Sunday, January 3, 2010

Wedding's at Lawas

Pada 28 December 2009, merupakan hari bahagia buat kedua2 cousin I sebelah daddy, kedua2 mereka berkahwin serentak dan diadakan dengan meriah di kampung Long Puru Sia, Trusan Lawas, pasangan2 yang berkahwin pada hari tu ialah my cousin Jessica dengan pasangannya Jeffery serta my cousin Susanna dengan pasangannya Nowelly

Rugi lah I tak dapat menghadiri majlis perkahwinan ini gara2 tak dapat ambil cuti panjang huhu, but I'm really happy for both of them, once again congratulations to the couples, so semua gambar ni I upload dari my brother Lee camera, sini I nak kongsikan few pictures buat rakan2 blogger

Ok yang uniknya, dalam adat perkahwinan kaum Lun Bawang pastinya ada pelamin untuk pasangan pengantin, ala2 seperti perkahwinan kaum melayu yang ada pelamin tapi cuma tak ada upacara renjis2 hehe, pelamin hanya untuk pasangan pengantin duduk sahaja

Ok here few pics

AT CHURCH
*
*
*
Pengantin perempuan dan ayah tercinta
~ my cousin Jessica & her dad

Pengantin perempuan dan ayah tercinta
My cousin Susanna & her dad

Flower girls yang comel2, semuanya my cousins yang kecik2 dan anak buah

Flower Girls & Boys yang comel2 semuanya
~ ada gaya jadi pengantin lah pula mereka ni hihi

Pengantin bersama2 dengan pengapit dan flower girls & Boys
Ini lah pelamin yang simple dan terhias indah untuk kedua2 pasangan pengantin

Kedua2 pasangan pengantin duduk bersama2 dipelamin

Persembahan tarian tradisional kaum Lun Bawang

Jeffery & Jessica

Susanna & Nowelly

p/s: I akan kongsikan lagi suasana majlis perkahwinan ini dalam entry yang seterusnya k, hari ini penat tak larat nak taip panjang2 hehe.... till then... daaaaa....

10 comments:

Uruchimaru @ kf said...

emm ade jugak pelamin ea...

Ivy Metaga said...

kf:
ada..unik kan =)

T.u.Y.a said...

morning ivy..
meriah nye masa bersanding tu..siap ade org joget2 depan pengantin..

ehem..ehem..x lama ni berjangkit la hendaknye kat ivy lak..;-P

Ivy Metaga said...

tuya:
heheheehe...kalo berjangkit mmg nak tu, tapi virus ni selalu jauh2 jak hahahaha....

helena's said...

masalahnye ivy..u bile lagi?heee

pink_butterfly said...

ur cousin jessica looks like ur face!

ahaa, agree nk soklan cik hel... tuan tanah ni bila lagi?jeng3...

Ivy Metaga said...

helena:
tgu bagi laluan dgn cikhel dulu, pas tu baru lah sy buka langkah hahahaha

pink butterfly:
kalo dah nama cousin mst lah sama heeeeee....

oh tuan tanah kena tunggu tuan tanah sebelah dtg hahahaha...:p

Ms Tikot said...

Meriahnya...wedding tok eh...

Ivy Metaga said...

mstikot:
nang meriah..tapi kmk sik dapat tgk huhu...

Krisno said...

Cantik gambar hehehe...Ivy bila lagi?