Sunday, November 15, 2009

Pra Natal

Semalam dalam jam 7.00 malam kami sekeluarga ke gereja kerana ada kebaktian khas untuk sambutan hari pra natal, "natal" bermaksud christmas, next month dah nak christmas kan, tak sabar2 nak tunggu 25hb December hihi.... terdapat juga persembahan nyanyian dari ibu2 dan bapa2 serta muda-mudi yang datang dari gereja lain yang turut hadir bersama2, tapi I hanya sempat snap few pics, tapi semua blurrr..., ni atas jasa kamera hp hahaha....

Sebelum pulang ke rumah, sempat singgah di Southern Cake House, my sis Irene teringin nak makan chesse cake, so kami berdua beli blueberry cheese cake, I memang paling suka beli kek dari sini sebab sedap dan designnya pun chantek....., ini boleh dikategorikan teori sedap+chantek= kepuasan makan, bukan subject maths je ada teori tau, subject makan-makan pun ada teori lalalala..... ini dinamakan Teori makan Ivy hahaha

ok here few pics

AT CHURCH
*
*
*
Mumy, sis Irene & me
~ my sis cakap dalam gambar ni kami bertiga ni ala2 saiz S,M,L (small, medium & large) hahaha

Salah satu persembahan nyanyian dari muda-mudi


AT SOUTHERN CAKE HOUSE
*
*
*
yang menariknya dalam kedai kek ini ada tempat untuk duduk makan, kalau tak mahu tergesa2 boleh duduk relax menikmati kek atau pelbagai jenis roti yang dijual

Irene with Coklat cake

Oh..blurrrr...sungguh

ok habis shopping, balik rumah makan hahaha.... untuk supper nih

p/s: esok dah nak keja, adeh... malas boleh tak!!!!....{ ^_^}





13 comments:

fatin sulaiman said...

hai!

got to remember dis new formula by ivy! ahaks

Cik Cookie said...

love choco cake so much.
masih pikir nak bg hadiah apa pada John for x'ms.

Ivy Metaga said...

fatin:
hehehe..penting formula tu lalala

cik cookie:
oh bukan pikir utk john jak, for me sekali ok :p

Faizal n Fashitah said...

Happy coming cristmas Ivy!
Mun mek ada di kch tek,.. dapat laa juak mek jadi santa claus hehehe...

Miss Daisy said...

nak mkn chese cake tapi pegang choc cake..
adehhh ape daaaa~

Ivy Metaga said...

faizal n fashitah:
hahaha....bah mun macam ya, pulang lah masa xmas, jadik santa claus, pasti bergaya...hadiah kena lebih sikit lalala

miss daisy:
heheh...choc cake tu utk abg2 yang di rumah, tak sempat snap gambar cheese cake yg kami beli tu la hehehe

Elisha said...

I missed the pre-Christmas. Went for a friends wedding dinner.

azman shah said...

hapi namp

sunyi ivy xkomen blog aku hehe

MCM said...

Awalnya korang sambut pra natal sis ivy hahaha

designationjazz said...

Hmmm... I luv Christmas especially the Christmas Carols.. :-) and the cake, I love fresh cream cake!!

Felicia F. Ramzi said...

cney celebrate christmas kelak Ivy?

DilOt said...

lepas bace entri ivy ni terase nak gi secret recipe lak..

Krisno said...

wah hehe..lamak sik tengok orang carolling Christmas..