Friday, January 15, 2010

Tak Susah Ka???


Bila I baca entry dari salah seorang blogger tentang tight jeans, teringat pula kisah kami bertiga my brother Lee & Eric last saturday masa duduk makan di salah satu kedai kopi yang berlokasi di MJC, tengah duduk tunggu makanan yang di order, tiba2 brother Eric bertanya dengan kami berdua brother Lee, sambil matanya memandang ke arah salah seorang gadis muda berdiri tak jauh dari tempat kami duduk, gadis ni salah seorang tukang ambik order minuman dalam kedai kopi tu, soalannya berbunyi macam ni

Eric: "macam mana bole pakai seluar macam tu eh, hujung kaki kecik jak lubangnya??"

aku: "selalu jeans macam tu, jenis yang elastik lah. apa daaaa..."

Lee" "ya lah..., elastik bah ya", brother Lee menyokong

Eric: "Macam susah jak mereka nak pakai tu, kalau buka lagi susah kan, mungkin minta kawan tolong tarik kan hahahaha...."

aku: "ehhh... ko tak nampak ka kaki perempuan tu kecik, senang jak dia pakai bah"

Eric: "mana ada kecik, besar lah kaki dia"

aku: "kecik lah kaki dia, kalo perempuan pakai ok apa, lelaki sekarang pun pakai juga style macam ni, ko bayang lah macam mana bila lelaki pakai hah...."

Eric menggeleng2 kan kepala tanda tak setuju, masih tak berpuas hati lagi tu, tapi soalan ni yang I rasa paling kelakar lah, bila brother Eric tanya lagi

Eric: "Macam mana kalau mereka yang pakai jeans macam tu bila nak buang air besar, bukan susah ka???, kena buka seluar sampai habis"

I jawab balik...

aku: "orang kalau buang I besar, tak kan lah nak buka habis seluar dia hahahaha..."

Lee: ya lah... apa daaaa....

Eric: "ehhhh....", dia macam tak puas hati, masih tersengih2 dan menggeleng2kan kepalanya, at last tukar topic lain bila makanan yang dah diorder terhidang di depan mata....


p/s: Ok habis dah kisah si seluar ketat ehek.....:p

9 comments:

Diandra LB~ said...

say no more..
i lurve skinny jeans :)
(sementara muat)
ahahhaah~

pink_butterfly said...

sy x ske jeans ketat...susah le, klu pakai rasa sakit pada part2 tertentu..hehee

HonEyBuNNy said...

ngeh3...ila semua pkai...ketat xketat pn pkai jek...ihhiih

Ms Tikot said...

Seluar ketat pesen lamak balit gk di zaman tok.

helena's said...

tak suke jean ketat jugak,,tak selesa,,

Uruchimaru @ kf said...

bhahahah..kf x suke pki seluar jeans!

puspa said...

hihi...
i luv 2 skinny jeans...

am-rie said...

betul kata brother eric kitak..mun time hujung2 sudah (nak berry)..gelabah nak bukak..hikhikhik
kamek pun sik pernah try mok makei sluar ketat..

dilot said...

tak suka jean ketat..tak selesa sgt..=)