Tuesday, November 17, 2009

Jobs, Engagement, SPM


Oh apakah tujuan gambar diatas, saja jak buat hiasan hahaha, bunga pengantin dengan bunga pengapit tu, kalau ada yang mengikuti perkembangan blog I ni, pasti anda semua ingat gambar bunga ni pernah muncul dalam entry tentang perkahwinan my kazen Sona dalam bulan June yang lepas

Mungkin ada di antara rakan blogger sudah mengetahui status pekerjaan baru I sekarang, ni dah nak masuk minggu ke-4 di tempat baru, setakat ini semuanya ok and I enjoy my new job, hurmm.. salah satu yang I suka tentang pekerjaan baru ni sebab I akan membuat wedding proposal untuk pasangan yang akan mendirikan rumah hahaha, eh silap mesti ada tangga tu, rumahtangga....

Last week I baru je buat satu proposal untuk pasangan ni, nama kedua2 bakal pengantin seperti I kenali jak, so after email the proposal, the next day, I terima panggilan dari bakal pengantin perempuan, rupa2nya dia memang kawan yang dikenali dari sekolah menengah, oh memang tak sangka juga, masa mula2 I tengok nama mereka berdua I ingatkan orang lain kot, mana tau rupa2nya sah orang yang sama, best kan hehe

Hari ini I terima panggilan daripada salah seorang kawan baik I Rachel, dia akan bertunang sabtu minggu depan, Im so happy to hear the good news from her, so I will update about the special day!!!

Esok bermula lah hari pertama SPM, my sister Irene tengah study sekarang masa I taipkan entry ni, my sister ni memang sempoi jak, relax jak rupa dia, dari dulu sampailah sekarang, tapi antara kami adik beradik memang dia lah paling terer hahaha, maintain straight A dari UPSR sampai lah PMR, moga untuk SPM ni dia dapat buat yang terbaik juga, I doakan moga my sis berjaya
Oh lupa pula, buat rakan2 blogger yang bakal menempuhi peperiksaan SPM tahun ni, wish u all the best!!!!...

Oh apa kah tujuan gambar di sebelah, saja2 jak bah tu, nak tunjuk chomel sikit lalalalala...... tak habis2 ayat tak boleh blah

Satu lagi, esok ada special day buat seseorang yang I amat sayangi, siapa tu, tungguuuuuu entry yang seterusnya k, I will update soon....

20 comments:

khairul onggon said...

wah.. ingat ktk yg mok engage twek ehehehe.. suspender na juak ktk tuk.. :)

Ms Tikot said...

Good luck to Sis Irene...

Ivy Metaga said...

onggon:
suspender sik lalalala

mstikot:
tq hihi..on behalf of my sis

helena's said...

u keje ape ivy??takpaham..wedding planner ke??

nak kawen!!

joegrimjow said...

nak buat entry pasal i ke?
lalala~

ber_uwang said...

semoga adik you lulus cemerlang

Miss Rosy Daisy said...

ivy wat muke vain.. ahahahah~!!
snap ar bebyk cemtu.. baru lawa!!

if i ever get married, ull come to semenanjung taw!! :)

gud luck to ur sister!!

Ivy Metaga said...

helena:
itu rahsia hahaha, kasi hint2 sikit2 bole, tgu cikhel dtg sarawak je hehe

joegrimjow:
lalalala...

ber_uwang:
tq..moga dia akan berjaya..=)

miss daisy:
hahaha..lawa yer, wokey pas ni hari2 snap cam tu hahaha..
oh pasti2 sy dtg janji kasi tempat VIP utk sy yerr..hihi

Elisha said...

Rach Rich bertunang?

DilOt said...

ni mesti wedding planner ni ivy....

PiccoPicca said...

eloooo(^_+)
phewitttt
tantek lah gmbr sis yang separuh tu...suka kmk nanggar... :)

gudluck to SiS Irene :)
for SPM..Chayokk!!!

Krisno said...

Hehehe...yelah aku pun ingat Ivy nak engage...moga Sister you berjaya dalam exam SPM..

Ivy Metaga said...

Elisha:
eli bukan rach rich yang bertunang tapi rachel pudun adik sharon yang bertunang..=)

dilot:
hehehe..rahsia..hampir2 tepat tekaan tu..

piccopicca:
phewwittt..kmk pewit sis picco balit heeeee...
tq for the wish sis muahhh..

krisno:
oh suspen juga kah hehe..ok tq for the wish ya..

HonEyBuNNy said...

adik ila pown amik spm harine ivy....waaa...speacial day??ap tuh....cpt la gtau ivy..xsbr nak tau/..huuhu

Faizal n Fashitah said...

Adik laki mek SPM juak taun tok ehek. Semoga adik2 kita berjaya hoh XD

green said...

all da besh to ur sis :)

n n ..
dat flower tu cantik laa

nurain rodze said...

oke2.. ain tunggu entry yg seterusnya ..

tak sabar dah nie .

Willie a.k.a Reptoz said...

Org yg disyangi? Jeng jeng jeng... si boyfriend Ivy!

Elisha said...

Oooooo... Maybe belum announced in the church yet. Or I was asleep during the announcement =p

Andy said...

woo.good luck to your sis :)