Saturday, January 30, 2010

Baik dibalas Baik

Dalam beberapa hari ni banyak perkara yang terjadi diluar dugaan I, bukan perkara yang buruk, tapi baik2 semuanya, I selalu percaya yang segala kebaikan yang kita lakukan pasti akan dibalas dengan kebaikan juga, mungkin dalam masa yang terdekat ataupun dikemudian hari, seperti karma, buat jahat dibalas jahat, buat baik dibalas baik.... betul tak ^^

Hari ni I happy juga sebab sempat lah menyiapkan kerja2 yang menimbun, walaupun masih banyak lagi kerja2 yang akan menanti isnin yang akan datang huhu, apa boleh buat dah nama nya keja kan, keja tetap keja haihhhh....

Petang tadi sempat lah I jalan2 di kedai2 menjual barang2 tradisional di area pasar Kuching, kalau rakan2 blogger dari semenanjung atau sabah yang pernah datang ke Kucing mesti tau tempat ni, berdepan jak dengan lokasi waterfront...., tempat yang selalu menjadi tumpuan pelancong luar ataupun dalam negeri

I ada beli tradisional handbag, nice & cantik tapi I takda snap gambar beg tu hahaha, malas nak download boleh heeeeeee, Lepas dah puas jalan2 cuci mata I dijemput oleh my mum, my sis dan cousin, kami berempat singgah di Boulevard Shopping Mall, I singgah di digi centre dalam shopping mall ni, membayar bil2 yang patut, lega bila dah selesai pembayaran, next week ada lagi urusan2 lain yang perlu di selesaikan juga, biasalah tu bayar ni bayar tu huhu....

Oh I dah carikan hadiah untuk my little buddy Desmond, terlambat I belikan hadiah untuk dia, I happy sangat2 dapat beli sepasang baju-T dan Jeans untuk dia...., untuk mumy dia sekali pun ada, sebab bday mumy dia last year I lupa bagi hahahaha...., ok habis cerita hadiah2 ni yer...

Balik lagi pada topic baik dibalas baik....., hurmmm... perkara2 yang baik dan tak terduga tu lain kali lah I cerita k hehehe, yang penting ia buat I senyum memanjang dan terus bersyukur atas segala2nya...... happy weekend yeah!!!...

7 comments:

Ms Tikot said...

Waaa...gi jalan2. Bila kita nak jln & duduk lepak sama2 gik tek...

Faizal n Fashitah said...

Okai hepi weekend to you tooo XD

aduka said...

lama x mengomen kt cni..hehe

em tjuk topik mnarik tp cite xde psl tjuk..hehe tp mmg btol..dlm islam pn mmg djnjikn spt itu..cuma kdg2 mnusia ni nk cpt mdpt blsn dr tuhannya..bila ada dugaan berat,msti nk slhkn nasib..walhal dr dugaan tu sbnrnya tsirat ssuatu yg x dpt kita gmbrkan kbaikannya..

Felicia F. Ramzi said...

jangan lupa untuk update k pasal the good things ya..:)
*hadiah untuk kmk sikda ka?

Ah Fatt said...

aku x pernah lg pegi sarawak
mana tau aku singgah ko leh bawak aku g pasar tu

hehe

dkama said...

mulia di balas syura dosa kan sengsara ini hukum karma.... PEACE...

*wink wink* said...

kak ivy!lmk x ngabas blog ktk..
yerr, lmk da nggu pa kah cita baik dibalas baik ya tek..
duhal ya ending nya..
=)