Friday, December 18, 2009

Rick & Felicia Wedding

Hari ini, 18/12/2009 merupakan hari bahagia buat my cousin Rick dan pasangannya Felicia, majlis perkahwinan diadakan di Gereja St. Joseph, Kuching pada jam 12.30 tgh hari, jadi di sini I nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat pengantin baru buat Rick & Felicia, moga berbahagia selamanya dan selamat menempuhi ke alam rumahtangga sebagai pasangan suami isteri....

Sebelum ke Gereja, kami bertiga daddy dan sis Irene menjemput my brother Eric di airport, dia pulang dari Miri, singgah di KFC mengisi perut dulu, lepas makan baru kami berempat ke Gereja, oh satu lagi sebenarnya kan tadi I cuma pakai contact lens sebelah mata kiri je, sebelah mata kanan terpaksa di keluarkan sebab macam tak selesa saja, tak sempat nak masukkan lagi, sebab tu lah I tengok orang sebelah clear, sebelah tak clear hahahaha..... funny kan, tak siapa pun yang tau, hanya sis Irene jak tau lalalala...., rasa macam pendekar mata satu lah pula :p

Majlis berlangsung dengan baik, di hadiri sanak saudara, teman2 rapat dan kenalan dari kedua2 belah pihak pengantin perempuan dan lelaki, selepas majlis perkahwinan dan seisi bergambar selesai semua yang hadir dijemput untuk menikmati makan tengah hari bersama2 di sebelah gereja

ok here few pics...

BEFORE THE WEDDING CAREMONY
*
*
*
Lyn, Irene, Lee & Eric
~ bergambar dengan pengapit pun jadi lah hahaha

Flower girls & Boys yang comel2
~ in pink colors


SUASANA DI DALAM GEREJA
*
*
*
Pengantin perempuan dengan bapa pengantin perempuan masuk ke dalam gereja

Upacara menyarungkan cincin

Senyuman manis terukir di wajah masing2 selepas sah bergelar sebagai pasangan suami isteri

Bergambar bersama2 dengan paderi dan kedua2 ibubapa kepada pengantin lelaki dan perempuan


SUASANA DI LUAR GEREJA
*
*
*
Seisi bergambar dengan pengantin

My Cousin Rick & his bride's Felicia

Tak dapat bergambar dengan pengantin, bergambar dengan bunga kat belakang kereta pengantin pun jadi lah hahahaha....

Mr & Mrs Robert
~ ingat tak entry I tentang wedding mereka berdua pada 5/12/2009, masih pengantin baru ni, so loving gitu hihi, kalau terlepas entry tu sila klik sini dan juga klik sini yer...

Mr & Mrs Stanley
~ yang ni pula, I pernah buat entry perkahwinan mereka berdua dalam bulan June tahun ini, kalau terlepas sila klik sini dan juga klik sini, my cousin Sona @ Mrs Stanley tengah pregnant, wow... so excited I bila dapat tahu dia bakal ada baby...., oh lupa pula nak bagitau, Sona ni kakak kepada pengantin lelaki

Sis Irene, Cousin Sika, Cousin Bera & lupa pula nama flower girl yang comel kat belakang tu
~yang buat kami semua so surprise sebab my kazen Bera ni lasak sikit dan tak suka pakai dress, tu flower girl yang berdiri paling depan, tak sangka pula dia jadi flower girl hari ni hehehe, so cute..., memang tabik spring lah kat orang yang berjaya memujuk dia hahaha...


p/s: Besok hari sabtu, wedding dinner akan diadakan, so I will update about the event k..., huhu sekarang I tengah kesakitan, lidah ada ulser lah.... tolong tolong... payah nak makan tau huhu...




16 comments:

f.i.e.z.a said...

bestnyaaaaaaaaaaa kawen!
kmk ingiiin makei white gown kelak koh.
wahh cant wait cant wait! ;P

HonEyBuNNy said...

commei la ivy flower boy n gurl......ivy plak lps ne kan..hiihih

Nagaperang said...

yg tukang tulis bila plak yer
hehehehe
auntie bolehka..(jgn mara kacau2 ja)

Andy said...

ramai kawen before 2012 :p

Ivy Metaga said...

f.e.i.z.a:
hihi...bah cepat2, boh lupak jemput kmk oooo...^^

honeybunny:
mmg comel kan mrk tu, dah lah in pink color hehehe...
err...esok sy kawen hahahah

nagaperang:
besok sy dtg meminang si naga hahahaha...
auntie bole ka....
bole bah kalo ko....:p

andy:
hahahaha..tak lah andy, selalu nya ramai org akan kawen before chinese new year hehehe...kan kan..

andy said...

tiba2 chinese new year..ehem3! :p

Ivy Metaga said...

andy:
hahaha..why ehem3 hahaha..
really andy...mmg ramai org kawen b4 chinese new year, selalu mula from nov until chinese new year..:p, every year cam tu kan heeeee...

Krisno said...

Wahduh...pasangan yang cocok..memang cantik. Tahniah Tahniah!

Krisno said...

Wahduh...pasangan yang cocok..memang cantik. Tahniah Tahniah!

SuFy said...

waa...kawen kawen kawen..asyik kawen..nak kawen jgk lar..hahaha..:p

Ivy Metaga said...

krisno:
ya mmg cocok..=)

sufy:
bah cepat2 lah sis sufy kawen lalala..

Nolee Zahari said...

cantiknya pengantin :)
hehe

out of topic

hehehehe
oh ade
formula 2.
utk normal skin
nolee byk offer kwn pakai formula 2
so far semua puas hati :)
akak nak?
hehe

Nolee Zahari said...

cantiknya pengantin :)
hehe

out of topic

hehehehe
oh ade
formula 2.
utk normal skin
nolee byk offer kwn pakai formula 2
so far semua puas hati :)
akak nak?
hehe

Ivy Metaga said...

nolee:
berminat...sgt berminat...
hurmm..sy akan bagitau bila nak beli nanti 1 set yer..yg normak skin tu..=)

kiwi said...

ivy asek story about marriage org laen..agak2 bile dpt bace entry psl marriage ivy:)

Felicia F. Ramzi said...

eh, mcm kenal jak pengantin perempuan ya koh..cuba tanyak nya Ivy, nya sekolah sains kch dolok kah? mun nya sekolah sains, sah nya junior mek org..
*nama kmk pun Felicia! tapi kmk belum kawennn..uwaaaa