Sunday, December 13, 2009

Never Walk Alone

Dalam beberapa hari ni, kehidupan seharian seperti biasa sahaja, bangun pagi turun kerja, balik, makan, mandi dan tido hahaha, sehinggalah semalam hari sabtu, I habiskan masa di rumah sahaja, mencuci pakaian yang bertimbun, memang pecah rekod lah tak pernah kumpul baju sebanyak tu hahahaha... bukan malas tapi I jenis yang suka membasuh menggunakan tangan berbanding menggunakan mesin basuh, sebab untuk mengelakkan baju2 cepat rosak, erkkk... betul ke lalalalala....

Yang lucunya, salah seorang rakan blogger iaitu blogger Andy suruh buat entry pasal ni, hahaha... ok I dah buat daaaa.. tapi tak ada gambar, tak nak tunjuk sebab berderet di ampaian......:p

Hari ni pula, selepas pulang dari gereja, kami bertiga mumy dan sis Irene pulang ke kampung, bagi anak2 ikan keli makan, lepak2 dengan aunty sambil makan kuih muih, dalam jam 4 petang, kami pulang ke Kuching, sebelum tu kami singgah di kebun buah, ambik buah rambutan dan cempedak...., Sila lihat aksi2 I dengan rambutan (^_^)

Sebenarnya, malam ni I kurang bertenaga sedikit, pulang dari kampung I terus mandi dan tido jak, bangun dari tido baru rasa selesa sedikit, turun makan, main2 dengan anak2 kucing, dan sekarang ambil waktu untuk updatekan blog, bak kata orang jangan biarkan blog anda di selubungi misteri kalau lama tak terupdate hahahaha..... oh ya tak lama lagi my kazen Lyn akan datang mengambil 4 ekor anak2 kucing, I pula kena jaga 4 ekor yang kecil, "Lyn datang cepat..... nanti anak2 kucing u kena culik..... :p"

I sempat singgah di blog2 rakan2 blogger yang lain, cuma tak sempat meninggalkan jejak, nanti I datang lagi tinggalkan jejak2 kaki dan tangan wokey hehe, bila I baca entry2 blogger2 yang sedih, I pun tumpang sedih juga, jadi buat rakan2 blogger yang bersedih, jangan sedih2 k, dalam hidup ni ada naik turun nya, kejap kita di atas kejap kita di bawah, adakala nya kita ketawa, adakala nya kita menangis, the best medicine is keep on praying..... remember that we never walk alone....


Me & Rambutans hahaha
*
*
*
Cak!!..

Cak!!..

Tadaaaa......

~ Sis Irene yang sentiasa menemani, tapi bila I mula bising, dia dah mula tak mau geng dengan kakak hahaha..., but only for a while, and as always we back as friend again lalalala..., tu lah kuasa adik beradik hahaha...

Nyum Nyum...
~ nampak sedapkan, beli di Taka Bakery, sempat lagi kami singgah di sini selepas pulang dari gereja, kena isi perut dulu sebab kami langsung driving ke kampung...


p/s: Be Happy!!!.....

13 comments:

aduka said...

wah.. sy suka rmbutan kuning..
=)

Willie a.k.a Reptoz said...

Haha...bila hidup dah jadi rutin, kita akan jadi sardin. Muahahaha... nasib baik lah si kucing kecil ada org yg nak ambil.

Dan aku dah sakit tekak makan buah rambutan yg ber ton ton di belakang rumah kampung.

Ms Tikot said...

Best nya buah rambutan ya... Kmk x berani mkn byk2, takut batuk sepanjang tahun. hehehe

helena's said...

bile hidup sudah jadik rutin kite akan jadik sardin...hahahaha apakah???

ezzati said...

bgsnyee bsh guna tgn...Kalo I jgn arapla..hehe..pemalas kan.. :)

Cik Cookie said...

love bread so much
and of coz cookies.

lvynana said...

wah..jadi model buah rambutan la kali tok pulak.

HonEyBuNNy said...

ivy...cm behsa la..ila nak rambutan...hiihi..tol tu ivy..ila prefer bsh baju sndri gk..agar baju kita xcpt rosak..hiih

GLAC said...

Never walk alone.. hahaha!!! aku ingat Ivy nak post pasal Liverpool... lolzzz....

designationjazz said...

Macam tema Liverpool... You'll Never Walk Alone...:-p

Felicia F. Ramzi said...

ingat entry sedih2..eheh.. rambutan merah sedap gik ivy..kuning kureng minat lah..
*betul-betul - cuci guna tangan lebih elok..:)

richamoody said...

rambutan...dekat rumahq juga sudah berbuah cik vy, tapi sayang punya tetangga hihihi

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社