Saturday, December 26, 2009

Christmas Day

Hari ni merupakan hari kedua Christmas, seperti biasa setiap tahun kami sekeluarga akan menyambut christmas di rumah nenek bersama2 dengan ahli2 keluarga uncle2 dan aunty2 yang lain di Kampung Daun, Singgai, hari ni sebelah pagi I habiskan waktu mengemas rumah dan mencuci pakaian2 yang dah bertimbun2 sebelum pulang ke rumah nenek, sebelah petang pula I habiskan waktu di rumah nenek jak

Sehari sebelum Christmas pada petang 24hb, lepas pulang dari kerja I temankan mumy shopping di Boulevard Shopping Mall, shopping last minute hahaha, beli chicken wing untuk BBQ malam tu, lepas shopping pulang ke rumah sekejap untuk tukar baju dan langsung pulang ke kampung, Selalunya malam 24hb sebelum christmas, pasti ada family gathering di rumah nenek, aktiviti BBQ akan diadakan, masa ni perut pasti kenyang.... terlampau2 kenyang hehe, malam tu ntah berapa banyak bbq chicken wing yang I makan pun I dah lupa hahaha....

Pagi 25hb, hari pertama christmas, awal2 pagi dalam jam 6, kami bertiga mumy dan brother Eric pulang ke rumah nenek, membantu membuat persiapan makanan bersama2 dengan anunty2 yang lain, dalam jam 10 kami bertiga pulang ke bandar Kuching, menghadiri sembahyang khas untuk sambutan Christmas di Gereja, pulang dari gereja I memang betul2 penat sebab kurang tido juga, mumy dan dady terus pulang ke kampung, kami berdua brother Eric jak yang ambik waktu untuk berehat, sempat lagi kami berdua tido hahaha, bangun jak kami visiting ke rumah uncle sebelum visiting ke rumah kawan my brother Eric

Christmas tahun ni, I agak kurang visiting ke rumah kawan2 dan juga sanak saudara yang lain, sebab badan masih penat, ditambahkan lagi sakit belakang pinggang dalam beberapa hari ni huhu, lagipun my sister Bulan tak ada, haih... rindu pula dengan dia, mungkin sebab tak ada orang untuk I buli hahaha....

Ok here few pics yang I sempat snap...


A DAY BEFORE CHRISTMAS
*
*
*Para Ibu2 pula sibuk di dapur

Depan rumah nenek dah padat dengan kenderaan
~ kalau semua sanak saudara pulang ke kampung, pasti penuh lagi

my dad & Uncles
Tempat untuk BBQ malam tu, yang ni aktiviti untuk lelaki hehe

"Chicken Wing 20 sen satu" my cousin Keith


My cousin Gabriel
~ oh malam tu dia memang funny, habis di usik aunty2 dan cousin2 dia yang lain hahaha, tapi mulut dia tak berhenti2 bercakap, dia merepek sampaikan kami tak faham apa benda dia cakap hahaha

In memory : Me & little Dean
Ingat tak dalam entry sebelum ni, I ada bagitau yang seekor anak kucing I dah hilangkan, semalam jiran I bagitau yang anak kucing tu dah mati, sedih I dengar hurmmm...., sebab sebelum ni anak kucing tu sangat aktif, tapi lemah dan sakit lepas kepala anak kucing tu terhimpit di pintu, kesiankan...., dah lah dilahirkan sama hari dengan my birthday on the 3rd November ari tu..., kiranya umur anak kucing ni dah masuk 1 bulan lebih, kalau 3rd Jan 2010 mesti dah masuk 2 bulan kan hurmmm... *sigh*


p/s: tak lama lagi dah masuk tahun baru..... cepatnya masa berlalu....



14 comments:

PiccoPicca said...

wah, lmk kmk xsinggah kat blog IVY...merry xmas to u :).....
kecian kucing sis IVY...cute lah kucing ktk :)

Uruchimaru @ kf said...

wish u merry xmas ivy ! =)

Ivy Metaga said...

piccopicca:
merry xmas to u too sis picco, comel tapi dah mati anak kucing tu hurmm

kf:
tq for the wish kf =)
welcome back again buat kf..

HonEyBuNNy said...

happy christmas ivt...ala...sedeynya anak kucg tu da mati..;-(

helena's said...

comelye dean.ivy kucin i dah mati,,ak kucin 1??hehe

Felicia F. Ramzi said...

dont drink n drive aaa..hehehe

azman shah said...

merry crismas

Krisno said...

Merry Christmas..wah banyak juak you makan chicken wing hehehe..jgan makan sorang..minta sikit.

Ms Tikot said...

Merry X-Mas to Ivy, chicken wing 20sen ya mcm nyaman jak. Hehehe

designationjazz said...

Ivy... kenak ko molah story happy at first.. last2 sedih huhuhu... mok nangis ku baca..

Krasz bAtu said...

meery x-mas

puspawarna said...

Merry Christmas ivy....

beat::the::sky said...

rase x terlambat lg kot since skrg kan masih dlm christmas mood..hehe..nk wish a very happy enjoy merry christmas.. ;)

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社