Wednesday, November 25, 2009

It's all about Jokes

Hari ini my sister Irene bagi satu soalan teka-teki, dia ni memang banyak idea kalau dalam bab2 bagi soalan dengan jawapan yang tak logik tapi lucu

Dalam perjalanan pulang ke rumah, dia bertanyakan soalan macam ni

"Dalam satu akuarium ada 10 ekor ikan, satu hari seekor ikan dah mati, jadi ikan yang dah mati tersebut dikeluarkan dari akuarium, maka soalannya adakah paras air akan naik, turun atau sama seperti sebelum ikan itu dikeluarkan??.."

aku: mestilah kurang sikit....

Irene: salah!!!

aku: habis tu apa lah???

Irene: mestilah paras air naik sebab 9 ekor ikan yang masih hidup tu menangis

aku: hua hua hua... hamboiii... mana ada ikan menangis hehe

Irene: It's all about jokes bah, nothing serious what hahahahaha...

Suka lah dia ketawa puas2 sebab selalu soalan dia jarang I dapat jawap dengan tepat, mana tak jawapan yang dia bagi tak logik tapi lucu..., kalau dalam watak2 animasi atau kartun logik lah tu hehehehe..., well bak kata Irene... nothing serious what :p

~ gambar tiada kaitan dengan tajuk, saja jak lalalala...:p



p/s: tak sabar hari jumaat nanti sebab public holiday, jadi boleh bangun lambat yahooo......, sebelum tu, I nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Haji buat rakan2 blogger yang menyambut perayaan ini...(^_^)




12 comments:

f.i.e.z.a said...

best juak teka teki ya oo.boleh k main d opis sok.. =)

khairul onggon said...

bagus3x... nang kreatip adik ktk ya owh.. :) kmpun tetak sorang ngr jawapan ya... ekekeke..

Nagaperang said...

hehehehe...ada pa ikang menangis...

Jay said...

selamat bercuti hujung minggu.

azman shah said...

ada teka teki yg mencabar x hehe

helena's said...

de something nak bgtau u ivy,,nt i sms yah!

Ivy Metaga said...

f.i.e.z.a:
hehehehee...bole bole...:p

onggon:
hahaha..kmk malah jak terkena oleh nya ya, nang sik logik jak jawapan tapi lucu hehe

nagaperang:
ada..itu nemo hahahaha

jay:
u too jay..=)

azman shah:
nt sy tanya kat adik hihi

helena:
ok dah ku dapat sms tu, jap lagi i balas yer cik hel ....=)

KHaiSHa aL-FaTeH said...

lucu lah ivy..kmk alu sengih2 depan pc tok..hahaha..

Felicia F. Ramzi said...

pernah mek dengar jokes ya..hehehe..pa jak lah ho.. tok mek berik ktk teka teki gik mok?

"satu stokin masuk ke dalam laut merah, 2 dimasukkan ke dalam laut hijau, 3 dimasukkan ke dalam laut biru..apa jadi dengan stokin2 ini?"

te he he

Willie a.k.a Reptoz said...

Lawak. Aku pun hairan apa kaitan gambar ya dgn lawak. HEhe

Krisno said...

Hahaha..pandei u buat joke..

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社