Sunday, November 29, 2009

Aduhai Kazen Ku

Hari jumaat yang lepas, kami sekeluarga pulang ke kampung, memandangkan hari tu semua orang bercuti, jadi my mum planning hendak ke kebun buah, seperti biasa kalau pulang ke kampung pasti akan bertemu dengan kazen2 I yang nakal, umur masih kecil tapi adohaiiii...memang nakal, kalau tengok gelagat mereka 3 adik-beradik memang memeningkan kepala, riuh di buatnya...

Ok sebelah petang pula, kami bertiga iaitu I, mumy dan daddy ke kebun buah, bersemangat I menebas rumput2 di sekeliling pokok2 buah, tangan di hayun ke kiri kanan kiri kanan hahahaha.... seperti pewira jepun dengan samurai nya wacccaaaaaaaa......, yer lah sebelum sampai ke kebun rasa malas saja, tapi bila dah depan mata bersemangat pula I heeeeeeeee....., my mum cakap kena bersihkan sekeliling pokok2 buah sebelum menabur baja

Sebelum pulang, mumy pesan ambil buah2 rambutan yang sudah masak menguning, rambutan yang warna merah tak da, belum masak lagi masih mentah, sorang2 lah I menjolok buah2 rambutan, lenguh leher dan tangan, paling tak best semut merah.... orang tengah syok memunggut rambutan, semut pula sibuk menggigit kaki, eh menggigit kaki ke, betul tak ayat tu lalalalalaaaa....., banyak juga semut2 tu I picit, sapa suruh gigit, kan dah kena haihhh....

Here few pics.....

Seksi kazen I ni, ada ka patut berbogel berlari ke sana ke mari, sebab tu I snap pic dia, my dad cakap ambil gambar dia, nanti bila dia besar kasi tunjuk kat dia hehehe, ada lagi yang seksi, tapi I tak nak tunjuk nanti ada yang tergoda hahaha....

Ini lagi pening I tengok gelagat adik-beradik ni, adik perempuan sibuk menarik tangan abangnya, sampai terlondeh seluar hahaha, abang gurau2 dengan adik konon2 nya nak terjun dalam kolam.... I geleng2 saja kepala huhu, mereka ni sangat lah nakal... nakal tahap gaban hehe

Ini lah buah kundur
~ I dapat cari 4 buah jak hehe...

I suka makan ni nyum nyum

Wacaaaaaa..... jom berkebun... :p

Buah ciku yang dah dipetik

Buah rambutan.... nyumsss!!!


p/s: will update soon.....






13 comments:

SuFy said...

haluw, lama sufy x jenguk kan...sis sehat?anyway, sis memang terbaek!!sy terus teringin mkn rambutan.....hahaha

Jay said...

Banyaknya buah. sik kirum ngan kmk d sibu?

::cik kikiLaLa:: said...

kazen nakal? hihi..we shared da same story,,,kenakalan mereka mencabar kesabaran til i am thinking again~ am i really wanna hav a kid in future? tak larat..haha

wahwah seksa seksinya kazen ivy..nanti da besar mesti dia malu tgk..haha

i suka gardening cz my mum suka berkebun even tajde kebun rasmi as yours.umah i sekeliling umah mama ada tanam tebu, tomato, terung, jangung, pegaga, nangka, jambu merah yang kecik..hihi..but i never work it out even bukan sebab semut...hehe..i reti makan ja..hehe
the rambutan looks yummy la ivy~ want some la bole ka,.haha

Ivy Metaga said...

sufy:
hai sufy..aah lama dah tak singgah, sy sihat jak =)
kalo cam tu dtg sini nt sy belanja makan rambutan, janji sufy sendiri panjat pokok petik buah hehehe..

jay:
heeeeee.....dtg kch kmk berik =)

cik kikilala:
uihhh..thinking nak anak sendiri, itu semestinya kikilala hehehe, itu baru mencabar..:p
mmg seksa, ada gambar dia berlari lagi dgn abg dia, tapi tak nak tunjuk kat sini takut nt jadi kontoversi hahahaha...
owhh..bestnya sekeliling rumah ada pelbagai jenis pokok2 buah kan...ur mum mmg rajin, takpe..practice makes perfect wasehhh...:p

Krisno said...

Wah..rajinlah Ivy berkebun...hehehe banyak nyer buah...

ber_uwang said...

sudah lama tak makan rambutan...

Ivy Metaga said...

krisno:
berkebun baik utk kesihatan hehhee

ber_uwang:
jom makan rambutan =)

helena's said...

semalam baru dpt rambutan,.,musim buah eh vy?

Ivy Metaga said...

helena:
aah skrg musim buah...tapi tak semua tempat ada kot..=)

HonEyBuNNy said...

ivy.....nak rambutan ckit...hiihi

lvynana said...

banyak nya buah..jeles..jeles..

★٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶☠ Dakjaat™ ☆٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶★ said...

DAMN!!! :'( ko molah ku rindu ngan rumah panjang kat sibu nuh eh!!!

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社