Sunday, January 17, 2010

Cendawan & In Memory

Hari ini I tak pergi jalan ke mana2, hanya sebelah pagi kami sekeluarga ke Gereja, pulang dari gereja I tido, ntah kenapa rasa mengantuk yang amat sangat2, keadaan cuaca yang sejuk dan lembab membuat diri semakin malas hahahaha...., nak kumpul tenaga banyak2 ni, esok kan keja ehek....

Bangun dalam jam 3 petang, kami hantar my kazen ke asrama yang berlokasi di Petra Jaya, sempat lah I jenguk2 asrama tempat dia tinggal, tiba2 pula I rindu masa zaman sekolah dulu, kalaulah boleh diputarkan waktu, I nak kembali ke zaman waktu sekolah rendah, zaman yang paling best hehehe....

Ok sampai dirumah, seperti biasa kena memasak, tapi hari ni dinner kami disediakan my sister Irene, I tak tolong sebab dia masak simple2 je, I tak buli adik ok, tapi my mum bising2 kenapa I tak tolong heeeeee...., my brother Lee dengan senyuman yang ceria membawa sepinggan yang penuh berisi Cendawan yang fresh dan cantik dari kampung, memang chantek hehehe, dia bagitau yang cendawan tu hasil daripada kit cendawan yang telah dibagi secara percuma masa dia pergi mengikuti kursus penanaman cendawan tiram kelabu, ok next entry I akan update tentang cendawan ni yer

Last Saturday, seekor lagi anak kucing iaitu little Sam dah mati kena patuk kala jengking huhu, sedih I tengok little Sam tercunggap2 sebelum mati, I tak dapat buat apa2 hanya melihat dia dalam kepayahan untuk bernafas sampai kaku, masih terbayang2 lagi dalam ingatan hurmmm..., dah lah seekor lagi little Dean mati last year pada malam christmas eve, sekarang tinggal Bighead, Tiger & Momo saja di rumah....*sigh*

Ok sila je layan gambar2 di bawah yer....


Mushroom
*
*
*
Mushroom ni fresh dipetik oleh my brother hasil dari kit cendawan


Bila Bapa Kucing rasa diri
masih cute hehe.....

*
*
*
Momo
Tak tau apa mimpi Momo petang tu, terus lompat dalam bakul kecil ni, kelihatan selesa walaupun bakul hijau ni kecil, oh salah satu perangai pelik Momo ni dia suka tido di tempat2 yang sempit, dah lah badan besar huhu

Big head & Tiger
*
*
*
Me together with BigHead & Tiger
~ tinggal mereka berdua saja sekarang termasuk Momo...*sigh*


I will always remember.....
*
*
*~ their feeding time

~ when they sleeping

In Memory ~ always in my heart
Dean (2nd from left) & Sam (right)
~ both yellow mix white color



p/s: Tengah pening kepala sebab overslept ehek.....








9 comments:

Krisno said...

Hmmm..cian kucing sekor tu..yang mushroom tu, makanan kegemaran aku hehehe..

joegrimjow said...

cendawan masak naritake
errrk

Asma Cullen said...

love mushroom... huhuuuuuu... mkn dgn maggi pun nyaman...

Ivy Metaga said...

krisno:
kegemaran ku juga..kalo buat sup nyum nyum...dulu masa di lawas, pelbagai jenis cendawan yg bole di makan i dah cuba hehe

joegrimjow:
alloooo..mr joe lama tak singgah yer..apa naritake tu??

asma:
auk mena ya..makan ngan maggie nyum nyum....molah sup pun nyaman, kmk suka juak mun di goreng dgn putik jagung muda ya..sodapppp..=)

chris_lim said...

Nice pics of d cute cats.

helena's said...

kene patuk kala jengking?ishh camane tuh??

Ms Tikot said...

Tedah pusak ya cute ada jak muka... Btw, cendawan ya mcm best jak. Mun goreng ngan tepung nyams sekali jk.

girlmansion# said...

cute nyerrrrrr..... si momo tu mmg minta perhatian kot dia... haha... camne dean dan sam leh mati? (tringat citer super natural plak, rs cam watak adik-bradik tu jer yg meninggal).. hehe..

Uruchimaru @ kf said...

comel2 kucing itu!