Monday, December 7, 2009

The Wedding Dinner

Kalau dalam entry yang sebelum ni, I postkan tentang majlis perkahwinan my kazen Lyn dan pasangannya Robert di Gereja SIB Kuching, dalam entry yang ni plak I nak kongsikan tentang majlis makan malam yang telah diadakan di Mandarin Restaurant

Ramai sanak-saudara, teman2 serta kenalan2 dari kedua2 belah pihak pengantin lelaki dan perempuan yang hadir untuk memeriahkan majlis makan malam, dalam jam 7 malam kami sekeluaraga bertolak dari rumah, yang menarik malam tu ialah dapat mendengar dan melihat persembahan tarian kaum Kayan dan juga musik sape secara live... memang sangat2 menarik, oh lupa pula hendak introducekan yang Robert, suami kepada kazen I ni adalah berbangsa kayan

Oh satu lagi, malam tu kedua2 pengantin menari slow dance... amboi romantik tau, tapi dua2 macam malu2 jak especially Robert hehehe..., Lyn boleh tahan lah oooo... *wink wink*

Makanan yang dihidangkan juga boleh tahan dan sedap, tak sempat I snap sebab terus ngap jak bila menu dah di hidangkan satu persatu hahaha..., paling best meja kami paling cepat licin, sah kami 10 orang duduk satu meja tu kelaparan adohaiiii..., oh tak dilupakan, kek malam tu sangat sedap... seriously kena tanya kazen I ni mana dia tempah hehehe...

ok here few pics

AT MANDARIN RESTAURANT
*
*
*Wajah ceria kedua-dua pengantin menyambut tetamu2 yang hadir
~ wanita yang berselendang warna hijau tu, Aunty Nona iaitu ibu kepada pengantin perempuan

Seiring dan Sejalan hehe
~ kedua2 pasangan menuju ke pintu masuk, I tak pula sempat snap gambar mereka berdua masuk ke dalam dewan majlis


Sis Irene & me
~ kena posing2 dulu sebelum seisi makan2 dimulakan lalalala...

Persembahan tarian tradisional dari ibu pengantin lelaki dan juga persembahan live muzik sape

amboii... romantiknya!!!!...
~ tapi tangan Robert tu macam tak kena jak hahaha...

Me, Lyn & Kule
~ sebelum pulang sempat lagi berposing dengan pengantin hehe

Lee, mum, dad & me

Irene, mum, dad & me
~ sebelum pulang, kami sempat posing2, posing kat car park pun jadi lah, kat dalam restaurant tak sempat nak ambil gambar bersama2 sebab kami duduk meja lain2, my mum & dad lain meja, me & Irene lain meja, bro Lee pun lain meja... (^_^)

p/s: Hari ini my friend Sara saying goodbye to us, today was her last day at workplace, so we will gonna miss you Sara, ok lah will update soon, tak nak emo emo huhu...*sigh*

14 comments:

dilot said...

sori ivy lupa nak balas..hehe

dilot dh tukar ke domain sndri...takde masalh kot lepas ni...

Cek Rosy Daisy said...

ivy keSEXYan..
weeee~

:)

Krisno said...

Wah..best acara perkahwinan ia.tahniah.

Ms Tikot said...

Tahniah kepada pengantin iteww... btw, kacak baju Ivy eh...

SangonVilla said...

inong,punya la gemuk ku dalam pic noh.hahaha...tiek la,oku cuba update blog ku noh,inoh pun asa ku ogi masa.hehehe..

SangonVilla said...

nong,lupa ku cakap,ingan semua duduk meja lain cz mumy ku yang nai arrangement meja noh.so,semua duduk berpecah.hehehe..

SuFy said...

woww, u look sexy la sis...hehhe...its nice...:) bila plak sis nak kawen?hehe

Cik Cookie said...

love party so much.
especially food

helena's said...

ivy!cantiknye baju u!aloh!

designationjazz said...

Helo Ivy... Dah 20 tahun mek x melawat blog kitak... Anyway U luk pretty that nite :-)

azman shah said...

so sweet

MaMaQaYPo FaMiLy said...

cam biasa... IVY mmg CUN... huhuhu

congrats to d Pengantin yer...

Willie a.k.a Reptoz said...

lawanya Ivy...hahaha

Anonymous said...

belajar banyak