Saturday, November 7, 2009

I Miss Him!!!

Dah masuk minggu ketiga I telah meninggalkan bandar Sibu setelah menetap di sana selama 4 tahun, I pun tak menyangka masa berlalu begitu cepat, mula2 masa I keja di Sibu, I ingatkan hanya untuk mencari pengalaman keja di tempat orang dan juga belajar untuk hidup berdikari tanpa keluarga di sisi, pejam celik pejam celik I tak sangka pula dapat bertahan tinggal di sana selama 4 tahun

Sering kawan2 I dari Sibu bertanya, mengapa I yang datang jauh dari Kuching hendak bekerja di Sibu yang merupakan bandar yang kecil, sedangkan penduduk Sibu ramai yang mula berhijrah ke tempat yang lebih besar, selalu I akan jawab macam ni "kerana ingin mencari pengalaman hidup di tempat orang", lagipun I suka juga menetap di Sibu, walaupun bandar kecil, I suka sebab kurang sesak berbanding2 bandar2 yang besar, jadi kepala kurang pening sikit hehehe

Ok, tadi I sempat chat dengan kawan sekerja I dari Sibu, banyak lah cerita yang kami berdua kongsikan, lebih2 lagi tentang my little buddy iaitu Desmond @ Didi, kawan I bagitau yang dalam beberapa hari ni Didi sering bertanya di mana I, kalau ada bunyi saja depan pintu office, cepat2 dia berlari ke depan pintu dan memanggil2 nama I, sayu hati I bila dengar kawan I ceritakan hal tu huhu..... E.M.O sekejap bole.... huhu

Mesti lah rindu sangat2 kat Didi, I melihat dia membesar dari perut mumy dia, dari dia masih baby sampai lah berumur 2 tahun, january tahun hadapan genaplah umur Didi 3 tahun, terlalu banyak kenangan kami bersama, bila I bawa dia jalan2, mesti orang ingat dia anak I hahahaha, kadang2 bila orang tanya.... U punya anak ka??, dengan bangga I jawap, "ya his my baby" hihi....


Masa dia few months

Comel kan masa dia kecil

Dia dah mula pandai berjalan dan bermain

Bila dah tumbuh gigi dan mula pandai makan sendiri

Ni masa umur dia dah 1 tahun lebih
~ muka penat dia masa tunggu I dan mumy dia shopping hehe, setia menunggu tapi tak pandai duduk diam bila dia dah penat menunggu

Umur masuk 2 tahun
~ muka innocent, masa ni dia nak buang air besar tapi dia diam jak sehinggalah mumy dia bertanya, baru dia bagitau dia nak "em em em" (ni lah bahasa dia bila dia nak berak..)

Our moment

Tak sangka pula, mumy dia juga rindu kat I hahahaha, yerlah dah 4 tahun kerja bersama2, banyak juga kenangan yang manis untuk di kenang, moga cuti nanti I pasti akan menjenguk mereka.... hurmmmm....

Oh satu lagi, hanya ayat ni jak yang Didi tahuv "Jalan Jalan Cari Makan", tapi selalu dia sebut macam ni " Jalan Jalan Cali Mikang" hahaha.... adeh comel kan..., at least dia tahu juga sepatah 2 kata ayat2 dalam bahasa melayu...

p/s: wokey nak tido dah zzzzzzzzzzzz............









19 comments:

T.u.Y.a said...

ivy..
bak kata pepatah,tempat jatuh lagi dikenangkan..

cumelnya Didi..serius cumel..nakk!!!!

Cik Cookie said...

rasa mcm nak pinjam je...

green said...

dat baby is so cute..

how time flies~~

BeMiE said...

selmt tido ivy... heeheheh

DilOt said...

mmg cute la ivy....

eh..si didi...hehe...

Rosy Girl~ said...

me also... thinking of going out from this big city...
tapi parents tak bagi.. alahaaaaiii~

Ms Tikot said...

Tedah mestinya rindu gilak ngan ktk. Hehehe.

HonEyBuNNy said...

tomeinya......entry td egtkn ivy windukan sapa la td...ihihiih

joegrimjow said...

hihik
comey ok ivy!!!
patut la rindu

Felicia F. Ramzi said...

ivy, dah pindah kuching balit ka? sorry aaa kmk sik berkesempatan nak baca post lain.. ergh, kerja melampau2..

Krisno said...

Biasalah tu Ivy...bila dah berjauhan..memang rindu hehehe...kalo ada masa tu, balik lah singgah kat Sibu..

Liyana said...

muka baby tu dekat nak sama ngan muka you

khairul onggon said...

i thought u miss "him" nok lain ya ehehehe....


Tuk url terbaru kmk www.onggon.com

(selepas onggon > khairulonggon > onggonatics.blogspot.com)

Yanie said...

comeynye....nk cubit pipi die sket bley x?

Uncle Lee said...

Hello Ivy, good looking kid. You miss him, his mummy misses you, ha ha. Thats nice.
You have fun and keep well, Lee.

kiwi-bulan said...

kyaaaa~~ivy mish u..lame x jenjalan kt sini..yeaa didi is so cute!da mcm ur son la ivy:)

♥Miz Fieza♥ said...

so cute both of u....

Uruchimaru @ kf said...

erkk cute baby tue..!

ps:-maaf ler x sempat nk suh cik ivy draw pic emm ..=(

job4 said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚