Sunday, June 7, 2009

The Wedding (morning)

Pada 5 June 2009 merupakan tarikh perkahwinan my kazen Sona & Stanley, awal2 pagi dalam jam 7 lebih, my kazen sona, keith and me bertolak dari rumah ke Hotel Grand Continental, disana kami menunggu jurumekap dan jurugambar datang, here few pics suasana di awal2 pagi before the wedding

SUASANA DIHOTEL
*
*
*
*
muka senyum di awal2 pagi, masih mengantuk lagi masa ni huhu

flowers for the bride and the bridemaid

menunggu bakal suami datang ha ha ha, opssss.... menunggu jurumekap datang

aiyakkk.... hantu dari mana ni hihi

tada..... dah siapppp...

my kazen keith, flower boy hihi, dia ni membawa cincin

pengantin tengah di make-up

semua dah nak siap

dalam perjalanan ke gereja

Dalam jam 10.30, kami bertolak dari Hotel Grand Continental menuju ke Gereja St. Joseph, upacara perkahwinan di adakan pada tepat pukul 11 pagi, semua nya berjalan dengan lancar, sila layan few pics yang I pilih...

SUASANA DALAM GEREJA
*
*
*
*


SUASANA DI LUAR GEREJA
*
*
*
*
pengantin yang bagaikan pinang dibelah dua

together with two little cute flower girls

kedua-dua ibubapa pengantin lelaki dan perempuan

macam I vy plak yang kawen ho ho ho


Selepas seisi bergambar dengan sanak-saudara yang hadir di hadapan gereja, kami semua ke bangunan sebelah gereja untuk makan tengahari

My kazen Sona & me

me & pengapit lelaki

Selesai makan tengahari, balik lagi ke hotel, menukar pakaian untuk berehat, ingatkan dapat tido sekejap, tapi di sebab kan ada urusan yang perlu dibuat, I called my brother to pick me up from hotel, lepas tu tergesa2 lagi balik ke hotel untuk ready for the wedding dinner, next entry I akan post malam dinner tu yer

27 comments:

cik nana~ said...

cantik... ivy jadi pengapit ye

Willie said...

comel

ubek said...

nice

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Wow!!!

xuen adyla said...

kak ivy look so amazing
wow

Yenn said...

kahwin lagi .. erm ... :(

Ivy Metaga said...

cik nana:
aah jadi pengapit, nana i rindu sama u hehe, nt sy terjah nana yer, masi penat nih huhu

willie, ubek, mamaqaypo:
tq...=)

xuen:
hihi..cayang kamooo xuen

yenn:
kenapa sedih2 nih, errrr..nih link ke blog kedua daak jaat ka???

biskutlemak said...

eee....best kalau i di jemput sekali...menarik..

Ms Tikot said...

Pretty & cute....

kiwi said...

uu ivy u dgn bride da tadet beza..pengapit laki tu mcm sesuai ngn u jek:D

eMBuN_mALaM said...

no wonder there's a weeding bell rang at St Joe... dah biasa dgr bah... skool sblh jak... heheheeeeee...

[h]einsen said...

heheh..jadi pengepit n penyepit heheh..

Kelebar Malam said...

waseh...mcm penganten jak kitak ya...bila gik kah? jgn lupak nyeruk mun time ktk tiba lak...

Monkey D Luffy said...

moga2 lepas ni ko ler plak ek
;p

Anonymous said...

wah3...


da pengapit tu yg mcm nak kawen sbnrnya...

hihii~


yann a.k.a rama2 yg malas nak sign in=)
http://duniamu-duniaku.blogspot.com

Ivy Metaga said...

biskutlemak:
uihh..akan di jemput utk majlis ivy bole hihi

mstikot:
TQ =)

kiwi:
aaa..pengapit tu hensem tak ha ha ha

embun malam:
ya time sekolah ari2 bunyi loceng hi hi

Ivy Metaga said...

einsen:
kelak kmk sepit ktk dgn penyepit haha

kelebar malam:
lama gik ya hahaha

monkey d luffy:
wah moga masin mulut mu luffy jadi cepat2 sy kawen hahaha...

rerama:
ooo...napa malas mo sign in ni, yer mmg pengapit terhegeh2 nak kawen ngeeee...

La DoLce said...

wah mcm kamu yg nak kawin...kamu kalo kawin jgn lupa jempt sy tau...heheheh

lawa lah kamu make up..

joegrimjow said...

ingtkan kamo yang kawen
kot2 la ter kawen trus
hihik

am-rie said...

tahniah kat pengantin a..
n ivy, jgn tunggu lama2 ya..hehe

Khairul Antasha said...

cantik pegantin ya...ktk bila gik Ivy??hehe

~me memory land~ said...

ktk bila vy??( hehe soalan ulangan..)hahah

Ivy Metaga said...

La dolce:
bole2 nt akan di jemput wahhh, macam plak esok sy nak kawen hehe

joegrimjow:
ntah2 joe yg kawen lepas jumpa gadis blog lalala

am-rie:
auk sik mau tgu lama2 haihhh..

khairul antasha:
errrr...sik tau haha

julie:
errr..sik tau (jawapan ulangan hahaha)

Mohd Ariff said...

waahhh pengapitnya lagi cantik dari pengantin ni.. silap2 nnti org boleh bertukar ni. hehe

btw moga mereka gembira & hubungan kekal hingga selamanya

Ivy Metaga said...

ariff:
aiyakkk..betul ke ne, tapi ariff malam dinner tu ramai org konpius mana satu pengantin ppuan hahhaa..
tq for the sweet wish, ya moga mrk bahagia selamanya

helena's said...

ivy!!cantiknyeeeeeeeeeeee!!i likeeee

Ivy Metaga said...

helena:
cikhel hihi...i like u toooo..;)