Friday, January 1, 2010

Welcome 2010

Entry pertama untuk pembukaan bagi melangkah ke tahun yang baru, cepatnya masa berlalukan, dah masuk 10 bulan I berkecimpung dalam dunia blogging since March 2009, moga I akan terus aktif menulis, berkarya, merepek dalam blog yang sederhana ini hihi...., sayang I dengan blog ni, dari blog I ni dapat berkenalan dengan rakan2 blogger yang lain, kalau tak pernah berjumpa tapi tetap menjadi rakan alam maya pun jadi lah kan, asalkan ikhlas betul tak....

Rasanya semua orang pasti dah ada azam2 baru yang hendak di realisasikan bagi tahun ini, owhhh.... pagi tadi I tonton rancangan Breakfast Show di 8tv, kalau tak silap lah itu nama program tv tu kot, ada seisi bersama seorang master Feng shui, dalam perbualan tu, master tu kata tahun 2010 merupakan tahun yang baik kalau nak invest dalam property dan akan banyak competition especially dalam business, jadi I saja2 nak sharing2 info hahaha....

Setiap tahun, I tak pernah terlintas di fikiran untuk target sesuatu untuk dilaksanakan atau di capai, bagi I yang paling penting setiap tahun I cuma sentiasa ingin menjadi seorang yang lebih baik dari waktu2, hari2, bulan2 dan tahun2 sebelumnya, bak kata orang to be a better and better person, kalau diikutkan seperti tajuk lagu Robin Williams "Betterman" hahahaha...., menikmati hari2 yang mendatang, menghargai setiap waktu yang diluangkan, sentiasa mendoakan yang terbaik....

Tadi I keluar dengan my brothers and sister, I tanya dengan my sister Irene, apa azam dia tahun ni, dengan selamba dia cakap nak study hehehe, lepas tu dengan penuh semangat dia bagitau moga result SPM dia nanti semua ok dan kalau dapat Biasiswa lagi bagus.... well my dear sis I'll pray that may your wish come true....

Sambutan tahun baru semalam, seperti biasa kami sekeluarga akan berkumpul dirumah dan BBQ bersama2, I paling suka BBq Chicken wing yang my brothers buat, seriously memang sedap, mula2 I plan nak kurangkan makan memandangkan lemak2 di perut I makin comel hahahaha, at last tak jadi ok, makan2 sampai perut sendat adalah hahahaha....

Oh satu lagi kejadian yang tak best terjadi semalam, kejadian yang kurang baik untuk penutupan tahun 2009, semalam masa kami berdua mumy keluar, kereta my mum kena langgar, nasib baik tak teruk, selamba lagi isteri kepada pemandu tu cakap macam ni

"sikit saja kena"

I dengar macam tak puas hati saja, ya lah bukan kereta mereka teruk pun, I jawab balik

"memang nampak sikit lah, tapi kalau suruh orang ketuk balik yang bengkok tu pun mahal tau"

isteri orang tu terus terdiam, lepas tu I cakap lagi macam ni kat pemandu tu

"bukan apa mau marah, tapi lain kali mau hati2 sikit lah"

pemandu tu cakap tak nampak, tapi heran lah pula, macam mana tak nampak, my mum car warna putih, bukan berwarna hitam pun haiya....

hurmm.... hal dah pun terjadi, nak buat macam mana kan, kita drive hati2 pun bole kena langgar lagi huhu...... so kemungkinan hari isnin, my mum akan selesaikan masalah kereta dia

Ok lah tak nak cerita yang tak best, dah masuk tahun baru kan hehe....


p/s: ada sapa2 berazam hendak menamatkan status bujang tahun ni tak????.... I nak nak nak hhahahaha.... sila abaikan lalalala...:p, ok lah will update soon, last but not least HAPPY NEW YEAR EVERYONE!!!!!!!!......

11 comments:

f.loren said...

hpyy new yearrrrrrrrrrrrr!

Ivy Metaga said...

happy new yr to u too farah...=)

Yanie said...

happy new year ivy...ivy, nk tye lh...tau x harge alas meja buluh yg kecik kat Sarawak?yanie nk wt door gift...he3

Felicia F. Ramzi said...

Kmk pun harap yang pasti, untuk tahun 2010 akan jadi lebih baik..:) sama-sama kita mencuba oo ivy..happy new year 2010!

Uruchimaru @ kf said...

hahaha kf lame lagi lah nk ending status nie cik ivy !

btw happy new year 2010

smoge happy sllu ea !

Ms Tikot said...

Happy New Year Ivy...

HonEyBuNNy said...

selamat tahun baru jgk way ivy...

DDrfauziah said...
This comment has been removed by the author.
DDrfauziah said...

Hi Ivy, Happy New Year 2U & family.
Tq 4 spicing my blogging world.
Sudikan ke blog Kak G to receive ur NY greetings & symbolic gifts, compliments from Kak G & fmly. Harap2 sukalah yer ..

Liyana said...

hepi new year ivy

Ilmi Aji said...

met tahun baru 2010, semoga tahun ini bisa lebih baik dari tahun kemarin