Tuesday, November 10, 2009

Jom Berjogging

Jom berjogging hehehe, ok dalam banyak2 rancangan hendak berjogging bersama2, hanya hari tu saja kami berdua Lyn dapat berjogging bersama2, sebelum tu begitu bersemangat lagi kami berdua membuat rancangan, betul kata orang, merancang amat mudah tetapi untuk melaksanakan memang payah hahaha....

Tapi hari tu, lepas pulang dari kerja, tanpa menukar pakaian kerja, hanya menggantikan kasut dengan selipar jak, kami bertiga iaitu I, my sister Irene dan Lyn berjalan kaki ke taman dalam kawasan perumahan tempat I tinggal, kerana masing2 berselipar, kami berjalan jak lah di kawasan taman, errr... kira ok lah tu kan hehehehe, berjogging yang ringan2 lalalala..., bukan apa masih penat bila pulang dari kerja

Oh bila bercakap tentang penat pulang dari kerja, I rasa kita semua mengalami hal2 sebegini kan, tak kira lah yang masih study ka atau yang dah berkerja, kalau yang study mesti penat membuat assignment, kalau yang berkerja pula penat bila kerja bertimbun2, sekarang I dah ada tabiat baru, kalau sampai jak di rumah, I lebih suka berehat dan tido dalam sejam dulu sebelum bangun mandi hahahaa, tabiat yang tidak bagus kan lalala, ok I cuba elakkan ok, masa masih bujang ok tu, nanti kalau dah kawen dah ada anak, nanti kebulur anak2 tak makan sebab mak tak masak hahaha, ok ok hal kawen2 anak2 itu hanya imaginasi semata2 :p

Sempat pose lagi
~ erk kenapa perut ku nampak besar, oh silap baju lalala

uittt... lenggang lenggang kangkong!!!

Hari ini juga I ingin ucapkan Happy Birthday buat teman sekerja I yang baru iaitu miss Saravella Sunday, orangnya masih muda lagi baru je masuk 22 tahun, oh satu lagi hal yang hendak dikongsikan, masa mula2 I masuk keja bulan lepas, Sara tanya I umur berapa, I jawap umur dah nak masuk 26 tahun ni, dia nampak terkejut, I tanya kenapa terkejut, Sara jawap dia ingatkan umur I 24 tahun heeeeeee....., Ok I perasan sikit sekejap boleh lah bah.......:p

Ok lah tu jak yang dapat di kongsikan dalam entry kali ni, nanti akan I visit blog kawan2 pula, kejap lagi I nak buat larian 100m dalam blog yah yah yah....



p/s: akan I usahakan untuk berjogging bersungguh2 huhu....

21 comments:

joegrimjow said...

lose weight now
ask me how!!
heheee

tugau said...

mbak lynn ya jog mena2..sak fit stamina nya..biasa la org dh mok naik pelamin tuk..ahakzzz.hehe

erolnukman said...

mcm sik jogging jak..hehehe!

ezzati said...

mcm b'siar2 je..kena tuka tajuk tu..hehe

Krisno said...

Wah amboi..rajin lah Ivy berjogging ni hehehe...kena lansingkan perut tu...

f.i.e.z.a said...

lamak sik jogging eh..

BeMiE said...

yeker jogging ni.. cam gj tgk pemandangan jer.. hehehe

nurain rodze said...

hehe . lawak sis nie

jog ape nyer pakai bju cmtu? xsesuwai .hehe

Felicia F. Ramzi said...

kmk pun jogging juak koh ..cuma bukan lari lah..more to errr jalan yang laju..[boleh ka? hahaha]

eugene said...

ai yo yo, ini ka you panggil jogging, kelakar betul lah Ivy.

hey go get serious about running, you will fall in love with it,i am sure, it is so much fun doing, you dont need anybody, just you. try it, i am in love with running

Willie a.k.a Reptoz said...

Wah...bersenam dgn pakaian kerja? Hebat.

miEz haNeM said...

waaa:)
iVy SANGAT RAJIN:)
pandai jaga badan>>:)

Rosy Girl~ said...

ayuh ivy mari kiter exercise...~!!

DilOt said...

jogging lenggang kangkong ni ivy...siap pakaian kerja lg tu ivy..

SangonVilla said...

wahahahahaha....sempat mu upload foto oto...punya la oto bayuh ready,mu moh upload...apa la....hehehehe

Faizal n Fashitah said...

Bejogging ka bejalan jak ya? eheheheeh...

azman shah said...

aku xsuka joggging aku suka berjalan hehe

am-rie said...

jogging jangan sik jogging..kamek pun dah malas mok jogging..pewut dah membesar bagai johan..hehe

green said...

eyh..pakai skirt lagi tu..
selipar..
sure ni jogging??
haha..

nway hepi bday to her..

designationjazz said...

Jogging gi Ivy.. jgn x jogging... kelak boroi perut huwahaha! .. mun malas pun ikut wa nekik gunung Santubong!

HonEyBuNNy said...

waaa...ivy..joging pkai baju kija??ok la..jnji kuar peluh kn..ihih