Wednesday, December 2, 2009

Roy & Rachel Engagement

Pada hari sabtu yang lepas, 28 November 2009 merupakan tarikh bahagia buat salah seorang kawan baik I iaitu Rachel dan pasangannya Roy, I sangat happy dapat menghadiri majlis pertunangan yang telah diadakan di rumah keluarga Rachel, I bersama2 dengan my kazen Lyn ke rumah Rachel dalam jam 7 malam, gembira dapat jumpa seorang lagi kawan baik I Monita atau panggilan manjanya Mon, pernah keluar dalam entry yang sebelum ni, tapi lupa pula dalam bulan yang mana hihi....

Suasana malam itu meriah dengan kehadiran saudara mara dari kedua2 belah pihak lelaki dan perempuan serta teman2 terdekat, ceria wajah Rachel atau dengan panggilan mesranya chel hihi, I tau pasti Rachel ada membaca blog I ni, jangan senyum2 k chel, kalau ada tersilap informasi... ampunnnn tuanku hehehe....

Nampak gayanya salah seorang teman sudah masuk ke fasa baru, single but unavailable hihi, kedua2 pasangan ini akan bakal mendirikan rumah dan tangga2 sekali @ rumahtangga pada tahun hadapan, kalau tak silap bulan June 2010..... (p/s: chel kalau informasi silap bagitau yer ^_^)

here few pics yang sempat disnap, jurukamera nya my kazen Lyn hehehe, kamera hp jak, terima kasih hp sony ku, I lap u much much hp sony lalalala....


tersenyum manis mereka berdua bila cincin disarungkan di jari masing2
~ hurmmm..so sweet

Hantaran dari pihak lelaki buat perempuan
~ hanya pihak lelaki sahaja yang akan memberi hantaran buat pihak perempuan pada majlis pertunangan..., suka I tengok... menarik dihiaskan

~ gambar ni I ambik dari facebook hehe

~ yeah kami kanak2 riang hihi

Lyn & Mon
~ semyum manis si gadis manis lalalalaaa...

Mon & me

Me, Rachel & Mon
~ rindu dengan zaman2 masa kami study di UiTM, akhirnya salah seorang bakal menamatkan zaman bujang hehehe....


p/s: penat dan mengantuk tapi sempat lagi berkebun difacebook hahahaha.. ok will update soon, oh lupa pula nak wish kat semua... welcome December!!!!!....














11 comments:

SuFy said...

wow, congratez to them..wish them the happiness always and may God bless them n u too sista..hehe

SuFy said...

wow, congratez to them..wish them the happiness always and may God bless them n u too sista..hehe

Ivy Metaga said...

sufy:
tq sufy for the warm thoughts & wishes...=)

eugene said...

Dari sini bermulanya satu perjalanan suci buat satu pasangan Rachel dan Roy.

Love is in the air

Ivy Metaga said...

eugene:
yes u right....pendapat dari orang yg pakar seperti eugene hihi

Cik Cookie said...

bila turn kamu?

Miss Rosy Daisy said...

pasni turn u plak.. yeay~

Felicia F. Ramzi said...

kamek tunggu turn kt jak tok, jgn sik jemputttt hehehe

a s m said...

so sweet

kirana said...

Ktk bila gik btunang? Jgn lupak invite kmk!!!

Andy said...

ivy pulak bile? jeng3.. :p