Monday, June 8, 2009

Wedding Dinner

Selepas upacara perkahwinan di Gereja St. Joseph yang diadakan di sebelah pagi, manakala pada pukul 6.30 petang, majlis makan malam pula diadakan yang bertempat di The BanQuet, tempat yang sangat menarik

Sebelum bertolak ke sana, kedua2 ibu pengantin lelaki dan perempuan termasuk pengapit iaitu Ivy ho ho ho menunggu jurumekap yang terlambat sampai, nasib tak lambat sangat, sila lah layan pics di bawah yer

Ibu pengantin perempuan @ aunty

tadaaaa....

welcoming semua tetamu2 yang hadir

upacara memotong kek

semua berdiri bersama2 "yam seng" dengan pengantin

pengantin menari & berjoget bersama teman2

Begitu ligat dan rancak ketiga-tiga kanak2 ini berjoget

aiyakkk.... napa muka masam nih ho ho ho

malam tu kena menari poco-poco
dan dengan jaya nya I gagal menari poco-poco dengan sebaik2nya huhu

Majlis makan malam memang happening, semua kelihatan gembira, ramai yang hadir, dan begitu bersemangat anak2 muda berjoget dan menari, pengantin juga begitu sporting menari bersama, dalam jam 11 lalu, I pulang kepenatan tapi happy for my kazen Sona, sekali lagi nak wish her "Selamat Pengantin Baru buat Sona dan Stanley"

p/s: Bila lagi giliran I ni lalalalaaaa


34 comments:

f.i.e.z.a said...

meriahnyaaa!!i love attending weddings sbb masa wedding tok love is in d air semua bahagiaaa.hehe

[h]einsen said...

knak sik byk gambar ivy dancing tok..??patut engkah byk2 heheheh..

joegrimjow said...

wahaa
comey ye cik vie

joegrimjow said...

ade ke?
hihik

Dakjaat™ said...

ivy kahwin ... tak ajak saya kahwin dengan ivy .. cisss...! :(

cik nana~ said...

poco2? saya pun fail! hahahah
bestnyeee la kawin ek?

Ivy Metaga said...

fieza:
yup mena padah ktk, everyone happy2 kan

einsen:
haha sik mo malu step semua sik menjadik

joegrimjow:
errkkk...cik vie tu sapa haha..tak tau lalala

dakjaat:
ololo...jom jom lah kawen, macam kanak2 ya

cik nana:
nana bila plak nak kawen, nt sy tanya kat enchek tunang cik nana tu haha..

xuen adyla said...

kak ivy u look so angelic

aw suka la

~Cinta Cukulet~ said...

cutenya cik ivy...semoga lepas ni cepat2 tiba giliran ivy pulak hehee

Dj Epoi said...

Salam...Walaweiiiiiiiiii!!!

Hapenning gilak tuh!!!!!

Lu ponk dah rambut Walaweiiiiiiii dah arrrrrr hehehehhehehehehe

Selamat lah pada pengantin2 tuh hehehehehe

POCO-POCO gua tak tau..POCOYO gua Tau!!!

Monkey D Luffy said...

wah! grand wedding

hehehe

Ivy Metaga said...

xuen:
xie xie...lap u =)

cukulet:
errr...masin lah wahai mulut mu cukulet hehehe, moga ku cepat2 kawen wah ha ha..

dj epoi:
happening dan bestt hihi...
err..macam mana pocoyo tu

Ivy Metaga said...

monkey d luffy:
grand boom kaboom hehe

Ms Tikot said...

Ivy pun dress up mcm pengantin juak. Bila lagi turn Ivy :-))

NoRT said...

comey laaaa

MaMaQaYPo FaMiLy said...

IVY makin Comey Milo...

Ivy Metaga said...

ms tikot:
errrr..ya pengantin wannabe hehe, sik tau bila lah ooooo...=)

nort & mamaqaypo:
hehe...comel..yehh..sy comel huahuha (nada penuh perasan nih)

-Si PiccoPicca- said...

cantiknya sis pakai gaun pengantin..
pewitttt....
(^_+)

Ivy Metaga said...

piccopicca:
pewwittt...picco balik hehhe..
bestnya picco bergawai, dah pulang ruma sis picco?

Willie said...

Wah! makan di banquet. BEst sik tmpt ya?

Big Momma said...

aku sampei kinek tok sik pandei poco2... he he he

aduka said...

sronotnye kawennnnnn..

nak kawen gak!!!

hahaha..

kiwi said...

ivy u look pretty in dat dress..
poco2???fail also:((

Ivy Metaga said...

willie;
the place nice, paling kmk suka dessert mango sago nya sedap =)

big momma:
tq singgah sitok, kelak kmk singgah blog ktk oh, kmk sik pande juak hehe

aduka:
jom lah kawen lalala

kiwi:
tq kiwi...why so sad kiwi??
im fail too ;p

AmirFX said...

U look pretty on that dress... Nice...

richamoody said...

hik...hikzzz..makcik g tau nari poco2 ya???
sini q ajarin, gini2 aq pemenang nari poco2 se-RT lho pas 17san wuakkakakakk

Ivy Metaga said...

amirFX:
really...tq..=)

richamoody:
ooo..tak tau lah richie haha..
oh bole bole ajarin lah makcik hehe

*wink wink* said...

kak ivy,cepat2 gik kawen ya..dah kacak dah makey baju pengapit,k baju kawen gik ktk aa... =)

~Mis Jc ~ said...

beshhh....poco2. hurm..kamek lom pass gik.hehe

Ivy Metaga said...

wink wink:
hahaha..uihhh..maok kmk koh

julie:
hehe..kmk lg sik tau menari, nang lawak jak malam ya, step semua sik menjadi hahha

-Si PiccoPicca- said...

hehehe...sudah si picco picca nih balit..
lega rasanya sudah balit umah kat kuching sini...

Ivy Metaga said...

piccopicca:
ooo..rindu rumah lah tu, mst rindu tilam kat rumah kan hehe

helena's said...

cantik la ivy!!gaun tu pon very the cantik!sukenyeeeee!

i terer poco-poco..hahaa

Ivy Metaga said...

helena:
cikhel ajar lah saya poco2 hehe