Sunday, December 6, 2009

Robert & Phylis Wedding

Semalam 5 December 2009 merupakan tarikh bahagia buat my kazen Lyn dan pasangannya Robert yang telah melangsungkan majlis perkahwinan mereka di gereja SIB Kuching, kalau rakan2 blogger yang telah mengikuti perkembangan blog ni dari awal, pasti perasan wajah2 my kazen lyn ni sering muncul di blog ini, banyak juga aktiviti yang dilakukan bersama2 sebelum ni, tengok wayang, shopping, jogging yang tak menjadi hahahaha.... dan macam2 lah

I pasti Lyn akan membaca entry ni, dia juga pembaca blog I ni, oh dia pun dah ada blog, dalam next entry I akan bagi link ke blog dia yer...., Lyn jangan senyum2 baca wokey!!!...

Semalam awal2 pagi I bangun dalam jam 5 lalu kerana I kena menghias Anastasia atau panggilan mesranya Tetel, dia adik kepada pengantin perempuan dan pengapit pada hari tu, seronok juga menghias pengapit nih...., dalam jam 7 lalu I dan mumy menghantar pengapit ke bridal tempat pengantin perempuan sedang dihias, sempat lagi I masuk menjenguk Lyn di sana hehehe..., my mum pula yang nervous takut I terlambat sampai di tempat kerja, I cakap kat mumy yang I hendak menjenguk sekejap jak, lagipun on saturday tak ramai orang turun berkerja

I tak dapat menghadiri majlis perkahwinan di gereja kerana bekerja sebelah pagi, jadi semua gambar2 ni I ambik dari my kazen Kule hihi dan juga kamera milik abang, malangnya bateri kamera abang habis pula, sempat lagi sister Irene sms, takpe2 yang penting sempat snap sedikit pun ok juga kan..^_^

Ok here few pics

AT HOME
*
*
*
Anastasia @ Tetel & me
~ betapa kecilnya I disisi kazen I yang sorang nih, sempat kami berdua posing selepas pangapit dihias...


AT SIB KUCHING CHURCH
*
*
*
kedatangan pengantin perempuan

Pengantin perempuan, my kazen Lyn
~ "lyn you look so beautiful with the wedding dress... happy for you..."

Anastasia, Lyn & Uncle (bapa pengantin lelaki)
~ lyn tersenyum manis, mungkin berdebar2 hehehe

"Peace!!!!!...."
flower girls & boys yang sangat2 comel

Bapa pengantin mengiringi pengantin perempuan masuk ke dalam gereja

Upacara pernikahan dimulakan
~ minta maaf semua, gambar2 pengantin menyarungkan cincin tak ada huhu, masa ni lah kamera yang adik bawa habis bateri haihhhhh....

Mr & Mrs Robert
Senyuman ceria di wajah kedua2 pengantin, selamat dah jadi suami isteri yer hehe

Selepas majlis, seisi bergambar dengan sanak-saudara dari kedua2 belah pihak pengantin lelaki dan perempuan, rakan2 dan teman2 terdekat yang hadir

~ hamboiii... sempat posing lagi Lyn selepas majlis hehehe

Congratulations to both of you!!!!....

Disini I hendak mengucapkan tahniah & selamat berbahagia buat my kazen Lyn dan Robert, moga sentiasa ceria dalam menempuhi kehidupan sebagai pasangan suami isteri yang baru

p/s:pesanan buat lyn: lepas ni tak bole enjoy2 dengan orang2 bujang lagi, status tu dah bertukar tau hahahaha... :p, ok next entry I will update on the wedding dinner soon...

14 comments:

Cik Cookie said...

Bila tyrn Cik Cookie nih.

miEz haNeM said...

CONGRATS!!

waa...
BILA pUlak Ur time nie ivy??
huhu:)

Jay said...

semoga berbahagia buat mereka selamanya.

Ivy Metaga said...

cik cookie:
bah cepat cepat...=)

miez hanem:
hehehe..tgu hanem dulu kawen lalala

jay:
tq for the wishes jay, sure lyn appreciate it..=)

Andy said...

even i tak kenal. i doakan kebahagiaan mereka berdua sampai bila2. GOD LESS BOTH OF THEM :)

Ivy Metaga said...

andy:
u most welcome andy..^_^

Felicia F. Ramzi said...

bila tengok orang settle down, kita pun teringin ho..ehehe.. tunggulah bila tiba giliran kmk kelak, kmk jempput semuaaaa bloggers and ivy mesti dtg!

★٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶☠ Dakjaat™ ☆٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶★ said...

ivy, bila gik ko nak kahwin ngan aku tok? hahahhaha!

Ivy Metaga said...

felicia:
uihhh.. sanggup ku turun sri aman tgk ktk bersanding heheheeh...

dakjaat:
hahaha..kelak siti mangamuk larikkkkkkkkk....:p

SangonVilla said...

weh,kawen ka,lom kawen ka,kalu maok enjoy,ENJOY...hahaha...
nong,bila lagi turn mu?koih 2 sona moh end title lama,dpt title baru.mu bila gik?hehehe..sona pun bakal dpat title baru,mumy 2 b.hahaha..

RW PHOTOGRAPHY said...

where's the church located at?

HonEyBuNNy said...

ngeh3..ivy bila lg...suka la tgk org tawin pkai gaun..uhuhu

Anonymous said...

Understandably your article helped me altogether much in my college assignment. Hats incorrect to you send, will look forward in behalf of more interdependent articles soon as its anecdote of my favourite topic to read.

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社