Saturday, November 21, 2009

Family Dinner

Ni cerita hari khamis dan semalam, hari khamis yang lepas kami sekeluarga keluar makan bersama2 di Big Family Court, kalau tak silap I itu lah nama tempat makan tu kot hehe, my mum tak ada bersama2 kami malam tu sebab kat sekolah ada aktiviti BBQ untuk guru2 sekolah, jadi hanya kami berempat saja yang keluar makan, makan sampai perut kenyang hahaha....

ok here few pics, tak sempat snap menu2 malam tu, sebab dah lapar terus ngapppp saja hihi.., takpe2 tengok gambar muka2 chomel kami sefamily ok apa kan ^_^

AT BIG FAMILY COURT
*
*
*
D Sista...

Bro Lee & Bro Ken

Semalam pula, kami sekeluarga sekali lagi keluar makan bersama2 di Country Court yang berlokasi di Batu 3 bersebelahan dengan pizza hut dan kfc, my brother Ken pulang ke Miri hari ini, pagi tadi my brother dah naik belon, naik kapal terbang lah tu, jadi dinner ni khas untuk dia, ini kedua kali I makan di sini, jadi I bawa my family ke sini lagi, makanan di sini boleh tahan juga, I rasa tempat ni halal sebab kat sini tak ada serve pork.....

Menu pilihan kami semalam ialah daging itik, daging ayam, ikan, sayur peria dan baby kailan serta sup.... semua nya 6 dishes...

here few pics

AT COUNTRY COURT
*
*
*
Roasted Duck, Baby Kailan & Lemon Chicken
~ 3 jenis makanan yang kami makan semalam termasuk ikan, 2 jenis sayur dan sup, yang lain tak sempat snap, trus masuk perut hahaha....

Nasi itu penting lalala...

~ apple juice

YUMMY CHEESE CAKE
*
*
*~ nampak sedapkan, I makan ni di office hari tu, rasanya boleh tahan juga lah, tapi Oreo Cheese cake dari Secret Recipe tetap paling sodapppp hahaha...


p/s: Oh sesungguhnya I ingin bercerita panjang lebar tapi kepenatan chewaaahhhh..., otak lembab sikit untuk berfikir, kalau tido tindakan pasti cepat hahahah.... ok lah happy weekend semua!!!!


13 comments:

Miss Rosy Daisy said...

yang,oreo cheese cake from SR mmg terbaek!!

p/s: adik kamu patot tmn ur mom duk umah.. n kena study.. SPM~!! :p heheheh~!!

khairul onggon said...

aieee... ivy.... bagus ktk madah ngan kmk.. kenak bro ktk ya mukanya kedak Sen si heinsen jepanih ya? ekekeke.. pemili duhal... :)

anwaruddin said...

roasted duck tu sungguh mencabar nafsu amakan ku, huhuhu

richamoody said...

yang cowok itu,.kembar ya????


coooolll hihihi

nana said...

secret recipe??? i likeeeee
dah lama rasanye tak kuar makan sama2 dgn family.

Krisno said...

wah..nampak sedap makanan tu...lapar aku..

Liyana said...

nyum nyum sedapnya

SEN said...

hahahaha..sekati jak onggon ya..

joegrimjow said...

alamak
teringat kat fmly la plak
huuuu

Ivy Metaga said...

miss rosy:
sebab malam tu my mum ada aktiviti kat luar lah, kami bawa dia keluar haha, kalo tidak mmg kena kuarantin dalam bilik study jak hahaha..
ya ya ya..oreo cheese mmg sodapppp!!

onggon:
hahahaha...mena juak oh...baru kmk perasan koh lalalala...tanya ngan sen hahaha, ada kah mereka mengguna tangan profesional yg sama utk mengesep jambang hahaha

anwarrudin:
g lah makan roasted duck, daging itik mmg sodapppp hehe

richamoody:
oh cowok2 itu bukan kembar ...hehehe

Ivy Metaga said...

nana:
apa kata bawa family ke secret recipe, g makan2 hihi

krisno:
bawa ur family ke country court, sebelah pizza hut di batu 3 tu jak, malam2 ramai org dtg..the food ok juga sedap dan affordable

liyana:
sodapppp...hehe

sen:
hahahaha...jom kita buli onggon

joegrimjow
takpe nt cuti semester bole pulang malaysia lagi...=)

ezzati said...

bestnyee mkn2.. :)

Ivy Metaga said...

ezzati:
besttt...wink wink