Friday, December 11, 2009

Anak Cari U

I baru sahaja pok pek pok pek dengan my little buddy, alahai rindu dengar suara dia, walaupun tak dapat memeluk dia, mendengar suaranya pun dah buat I rasa happy

Sebenarnya tengah hari tadi mumy dia ada sms I, lepas I baca sms tu terus I tersenyum sendiri, mumy dia sms macam ni

"call me, kalau u free, u punya anak cari u!!..."

I cuma reply yang akan call bila ada free sikit, memandangkan I kena buat 3 proposal, dalam jam 3 lebih baru I teringat balik, itu pun ambil waktu untuk berehat sekejap, I sms mumy dia bagitau malam baru lah I call

Lepas tu, mumy dia reply macam ni

"ok..., tapi dia marah sy o..., suruh sy call u cepat2, tapi sy cakap tgu Ivy call, dia duduk tepi bising2 sampai sy tak faham dia cakap bnyk2...."

I memang dapat bayangkan macam mana rupa dia membebel sorang2 hahaha... hurmm... miss Didi...

tu lah, I call malam ni, lucu pula rasanya, macam ayam dengan itik jak kami berdua, sorang cakap cina, sorang terbelit2 lidah menyebut perkataan untuk diperkatakan hahaha...

yang penting I tau tanya "ni hao ma?..." dah kira ok lah tu kan hehehehe...,

dalam banyak2 ayat2 pertanyaan didi, ayat ni yang buat I rasa sayu saja

"Ivy ni hen xiang wo ma?"

I jawab.... "wo hen xiang hen xiang hennnnnnn xiangggg ni...."

maksud nya, dia tanya "Ivy, kamu rindu saya ka?"

I jawab... "saya sangat sangat sangat rinduuuuu kamu"

hurmmm....kira macam tu lah maksudnya heeeeeeee...., tapi tak pasti ejaan dalam bahasa mandarin utk rindu tu betul tak hehehe..., kalau sebutan nya memang "xiang" means rindu

planning nak ke Sibu next year masa cuti Chinese New Year, nak peluk2 my little buddy puas2 hehehehe...., rasanya mesti dia tak mau kena peluk sebab dah big boy kena control macho (^_^)


Desmond @ Didi & me
~ miss him so much...

Oh lupa pula nak bagitau, didi nyanyi lagu christmas lagi hahaha, lagu Jingle Bell

13 comments:

Andy said...

sgt cuteeeeeeeeeeeeeeeeeee! geram aku! kiss kiss kiss the boy! hahaha

Ivy Metaga said...

andy:
hahaha..where's mine lalalala...:p

Felicia F. Ramzi said...

kids memang innocent ho.. wo yea hen xiang ni!

HonEyBuNNy said...

behsa la ivy..bdk2 la katakn..ihihi

GLAC said...

da carik lama.. xtaw nak click mana tuk bagi komen... akhirnya dapat gak.. heheh..

hi Ivy.. x sangka ibu sekarang beblog lagi.. haha.. hebat huh!! ^^

mata baby tu ade mcam aku.. bila besar kang mesti hensem mcam aku gak.. hahhaha

Cek Rosy Daisy said...

ivy hen mang~
hehe :)

ejaan *xiang* tuh betul :)

Ms Tikot said...

Ivy, rindu benar Didi ngan ktk...

Ivy Metaga said...

felicia:
hehehe..wo ye hen xiang ni lalalala..
muahhh...

honeybunny:
betul betul betul..haihh..macam upin dan ipin lah pula...=)

glac:
wah...gavin u dah ada blog yeahhhh...good good, uihh..skrg serba cyber, bukan setakat ibu2, nenek2 dan datuk2 pun ada blog tau hehee...
tq for dropping by ya

rosy daisy:
bole bole..sama2 sambut perayaan..1 malaysia...

Ivy Metaga said...

ms tikot:
ya lah..rindu kmk ngan nya juak, yg lawaknya kmk ty mok dtg kch sik, nya madah sik mau hahahaha...

helena's said...

ivy~dpt belaja cakap cina..ehh cina kan tu vy??

★Dakjaat™ ☆ said...

or mix? kalau mix, sure dia handsome macam dakjaat bila dewasa klak.. ;p

Ivy Metaga said...

helena:
hahahhaa..lucu lah cik hel ni..:p

daakjat:
didi 100% tulen chinese lah dakjaat, yerrr..sure dia hensem macam dakjaat bila besar :p

::cik kikiLaLa:: said...

ivy!!! dia sgt comel ok~~ hehe