sorry aa lambat wish, kmk sgt sibuk sikda masa update blog. btw, hope u have a good life ahead..:)

*keli panggang ya amatlah sedap ok.. meliur kmk tengok...